Kvalsegrarna 2018/11/03
Syrianska Eskilstuna IF – Krillan 19/5 2018
FC Stockholm – Ekerö IK 21/6 2016
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Nu drar vi igång igen!
lör 2018-07-28 | Simon Brännström

Idag drar FC igång igen, efter en månads svettig och varm vila. Som alla tidigare säsonger börjar vi hösten mitt i sommaren med ett miniläger på Kristinebergs IP. Tack vare att Mälaren inte sinar och Bornsjön alltid finns som backup - kan planen vattnas med gott samvete, det leder till att FC får spela och träna på en av Sveriges absolut bästa fotbollsplaner. Bortskämda och tacksamma.

Tio raka segrar. Det var så vårsäsongen avslutades. FC leder serien med två poäng, och en drös mål i målskillnad. Bakom FC ligger Enhörna IF som dock har spelat en match mer.

Tittar vi på spelarstatistiken i seriespelet ser vi att vår lagkapten Mani Tourang leder. Han leder även hela seriens skytteliga. Trots att han endast har spelat nio matcher har han mäktat med tolv mål och två assist.
Bakom honom finns Filip Lindmark på tio poäng, Taner Kocak på nio, och Charles JR Simba på sju.

Totalt har FC gjort 40 mål på elva matcher. Det är även väldigt imponerande att vi endast har släppt in 8 mål. Detta tack vare en grym backlinje och två väldigt bra målvakter i Kristijan Opacak och Simon Röse.

Den 11:e augusti drar serien igång igen. Då med en svår hemmamatch mot Foc Farsta. Det kommer vara en solig lördag, och avsparken är 14:00. Om det hinner falla lite regn till dess, och eldförbudet hävs tänder vi grillarna och brassar hamburgare - i annat fall får FC Caféet visa kreativitet och erbjuda annat gott.

Sportchef Stefan Elfver sammanfattar några punkter nedan:

Läget i truppen:
Just nu ser det väldigt ljust ut. Mathias Jung är tillbaka på hundra procent vilket känns jävligt skönt. Mani Tourang ser starkare ut än någonsin, och Johannes Grahn bör också vara klar att spela mot Farsta. Vi har ju även två FC legender som ännu inte spelat i år, men som är på gång, och när dessa är fulltränade är de outstanding. Jose Monteiro och Love Lidström. Efter sommaren kommer även Jesper Carlsson tillbaka efter ha tagit en paus då familjen fått tillökning. Summerat kan jag ju säga att det ser jävligt bra ut

Nyförvärv
Vi kommer inte ta in några spelare för att bredda truppen. Det behövs inte, vi har idag seriens bästa trupp på papper. Men vi har vissa spelare vi vill knyta till oss, men det är för att spetsa. Tar vi in någon spelare ska denna kunna kriga om en startplats. Det är ingen hemlighet att vi vill vinna serien och ta klivet upp i division två. Vi vet att om vi gör det så är det en helt ny nivå och vi måste våga planera för det redan nu.

Foc Farsta
Det blir en svår match. Det är alltid svåra matcher mot dem. De va precis som vi, en förhandsfavorit till att vinna serien. Nu har de halkat efter rejält. För att de ska bli avsågade från toppen totalt, krävs det att de vinner mot oss. Så det kommer bli tufft, men jag har fullt förtroende för tränarna och laget att vi tar tre poäng. Vi behöver poängen lika mycket som Farsta


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Svealan, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 9 feb 15:30
IFK Lidingö FK
Träningsmatch
Lidingövallen
SERIETABELL
FACEBOOK
INSTAGRAM
Följ FC Stockholm på Instagram:
@fcsthlm
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
HUVUDSAMARBETSPARTNERS
“Att både spela i och vara en av FC:s huvudpartners är en ära och självklarhet. FC Stockholm kändes helt rätt från början och en perfekt samarbetspartner för Ellinjen.”
- Peter Dolk, VD
Ellinjen AB
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“FC och STN är två företag som är på väg framåt. Jag är stolt att vara en del av de båda, och tillsammans kommer vi verkligen kunna växa ihop. FC ligger mig varmt om hjärtat.”
- Jimmy Sundqvist, VD
STN AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Pelle Westberg, VD
SBP Bemanning AB