Kvalsegrarna 2018/11/03
Syrianska Eskilstuna IF – Krillan 19/5 2018
FC Stockholm – Ekerö IK 21/6 2016
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
En kopp kaffe med lagkapten Mani Tourang
sön 2018-08-05 | Simon Brännström

Kaffet skulle inte vara rykande hett. Det skulle vara ljummet. Pissljummet. Och inte mjölk. Aldrig mjölk i kaffet. Det hade Mani Tourang sett på TV. Niklas Ekstedt hade lagat mat i Oslo, och där var kaffet nästan kallt. Det smakade mer. Smakade bättre. Det var i alla fall så de sa. Mani tyckte mest det smakade kallt kaffe.

På lördag drar höstsäsongen igång. Foc Farsta hemma. Avspark klockan två. Mani längtade. Ganska mycket faktiskt. Eller jävligt mycket. Nu var det söndag, och han skulle dricka kallt kaffe på kansliet och svara på lite frågor. Surra lite fotboll. Fan vad äckligt med kallt kaffe tänkte han och svepte koppen. Sen kom frågorna.

semestern lider mot sitt slut. Haft en bra sommar?
- Ja.

Du får gärna svara lite mer detaljerat
- Okej

Haha, allvarligt? Du kan väl försöka i alla fall.
- Ställ bättre frågor då

Mani log. Han älskade att styra stämningen. Precis som han kunde styra spelet på plan.

- Men okej då, fortsatte han. Kan inte jag få berätta lite om hur jag känner och ser på vissa saker. utan att du frågar? Känns nog mer äkta då.

- jo? Så kan vi väl göra... vad vill du prata om då?

- okej. Bra. Vi börjar med våren.

Mani lutade sig fram nu. Hällde i nytt kaffe. Fast nu skulle kaffet få vara rykande hett.

- Våren. Det har varit en sjukt jävla bra vår. Först och främst så har vi haft en bra kvalité på träningar. Det är det som resulterat i att vi har en fin trygghet under våra matcher. Tio vinster i rad säger en hel del. Oavsett vilken nivå man spelar på. Motivation slår klass och det har vi visat under hela våren. Sen har vi en ruggigt fin kvalite också. Att vi har blivit ett väldigt sammansvetsat gäng gör inte saken sämre. Bra vår helt enkelt!

- Haha! Ja, en bra jäkla vår. Tack.

- Jag är inte klar. Mani fortsatte. Sjukt viktig match på lördag. Farsta hemma. Hela våren har vi tagit en match i taget. Det har inte spelat någon roll vilka som står på andra sidan. Nu har vi haft en träningsvecka ihop efter sommaren. Vi har haft fullt fokus på Farsta. Våra tränare har en tydlig matchplan och vi spelare känner verkligen att vi har en trygghet i det vi gör. Jag är redo. Vi är redo. Ge mig lördag!

Mani fortsatte att fylla på koppen med kaffe. Han hade fått feeling nu. Efter en redig klunk fortsatte han.

- Hösten! Precis som våren, ska vi inte slappna av någonstans. Klubben har gett oss bra förutsättningar, nya spelare har kommit in och spelare som varit borta kommer tillbaka. Med en öka konkurrenssituation kommer det att höja vår nivå ytterligare på träning och match.
Vi tror och hoppas att vi ska göra en lika bra höst. Med hårt jobb, intelligens och vilja kommer vi att nå våra mål
. Det är jag helt jävla säker på. Sen ska vi dansa. Jag och Taner. Hett och svettigt.


Sen tog kaffet slut och stämningen i caféet var åter sommarvarmt.

Avspark mot Foc Farsta: 14:00 på Kristineberg IP 11/8Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Svealan, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 2 feb 12:00
FC Aland
Träningsmatch
Stadshagen
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
HUVUDSAMARBETSPARTNERS
“Att både spela i och vara en av FC:s huvudpartners är en ära och självklarhet. FC Stockholm kändes helt rätt från början och en perfekt samarbetspartner för Ellinjen.”
- Peter Dolk, VD
Ellinjen AB
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“FC och STN är två företag som är på väg framåt. Jag är stolt att vara en del av de båda, och tillsammans kommer vi verkligen kunna växa ihop. FC ligger mig varmt om hjärtat.”
- Jimmy Sundqvist, VD
STN AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna