Kvalsegrarna 2018/11/03
< FC's huvudsamarbetspartners 2018
Syrianska Eskilstuna IF – Krillan 19/5 2018
FC Stockholm – Ekerö IK 21/6 2016
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
5 – 3
Hanvikens SK
Se fler bilder från matchen
Hanvikens SK hemma
tors 2014-01-02 | Simon Brännström

Va i helvete menar du? Ska jag inte börja. Sundqvist var rasande.
- Eh. Nej. Liksom. Ja du vet. Vi måste rulla runt lite. Lillen skrapade med fötterna i gruset, han vågade inte möta Sundqvist blick.
- För i helvete Stefan. Jag var ju bortbjuden på middag!
Det hade varit en bra vecka för FC och inledningen av serien hade varit magnifik. Tre raka segrar och tåget mot serieseger var i rullning. Matchen mot Hanvikens SK skulle bli den fjärde och ännu en seger skulle bärgas.

Truppen hade växt sig stark och var ordentligt sammanfogad. Det kändes som inget kunde stoppa dem, inget som kunde störa – men ack så fel han hade.
FC var håglösa och likgiltiga när domaren blåste igång den första halvleken, när det var dags för sista matchen på Mälarhöjdens IP

Startelva:
4-4-2
Martin Karlsson
H. Lindahl E. Storm D.Didrik S. Pittuco
C. Andersson R. Jansson L. Lidström© G. Segerström
D. Hoch I. Tedengren

Bänk:
Klas Henriksson
Jerry Månsson
Tomas Färnqvist
Linus Nilsson
Jimmy Sundqvist(svårt sur, och svårt hungrig)

FC började bra. Faktiskt riktigt bra. Två frilägen brändes inom en femminuters period, och tre felavvinkade offsides. Tyvärr var varken domaren eller beslutsamheten på FCs sida. Istället växte sig sakta en lojhet in, och förtärde hela FCs vilja.

I den 13:e minuten tar Hanviken ledningen, och FC ligger under för första gången detta år. Målet är vidrigt. Inställningen ännu värre.
FC höjer sig, och visar lite styrka och visar att de vill in i matchen igen. Ett mönsteranfall, regisserat av debuterande hunken; Daniel Hoch.
Hoch vänder bort tre spelare innan han hittar en framstormande Tedengren som är resolut och trycker in 1-1 i krysset.

Därefter går FC ner i dvala, och slutar spela. Än en gång tar Hanvikens SK ledningen. Ännu ett vidrigt mål, efter ännu vidrigare passivitet från FC.

Calle Andersson går sönder, och Linus Nilsson byter av. Det ger FC än mer tyngd och kraft framåt. Linus Nilssons första bolltouch är ett magiskt högerinlägg som når Hoch panna. Högst i luften är han ytterst nära att fixa kvitteringen men, ribban är i vägen.

Istället är det Gustaf Segerström som dundrar in 2-2 på volley efter en mysig framspelning av Tsar Tedengren. Vackert.

Sen var det än en gång dags för dvala och passivitet.
2-3. Paus. Ilska. Uppgivenhet.

FC har sprungit mycket under första halvlek, men sprungit fel. Många bra tankar, men med många fel gjorda.

Stefan Elfver är arg, publiken är arg, men argast är Jimmy Sundqvist, för hans hunger övergår hans förstånd.
Arg och förtvivlad med en hunger så stark försvinner han bort från Mälarhöjdens IP.

Till andra halvlek är det ett nytt FC som kommer in. Ett resolut, bestämt och aggressivt FC. Anförda av den nyinsatta mittfältsgeneralen Tomas Färnqvist. Klas Henriksson som också kommer in är ytterst nära att sätta kvitteringen, men bollen når inte hela vägen fram till mål.

När Segerström gör 3-3 efter fyra minuter, framspelad av högerbacken Robban Jansson, andas FC ut. Inte ska de väl tappa denna ledning än en gång.

I den matchminut 77 får Ivan Tedengren ett friläge, efter pass från Linus Nilsson. Han fintar bort målvakten, och klackar in bollen i nättaket. Otagbart. Fc är i ledning. 4-3.

Matchens vackraste mål kommer när det återstår 7 minuter. Tomas Färnqvist snor bollen från en motståndare, och stormar mot mål. Två backar ser sig förvånat om efter ha blivit grundlurade. Ensam med målvakten, träffar han bollen med sträckt, vacker vrist. Ribba-ribba-in. 5-3. Glädje. Enorm glädje.

Och FC tar ännu en seger, och fortsätter sin förlustfria era.

Matchens sheriff(er): Gustaf Segerström och Tomas Färnqvist
Välkommen till
FC Stockholm Internazionale's
officiella webbsida

FC Stockholm Internazionale grundades 2010 och spelar säsongen 2018 i division 3 Södra Svealand. Målet för säsongen är serieseger och vinst i Stockholm Cup.

FC Stockholm Internazionale - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
INSTAGRAM
Följ FC Stockholm på Instagram:
@fcsthlm
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
HUVUDSAMARBETSPARTNERS
“Att både spela i och vara en av FC:s huvudpartners är en ära och självklarhet. FC Stockholm kändes helt rätt från början och en perfekt samarbetspartner för Ellinjen.”
- Peter Dolk, VD
Ellinjen AB
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“FC och STN är två företag som är på väg framåt. Jag är stolt att vara en del av de båda, och tillsammans kommer vi verkligen kunna växa ihop. FC ligger mig varmt om hjärtat.”
- Jimmy Sundqvist, VD
STN AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Pelle Westberg, VD
SBP Bemanning AB