Kvalsegrarna 2018/11/03
Syrianska Eskilstuna IF – Krillan 19/5 2018
FC Stockholm – Ekerö IK 21/6 2016
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
En liten recap - och match!
fre 2017-06-09 | Simon Brännström

En liten recap. Mycket har hänt. Faktiskt väldigt, väldigt mycket. Förmodligen rätt så mycket mer än vad någon trodde från början. I år spelar vi våra andra säsong i division 3. Vi var närmare än närmast att spela i divsion 2. Vi har tagit svenskt rekord i antal matcher i rad utan förlust. Vi har gjort det bästa resultatet någonsin i Stockholms Fotbollsförbunds högsta serie. Vi har haft så sjukt jävla roligt. Vi har mått så extremt jävla dåligt. Vi har helt enkelt spelat fotboll, för ett lag vi har lärt att älska.

Vi har nu haft tiotusentals besökare på våra matcher. Vi har tusentals följare på facebook. VI har haft hundratusentals besök vår hemsida. Men alla har inte varit med från dag ett. Den där kalla novemberkvällen. Alla som följt och följer oss vet nog inte att vår första träning var i februari 2011 på Mälarhöjdens IP. Isen var jävligt hård. Men vi vill att ni ska veta. Vara stolta, för framtiden är vår - tillsammans.

Idag spelar vi match mot Järna SK. Ett lag som för några år sedan var så långt mycket längre fram än vi var. Idag går vi in som favoriter. Innan säsongen startade så var vi solklara favoriter att vinna serien.

Vi. Några kompisar, som utan något annat än bara ren och skär vilja har tagit in oss i fotbollens finrum. Något faktiskt ingen, i Stockholm, någonsin har gjort under modern tid.
Så istället för att titta fram just nu, så tittar vi lite tillbaka. Innan hjältar som Anton Fernández Selg hittade hem och blev det nav han är. Innan Daniel Nannskog briljerade på skånska och flyttade till hus. Till och med innan Sammy Abd El Hamid bodde i en husvagn.

Nu tittar vi tilllbaka hur allt startade. Hur bergodalbanan sakta tog sig upp till sin första loop.

Förord. FC the Story.

Förord var fan det värsta han visste. Han hatade att läsa skiten. Antingen så skulle förord berätta hela jävla storyn eller så var det något skit som handlade om något som ändå ingen brydde sig om. Fast nu. Just nu, då visste han. Att just dessa ord, dessa förord. Det var inte något dravel eller skit. De var viktiga. Faktiskt riktigt viktiga. Det var just dessa ord som startade allt. Det var ju under förorden som FC föddes.

November hade slagit ner som en spark på pungen. Den var kall och hade tagit över allt. Så där tråkigt kall och svart som bara november kan vara. Molnen blundande. Vände sig om, bort från allt. De orkade inte lyssna, brydde sig inte. Istället for de fram och slukade den sista sommaren. Det föll och det föll hårt. Molnen bombade trottoarerna med sina droppar. Det small överallt. Rännilarna forsade ilsket fram, slet med sig allt härligt vårgrus som hade vågat trotsa sommaren och hösten. Men nu hade den kommit, nu var den här. November tog plats, och satte sig ner.

Om du var runt 27 år den här november. Under dessa förord. Och om det kändes som om du var rätt skön. Att det kändes som om du var lite som andra ville vara. Då skulle du inte gå runt i en regnjacka. Dyra Stuttheimer hade inte slagit igenom. Paraply var bara ett paraply. Näe just då, när du var 27 och mer vuxen än du någonsin hade varit. Då skulle jackan vara svart med syditaliensk patch. Regnet kunde komma och slå bäst det ville.

Regnet skrek. Dropparna ville skrämmas. Det var inte långt kvar nu. De skulle bara ta vänster på Grevturegatan sen var de framme. Framme där deras liv snart skulle ta en anna vändning - och sedan skulle livet springa. Springa snabbare, och snabbare - mot ett mål de inte ens visste fanns.

Tudor Arms: 28/11 2010

Tudor var som vanligt. Varmt, engelskt fuktigt. Typ välkomnande men ändå skrämmande. Inte skrämmande så att bröstet ropar nej. Utan mer att du smugit in i din storebrors rum. Du öppnar lådor, och sitter i hans säng. Känner hur bröstet dundrar, slår slag på slag. Revbenen piper och halsen har sedan länge sagt god natt. Nu vill man bara försvinna, och sakta tassa hem. Fast ändå satt du kvar. Skrämmande, förbjudet, och med tankar som tjöt; vad händer sen

Och det var så det var. För den jobbade så. Slog sina långa vassa klor i dig. Det spelade ingen roll om den skulle visa dig det ljusa eller mörka. Den ägde dig ändå helt, och den gillade att jävlas. För det var så den var; Framtiden. Den gillades att jävlas med alla – och du visste aldrig var den var.

Fast där, på mörka engelska Tudor så älskade Framtiden öl. Framförallt Stella, och att skåla med Stella. Framtiden var skicklig. En charmör. Den bästa toastmaster man kan önska. Snapsvisor, tifo, och sedelkonfetti. Just då. Just där, där på Tudor. Så lät Framtiden sig själv att slappna av. Njuta av stunden. Kanske var det alkoholen. Kanske var det skratten. Kanske var det november. Men just då fick Framtiden feeling.
- Fan. Det är er jag ska satsa på. Jag är fan på. Nu kör vi. Framtiden kunde inte sluta le. Fan nu fucking kör vi!

Runt mörka små bord, på låga pallar och stoppade stolar, så satt dem. De där som Framtiden hade satsat på. Skratten krigade och lögnerna skröt. När en röst försvann så tog en annan vid. Vissa var rika, andra tjocka. Fast just då, och just där, så föddes något.
Stefan Elfver höll hov, Tony Jonsson knöt band, Fredrik Olander dansade bugg – och Simpa Brännström satt still.
- Såja!
- - Så fucking jävla Ja! Nu hade det äntligen börjat. Framtiden njöt. Trots att Framtiden aldrig sov så lät den ögonlocken falla tungt. Det var så här det skulle va! - Så ja!Hugo. Klädesbutik på Kungsholmen 2/2 2011

Tankarna om en klubb, en egen klubb hade nog alltid funnits. Om andra kan starta klubbar, då kan väl vi också? Om klubbar från 1800-talet kan leva kvar – då borde väl vi kunna födas?

För någonstans, hur hårt det än känns. Och hur mycket skam man än känner, så älskar du ditt barn mer än den som födde dig – i eufori och galenskap föddes FC Stockholm Internazionale.

En ny familj. Små stapplande steg i en hungrande värld. Där du inte hade en aning om vilken väg som var den rätta. Så när februari lät sitt fula leende spotta på ens fönster. När röster berättade att det inte gick att göra. När pannor föll i veck. När ett; Nej blev ett namn. Då fanns det bara ett svar;

- Fuck you. Vi kör. Hela vägen. All in. Vi tänker inte stanna. Vi vill inte.

För du behöver inte vara som andra. Du kan alltid gå din egen väg. Och det var just den vägen de bestämde sig för att ta. Vägen som skulle kantas av mörka hål och branta jävla stup. Där gruset kunde gråta och leran svälja dig hel. Det var den vägen de skulle ta.

- Vad vill vi? Det hade varit Lillen Elfver som hade brutit tystnaden

- Men vadå. Asså! Love Persson hade alltid haft en mörk röst. . Svarta tatueringar slöt sig kring hans underarmar. Asså! Fortsatte Love. Rösten var fortafande mörk. Asså! Jag vill fan inte förlora. Jag vill fan inte förlora en enda jävla match.

INFO: FC STOCKHOLM - JÄRNA SK

Avspark: 14:00
Arena: Kristinebergs IP
INträde: Gratis
Övrigt: Caféet är stängt. Om någon skulle vilja ta över detta på matchdagar är det fritt fram. Hör av er.


Truppen till Järna SK:

Målvakter
Simon Röse
Eddy Sjöberg

Försvarare:
Filip Lindmark
Farid Hafsia
Linus Karlsson
Anderas Karlsson
Linus Smedjegården
Richard Cederqvist

Mittfältare/Forwards
Mani Tourang (C)
Love Lidström
Max Axelsson
Johannes Grahn
Anton Sandberg-Magnusson
William Lejeune
Taner Kocak


Ps.

Matchen på bilden var mot AC Camelen.
Den första match vi spelade i seriespel Vi vann med 5-1 och var jävligt snygga.

Startelvan: 4-4-2

Simpa Brännström

Lillen ElfverRobert Jansson Andreas Björk Moeman Moberg
Mattias Lundgren Tony Jonsson Tomas FärnqvistJohan Nacka Eriksson
Daniel Hamrén Marcus Bergdahl

Bänk:
Love Persson
Tomas Franzén
Kenneth Thorsell
Daniel Sedelius
Joakim Sjölin
Alla fick komma in, och alla var lika snygga.


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Svealan, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 2 feb 12:00
FC Aland
Träningsmatch
Stadshagen
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
HUVUDSAMARBETSPARTNERS
“Att både spela i och vara en av FC:s huvudpartners är en ära och självklarhet. FC Stockholm kändes helt rätt från början och en perfekt samarbetspartner för Ellinjen.”
- Peter Dolk, VD
Ellinjen AB
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“FC och STN är två företag som är på väg framåt. Jag är stolt att vara en del av de båda, och tillsammans kommer vi verkligen kunna växa ihop. FC ligger mig varmt om hjärtat.”
- Jimmy Sundqvist, VD
STN AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna