Kvalsegrarna 2018/11/03
< FC's huvudsamarbetspartners 2018
Syrianska Eskilstuna IF – Krillan 19/5 2018
FC Stockholm – Ekerö IK 21/6 2016
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
OM FC STOCKHOLM
Om oss
På fem år klev vi från division sju till division tre. Något som ytterst få lag har lyckats göra. Faktiskt inget som är baserat i Stockholm. Var står vi just nu?
  • Vi är det enda laget i Stockholms innerstad från division 3 och uppåt som spelar och tränar på naturgräs. Då på en av Sveriges absolut finaste och mest anrika arenor: Kristinebergs IP, beläget på Kungsholmen. Ibland gör vi även gästspel på Stockholm Olympia Stadion.
  • Vi kommer att spela i serien Division 3 Södra Svealand
  • Vi har Patrik Sandberg och Pouria Farjami som A-lagstränare
  • Vi har dragit mer folk på våra hemmamatcher än flera lag i div1!
  • Vi ger aldrig upp.
Just nu bygger vi upp något som inget lag någonsin gjort på över 100 år. Vi bygger upp ett varumärke, en supporterskara och sportslig framgång – utan någon som helst geografiskt trygghet, i kommun eller ort. Vi bygger ett FC Stockholm – något som ännu ingen har lyckats göra.

Målet för året är att vinna serien!

Vill du bli en del av FC Stockholm? Ta kontakt med oss!

Historia

Den 22 oktober 2010 tog en dröm fart. FC Stockholm Internazionale föddes. En dröm som legat och grott och som till slut väcktes till liv. Första året höll vi till på Mälarhöjdens IP och division H7J, där vi från första stund visade att FC Stockholm Internazionale skulle bli ett lag att räkna med. Vi vann serien överlägset och gjorde fler än 100 mål i vår debutsäsong. På transfermarknaden visade vi framfötterna direkt och gjorde klart med några banbrytande nyförvärv: bland annat Elias Storm, som vunnit Allsvenskan med Djurgården och spelat i Champions League mot Juventus.

Säsongen 2012 startade på samma sätt som föregående slutade, med total överlägsenhet i seriespelet. Detta år spelade vi i H6C. Målet för säsongen var att vinna serien och fortsätta vår förlustfria era! Det gjorde vi med bravur! Inte en enda match förlorades i seriespelet och vi stod återigen som suveräna seriesegrare.

Vi kunde stolt presentera den bästa trupp ett division 6-lag någonsin haft, med spelare som: Fredrik Ingel, Gustav Segerström, Love Lidström, Peter Dolk, Erik Möller, Joakim Moström, Daniel Didrik, Klas Henriksson och många fler.

Säsongen 2013 blev en brytpunkt. Ny hemmaplan och vi slog dessutom ett svårslaget svenskt rekord.

FC Stockholm Internazionale siktar högt. Vårt första mål på vägen mot Europa är att bli en av de mest attraktiva klubbarna i Stockholm att både spela i och att följa som supporter. Det krävde ett strategiskt beslut. Vi kunde inte vara kvar på Mälarhöjdens IP, vi valde att flytta! Efter många möten med Idrottsförvaltningen och Stockholms Stad lyckades vi få Kristinebergs IP som ny hemmaplan. Det är en av Stockholms mest anrika arenor. Tack vare flytten är FC i dagsläget endast ett av två lag som spelar på naturgräs innan för tullarna.

Den idrottsliga målsättningen för säsongen var solklar: Vi skulle fortsätta vår förlustfria svit och vinna serien igen!

Inför 2013 gjordes flera blytunga värvningar:
  • Daniel Hoch med landskamper och flera allsvenska säsonger bakom sig i AIK.
  • Göran Marklund, som var Assyriskas kapten i flera år och en oerhört viktig kugge i deras lag.
  • Calle Andersson och Ivan Tedengren två av Hammarbys största talanger som valde mellan oss, Hammarby och Huddinge i division 2.
  • Utöver dessa fyllde vi på med spelare som hade meriter från åtminstone division 2.

Än en gång kunde vi stoltsera med den bästa truppen i serien! När säsongens sista match hade spelats stod FC Stockholm Internazionale återigen som seriesegrare, tredje gången på lika många år.

Förutom seriesegern slog FC ett 54 år gammalt svenskt rekord, nämligen antal seriematcher i rad utan förlust. Väckelsångs IK hade det gamla rekordet på 50 förlustfria matcher och de övertog ledningen från Malmö FF som 1949-1951 spelade 49 matcher utan att förlora. Med totalt 54 förlustfria matcher under säsongerna 2011-2013 innehas rekordet inom svensk seniorfotboll numera av FC Stockholm Internazionale!

Säsongen 2014 Blev ett mellanår då det blev första gången FC inte lyckades avancera från divisionen.

Säsongen 2015 Tog FC in Daniel Nannskog som tränare och magin lät inte vänta på sig. FC Stockholm gjorde det bästa resultatet i Stockholms Fotbollsförbunds högsta serie (H4M) genom tiderna. Aldrig har ett lag gjort ett så bra resultat i Stockholms fotbollens högsta serie.

Säsongen 2016 Tog FC in Filip Bergman som tränare då Daniel Nannskog inte kunde fortsätta. Målet var självklart - att avancera. Med minsta möjliga marginal åkte FC Stockholm ut i kvalet mot Södertälje FK. I den första omgången slog FC ut Enköpings SK, och i den första matchen mot SFK så vann FC med 3-1. Det mesta skulle dock handla om ett väldigt bittert och tråkigt avslut.

Säsongen 2017 Tog FC in Anders Wasserman som tränare. FC Stockholm fick en fin start, men efter en svag avslutning på våren och start på hösten valde FC att avsluta samarbetet. FC slutade på en tredjeplats det året i tabellen.

Välkommen till
FC Stockholm Internazionale's
officiella webbsida

FC Stockholm Internazionale grundades 2010 och spelar säsongen 2018 i division 3 Södra Svealand. Målet för säsongen är serieseger och vinst i Stockholm Cup.

FC Stockholm Internazionale - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
INSTAGRAM
Följ FC Stockholm på Instagram:
@fcsthlm
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
HUVUDSAMARBETSPARTNERS
“Att både spela i och vara en av FC:s huvudpartners är en ära och självklarhet. FC Stockholm kändes helt rätt från början och en perfekt samarbetspartner för Ellinjen.”
- Peter Dolk, VD
Ellinjen AB
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“FC och STN är två företag som är på väg framåt. Jag är stolt att vara en del av de båda, och tillsammans kommer vi verkligen kunna växa ihop. FC ligger mig varmt om hjärtat.”
- Jimmy Sundqvist, VD
STN AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Pelle Westberg, VD
SBP Bemanning AB