Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
ARTIKEL
Referat FC Stockholm - Trosa-Vagnhärads SK
mån 2016-05-09 | Simon Brännström

Då och Nu hade äntligen träffats. Kanske var det menat, kanske inte, men nu stod de framför varandra med varsin halvljummen FC-grogg. Den kallades så på Spitfire, FC-groggen. Den där drinken man alltid drack efter en vinst. Inte så mycket is, utan mer sprit. Egentligen fick man ju inte dricka alls eftersom idrott och alkohol är den perfekta duon, men det är gott. Och nu hade Spitfire äntligen fört dem tillsammans.

- Men lägg av! Dialekten avslöjade honom direkt. Han var inte från Stockholm.
- Vadå lägg av? Män, tro mig! fortsatte han. Aldrig tidigare har en röst som snart närmar sig fyrtio varit så säker på sin sak.
- På riktigt?
- Män. På riktigt.
Sammy Abd El Hamid hade för längesen sålt sin cykel. Det var så mycket 2011 över den. Rostig, sne, limpsadel och det gnisslade så inåt helvete när han trampade. Fotbollsskorna hade placerats på hyllan med sina båda knän, och resten av kroppen. För hur mycket man än vill så tar fotbollen ut sin rätt. Han hade spelat den första matchen, då på ett iskallt Mälarhöjden och han hade varit en stjärna. Det är han för sig fortfarande, men nu när han stod där i vimlet på Spitfire och såg hur Filip Lindmark hade tagit över hans roll, så kände han en lättnad. En stolthet. Han kunde slappna av. Filip hade axlat rollen.

Stefan Elfver satt i ena hörnet och såg på. Hur hans kreation hade förökat sig och tagit sig till nästa nivå. Hur det gamla hade mött det nya, och hur väl allt hade tett sig. När allt hade startat och han hade haft kaptensbindeln runt armen. Han hade fyllt vattenflaskor, och varit ute på möten hos Stockholms Fotbollsförbund, och nästa dag tvättat kläder, och kvällen efter kört träningen. Då hade han inte sett det framför sig – men han och de andra hade alltid trott på det. Han visste vart han ville styra klubben, och FC var på väg. Framåt och uppåt var den enda vägen för honom och hans kollegor och spelare. De hade nu vunnit fyra raka matcher i Division 3. De hade nu tjugotre raka segrar efter debaclet på Stockholm Stadion, där nuvarande FC-spelaren Fredrik Thunberghade en magnifik uppvisning. Nu var han FCs och Stefan älskade det. Dagens match mot Trosa Vagnhärads SK hade gått helt enligt planerna och att nu få fira segern med gamla och nya spelare visade än en gång hur FC lever vidare och griper tag i en. En grogg till skulle han nog få i sig, sen skulle han hem och njuta av segerns sömn.

Innan det nya och det gamla fann varandra på Spitfire till tonerna av Eldkvarns Fulla För Kärlekens skull hade solen värmt upp Kristinebergs IP till max. Det var högsommarvärme och kjolarna var korta, och jeansshortsen bar upp många överansträngda mansstjärtar på Kungsholmen. Runt Hornsbergs strand osade det bacon av alla de nakna kroppar som suktade efter sol och sommar. Det var hett och det var premiär för Kristinebergs gröna, torra gräs.

Filip Bergman älskade det. Han hade kommit in i det. Han var helt såld. Nu när gräsets doft sprang in i hans näsa, och solen värmde hans solkyssta ansikte så tog kärleken till fotbollen ännu större fart. Tre raka vinster. Det hade varit tufft, men de hade vunnit. Han hade börjat se ett mönster där hans tankar och ideér om hur han vill att fotboll ska spela börjat att ta sin form. Nu skulle de möta det svåraste motståndet hittills. Ett lag på uppgång, med både rutin och ungdomlig entusiasm – men han ville inte spela efter motståndarna han ville låta FC föra matchbilden.


Startelva 4-3-3


Simon Röse

Robert Damberg Andreas Karlsson Jose Monteiro Farid Hafsia

Filip Lindmark Love Lidström Sami Nador

Anton Sandberg-Magnusson Johan Sund Johannes Grahn

Avbytare:
Jorge Fuentes
Fredrik Thunberg
Mikael Erstadius
Dany Poles
Jousef Varli
Linus Hallström
Joseph Borras Petersson

När domare Alexander Öhnnedahl blåste igång matchen hade Sammy El Abd Hamid och Fredrik Olander satt sig i skuggan. Solen värmer alltid lite för mycket när man blir äldre. Det hade inte gått många minuter innnan de både såg på varandra och nickade instämmande, det såg bra ut. Det såg riktigt bra ut.

Trots att gräsmattan inte hade vattnats så fick FC igång ett snabbt passningspel, där bollen fick göra jobbet och förflyttningarna hos Trosa Vagnhärads spelare blev jobbiga. Motståndarna var precis som FC visste mycket skickliga och visade upp ett tight, och välbalanserat försvarspel över hela planen, och det är Trosa som får den första målchansen.

Lite från ingenstans så lyckas de komma igenom. Forwarden är stark, och avig och ser att det finns en lucka i det bortre hörnet. Avslutet är hårt och pressat, men Simon Röse, superkatten, är snabb och med en utsträckt vänsterhand tippar han bollen till hörna. Ett mål där och matchen hade tagit en annan vändning.

FC tar därefter tag i matchen och är farliga gång på gång. Närmas är Johannes Grahn, som vänder och vrider på allt och alla i straffområdet, och får till ett grymt skott som är på väg mot krysset. TVSKs målvakt briljerar och tippar till hörna. Då har det gått tretton minuter och ungefär där och då, så tar FC tag om matchen ordentligt.

På mittfältet så fullkomligt äger Sami Nador och Filip Lindmark sina motståndare. Bredvid sig har de fotbollsgeniet Love Lidström som med sina känsliga fötter styr tempot och fördelar bollar precis så som han ska, och kan.
Att Jose Monteiro äntligen är tillbaka efter en efterhängsen skada är otroligt härligt en dag som denna. Hans snabbhet och rutin gör att fotboll kan se så enkelt ut.

När superstar Anton Sandberg-Magnusson snappar upp en kort hemåtpassning och sedan rundar målvakten är det många som höjer armarna i skyn. Trots att Anton gör allt rätt och lägger in bollen i öppet mål, så hinner en back att på något märkligt sett glidtackla ut den till hörna.

Istället är det Filip Lindmark som ska göra det – ännu en gång. Sami Nador vinner en andra-, en tredje- och en fjärdeboll på mittfältet. Några dueller och några sulfinter senare ser han hur Filip springer. Passningen är delikat och precis. Hårt inåtskruvat lyfter han bollen över backlinjen och Filip bombar in 1-0 med pannan. ´33 minuten.

Trosa-Vagnhärad försvarar sig bra, men i den här matchen är FC för tunga. Gång på gång anfaller FC och är nära att utöka ledningen. Johan Sund krigar och öppnar upp för Grahn och Sandberg-Magnusson. På kanterna kommer både Farid Hafsia och mycket duktiga Robert Damberg på överlappningar med precisa inlägg i boxen.

När domaren är på väg att blåsa av den första halvleken, så får Love Lidström bollen av Damberg. Han dribblar av två spelare på mittplan, och med en klassisk tittfint, höger-vänster, så slår han bollen i djupet. Johannes Grahn fångar upp den, och på det mest märkliga och vackra sätt börjar han dribbla. En, två, tre spelare. Ensam med målvakten. Dribbling. Helt fri, och med en liten retfull bredsida lägger han in bollen i öppet mål och fastställer halvtidsresultatet 2-0.

Andra halvlek är minst lika varm som den första, om inte varmare. FC är minst lika bra, om inte bättre.
Passningar är perfekta, timingen likaså och om inte det hade varit en väldigt duktig motståndarmålvakt så hade FC gjort många fler mål i början av den andra halvleken.

Solen tar tillslut ut sin rätt, och mattan blir torrare och kropparna likaså. Tröttheten smyger sig på, och det blir inte så många fler mål. Fast när inhopparen Mikael Erstadius som äntligen börjar komma tillbaka till fjolårsformen får upp farten så är han svårstoppad.
Han är så pass svårstoppad att det blir straff. Han bryter sig in i straffområdet och försvararen vet inte riktigt vad som händer, förutom att det går fort. Riktigt jävla fort.

STRAFF

Kaptenen Jose Monterio kliver självsäkert fram och trycker in 3-0 i det nedre krysset. Råsnyggt.

När sportchef Stefan Elfver sitter i taxin hem till Huddinge efter kvällens segerfest på Spitfire så börjar nervositeten att bubbla upp. En hel veckas väntande på årets hittills största match. IFK Haninge som även de har vunnit fyra raka matcher, och som har samma målskillnad skulle stå för motståndet nästa helg. Helvete vad spännande, var det sista Stefan hann tänka innan han dunade in i baksätet på den illaluktande taxibilen. Helvete vad fucking jävla spännande.

Matchens sheriffer:
Sami Nador
Filip Lindmark
Johannes Grahn

Målskyttar:
Filip Lindmark
Johannes Grahn
Jose Monteiro

Byten:
Love Lidström -> Dany Poles
Anton Sandberg-Magnusson -> Mikael Erstadius
Johanes Grahn -> Fredrik Thunberg

Stort tack till motståndarna i Trosa Vagnhärad, och ett stort lycka till i fortsättningen!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS