Kvalsegrarna 2018/11/03
Syrianska Eskilstuna IF – Krillan 19/5 2018
FC Stockholm – Ekerö IK 21/6 2016
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Två spelare klara för FC Stockholm!
tors 2017-07-13 | Simon Brännström

FC har gjort klart med två spelare. Två spelare som kommer att bidra med rutin, vinnarmentalitet och riktigt bra fotboll. Richard Jansson och Christopher Lundin har spelat med varandra sedan barnsben och var med i den gyllene 84:a generationen från Hammarby IF. Båda är spelklara och är tillgängliga när serien vänder mot Trosa Vagnhärads SK den 29:e juli.

Gyllene generationen handlade om den kull 84:or som dragit in i allsvenskan eller ut i Europa. Av de som ingick i pojklaget har åtminstone tio spelat elitfotboll av hög klass.
Så ser det väldigt sällan ut. Normalt är det bara någon, oftast inte ens det, som tar sig så långt. Nästan alla slås ut eller tröttnar.
I Hammarbys gyllene generation ingick Björn Runström, Haris Laitinen, Nadir Benchenaa, Fredrik Stoor, Erkan Zengin, Rickard Jansson och Christopher Lundin.

Under åren har FC haft vissa spelare som stuckit ut i mängden. Så kallade ”Shower Candy”. Daniel Didrik och Tomas Färnqvist briljerade ofta på plan, och i duschen så var de outstanding.
I Richard Jansson får vi ännu ett Shower Candy. När Daniel Nannskog tog över som huvudtränare för två år sedan och gjorde ett rekordresultat och fick upp FC i division 3, så gick han under namnet ”The Body”, ett namn som är inristat i himlen ovanför Kristinebergs IP. I Richard Janssons välsvarvade kropp så har nu även Daniel Nannskog en efterträdare, kanske, kanske, får han låna namnet.


I Richard Jansson får vi en komplett mittback. Under hans karriär har han spelat i Superettan och Allsvenskan med Assyriska och Ljungskile. Fina fötter, stark i luften och en vinnarmentalitet utöver det vanliga.

Christopher Lundin är en snabb, välskolad ytter, som spelade med Mani Tourang och Linus Smedjegården i Sirius.

Båda spelarna tillför ännu en dimension och kommer att vara väldigt nyttiga i kampen om division 2 i höst!

Sportchef Stefan Elfver kommenterar:

”Jag har velat ha både Lundin och Jansson ett bra tag. Första gången var när vi tog steget upp i trean, men då var de nyckelspelare i Hanvikens SK och en övergång var inte möjlig. När det nu visade sig att vi hade chansen att knyta dessa stjärnor till oss var det bara att hugga. Förutom att de är riktigt bra fotbollspelare är det två killar med rutin och kommer passa väldigt bra in i gruppen.
Det känns riktigt skönt att ha de hos oss.”


Richard Jansson kommer att spela i tröja nummer #2
Christopher Lundin kommer att spela i tröja nummer #6

Varmt välkomna hem!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Svealan, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 2 feb 12:00
FC Aland
Träningsmatch
Stadshagen
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
HUVUDSAMARBETSPARTNERS
“Att både spela i och vara en av FC:s huvudpartners är en ära och självklarhet. FC Stockholm kändes helt rätt från början och en perfekt samarbetspartner för Ellinjen.”
- Peter Dolk, VD
Ellinjen AB
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“FC och STN är två företag som är på väg framåt. Jag är stolt att vara en del av de båda, och tillsammans kommer vi verkligen kunna växa ihop. FC ligger mig varmt om hjärtat.”
- Jimmy Sundqvist, VD
STN AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna