Kvalsegrarna 2018/11/03
Syrianska Eskilstuna IF – Krillan 19/5 2018
FC Stockholm – Ekerö IK 21/6 2016
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Inför FC Stockholm - Spårvägen!
fre 2017-09-29 | Simon Brännström

Stefan var svettig. Hade runnit längs ryggen hela eftermiddagen, som tur att var luktade han inte illa. Han var bara blöt. Han hade hängt på ett mäklarkontor, Erik Olssons vid Nortull. Stefan hade hängt där hela eftermiddagen. Druckit finkaffe och jämfört tighta kostymer. Kompetens och energi studsade mellan väggarna, det var som om den fångade honom och han fick bli en del av den. Han hade satt ett samarbete och nu skulle Erik Olsson vara matchvärd.

Nu lät han badkaret fyllas. Bada var hans oas. Svetten skulle väck och han skulle få slappna av. Låta känslor sjunka in och drömma sig bort. Det som inte kunde ske hade skett, och det sista lilla halmstrået hade helt plötsligt blivit en blomstrande åker. Resultaten hade gått FCs väg under helgen. FC hade i sin tur spelat borta mot Enhörnas IF och gjort det så jävla bra. Taner Kocak hade blivit tremålsskytt. Mårten Nordbeck hade debuterat och hela laget hade än en gång sprungit tillsammans. Tillsammans mot chansen i ett stundande kval. Tillsammans mot division två.

Det var bara en match kvar. Nu på söndag klockan två. Hemmamatch mot Spårvägens IF. På Kristinebergs IP. Brittsommar och höstkänslor. Då skulle allt avgöras. Skulle det bli kval eller inte. Förutsättningarna var i alla fall solklara. FC var tvungna att vinna. På Farsta IP skulle FOC Farsta och Newroz mötas. Där båda lagen hade chans på kval. Det var ett trefrontskrig där allt skulle avgöras på söndag.

Bland heta bubblor och gamla shampooflasor försvann Stefan Elfver in i dimman. Han lät drömmarna föra iväg honom långt, långt bort. Där i svetten njöt av hans sista matchtrupp i serien denna säsong. En trupp som kändes så jävla bra.

Målvakter:
Kristijan Opack
Eddy Sjöberg

Försvarare:
Jose Monteiro
Mårten Nordbeck
Linus Smedjegården
Filip Lindmark
Rickard Cederqvist
Linus Karlsson
Farid Hafsia

Mittfältare/Forwards
Mani Tourang ©
Max Axelsson
Jimmie Engqvist
Johannes Grahn
Anton Sandberg-Magnusson
Jesper Carlsson
Johan Sund
Taner Kocak

Att han även hade styrt upp en deal med Erik Olssons fastighetsmäkleri som skulle inbringa pengar till föreningen gjorde drömmarna bara bättre.

Avspark: 14:00 söndag 1/10
Arena: Kristinebergs IP

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Svealan, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 23 feb 12:00
Huddinge IF
Träningsmatch
Stadshagen
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
HUVUDSAMARBETSPARTNERS
“Att både spela i och vara en av FC:s huvudpartners är en ära och självklarhet. FC Stockholm kändes helt rätt från början och en perfekt samarbetspartner för Ellinjen.”
- Peter Dolk, VD
Ellinjen AB
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“FC och STN är två företag som är på väg framåt. Jag är stolt att vara en del av de båda, och tillsammans kommer vi verkligen kunna växa ihop. FC ligger mig varmt om hjärtat.”
- Jimmy Sundqvist, VD
STN AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna