Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
NYHETER
Inför FC Stockhom - IFK Haninge
sön 2019-06-02 | Simon Brännström

Efter tre raka segrar, och obesegrade i sju matcher som nykomlingar i Division II kom första förlusten på Kristinebergs IP mot Assyriska FF. Lite onödigt så slutade matchen 1-2 efter att Assyriska vände ett 1-0 underläge. Referat från den, och de båda två vinstmatcherna Newroz och Motala, kommer i veckan. Nu fokuserar vi på matchen mot IFK Haninge.
Läs mer ➝
Intervju med FC-legendaren Göran "Ashur" Marklund
tors 2019-05-30 | Simon Brännström

När Daniel Didrik sa att det fanns en chans att Göran Marklund ville börja spela fotboll i FC, så trodde vi inte på det. Men sen en kväll på en Kristinebergs sjumannaplan så dök han upp. En bländande teknik blandades med ett fantastiskt surr - FC kärade ner sig direkt. Trots att det blev alldeles för få matcher, så är Marklund en evif legend.
Läs mer ➝
Inför Assyriska - och grymma matchodds från Coolbet!
ons 2019-05-29 | Simon Brännström

Imorgon är det stormöte på Kristinebergs IP! Assyriska FF gästar FC på Kristinebergs IP. Ett år innan FC grundades kvalade Assyriska upp till Allsvenskan med deras stjärna Göran Marklund på Stockholm Stadion mot Djurgårdens IF. Imorgon möts våra vägar för första gången på fotbollsplanen. Det känns stort att möta ett lag som Assyriska. Imorgon kommer en intervju med denna Ashur! Håll utkik!
Läs mer ➝
Truppen till dagens match - en trupp presenterad av Happy Boss
lör 2019-05-18 | Simon Brännström

Om några timmar är det avspark mellan FC och Newroz. Ta er till Krillan och njut av trevlig division 2-fotboll.
Trots att FC saknar en del tongivande spelare pga av sjukdom och skador är det en stark trupp som ska krogs för tre poäng. Tillbaka är spelare som Filip Lindmark och Jesper Carlsson.

Lagkapten Mårten Nordbeck inför matchen:
- Det blir en tuff drabbning. Dtr lag som har starkast vilja och rätt inställning kommer också vara det lag som kommer att gå segrande ur fighten. Vi är redo!


Truppen till dagens match:
Läs mer ➝
Inför mötet med Newroz FC - hemma på krillan!
fre 2019-05-17 | Simon Brännström

Imorgon är det dags för ny seriematch som ska spelas på Krillans fina naturgräs. Denna gång väntar en tuff match mot topptippade Newroz FC.
I senaste matchen borta mot Värmbols FC kom årets andra seger. Äntligen fick FC utdelning på sina chanser till skillnad mot Huddinge och Tyresö då det blev oavgjort. FC står nu inför ett tufft spelschema då man inom loppet av 16 dagar ska möta fyra starka fotbollslag. Först ut är topptippade Newroz FC.

Truppen:
Mjällby och hans tränarstab tar ut truppen ikväll. Meddelas imorgon.

Motståndarkollen:
Newroz FC hör hemma i Bredäng/Skärholmen i södra Stockholm. Newroz FC bildades på svenska nationaldagen den 6 juni 2008 och har sedan dess lyckats klättra sex divisioner. Förra året debuterade Newroz som nykomlingar i division 2 och imponerade med att hamna på en tredjeplats när säsongen var över, vilket även är klubbens största merit.
Läs mer ➝
Intervju men FC-legendaren Daniel Didrik
tors 2019-05-16 | Simon Brännström

Det var på Old Trafford som det myntades. Shower Candy. Daniel Didrik hade precis åkt ut semifinalen i där han hade representerat Sverige i VM i Five-a-side. Sverige delade omklädningsrum med Sydkorea, och när Didrik steg ut ur duschen lade sig en tystnad över rummet. I hörnet hördes en viskning. ”Wow. Shower Candy” och en legend var född.
Läs mer ➝
Vinst mot Värmbols, och världens största skor satte en straff.
ons 2019-05-15 | Simon Brännström

Det var efter matchen som Alan Arslan fick sig en väckarklocka. Värmbol hade besegrats med 4-1 och FC hade äntligen fått utdelning på sina chanser. Men det var i omklädningsrummet när segern hade sjungits in som Alans axlar och bröst sjönk ihop. Det hade sett så bra ut framför spegeln. Alla poser och hans kropp hade glänst av svett. Han älskade att spänna sig framför spegeln. Se hur musklerna dansade utmed hans kropp. Han visste att han såg bra ut, riktigt bra. Det var när han var som snyggast som det small till.

- Haha! Johan Mjällbys skratt var hårt. Inte lika hårt som när hans händer dunkade in mellan Alans skuldror. Ryggen skrek av smärta. Kallar du det där rutor, skrattade Johan. Sen drog han upp sin tighta tshirt som var fylld av drakar. Det här är rutor gubben.
Läs mer ➝
Inför FC Stockholm - Tyresö FF! Kristinebergs IP har öppnat!
fre 2019-05-03 | Simon Brännström

Imorgon är det äntligen dags för Kristinebergs IP! Gräset är grönare än på länge, och vi ska få spela vår första match i division 2 på Krillan. Motståndare är Tyresö FF. FC kommer från en mycket bra match borta mot Huddinge IF. Tyvärr fick vi bara med oss en poäng, trots väldigt många lägen att avgöra på. Imorgon ska vi ta revansch från i fjol, då Tyresö spurtade förbi oss på slutet av säsongen och tog hem seriesegern. Nu har vi tre raka matcher utan förlust, och imorgon ska vi fortsätta på den vägen. Avspark 14:00!
Läs mer ➝
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss