Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Taner Kocak har inte alls feber.
tors 2018-08-09 | Simon Brännström

"Vadå ta tempen. Taner kände på pannan. Han var inte det minsta varm. Lite svettig kanske, men det var för att det var varmt i verkstaden. Vadå ta tempen innan matchen. Taner skulle precis lossa bultarna som håller remspännaren på plats. Han höll på med ett kamremsbyte, och behövde lätta på trycket för att kunna skjuta av den gamla kamremmen. Det var när bulten satt som hårdast och svetten rann som mest som messet hade kommit".

"Brooor. Hur mår du? Tänkte ta tempen på dig. Inför matchen mot Farsta. Skriva något på hemsidan. Sugen på att svara på lite frågor?" Taner kräktes lite i munnen. Bror. Vadå bror, varför skriver en trettiofem årig gubbe bror i ett sms, han försökte väl leka skön. Vadå tempen. Han var inte det minsta varm. Men klart han kunde svara på lite frågor. Mani hade ju varit med på hemsidan för några dagar sen. Det var kul. Kaffe-Mani. Det var Mani som hade lärt honom dansa.

Taner vred tillbaka vevaxelbulten. Man var tvungen att se till så att inställningsmärket alltid var ii linje med 0 på tidsskalan. Gjorde man inte det var man fucked. Han snurrade skiftnyckeln mellan fingrarna och började tänka tillbaka på våren. Vilken underbar vårsäsong de hade haft. Precis som de hade planerat. Förutom mot Tullinge då. Men sen hade de vunnit allt. Och nu leder vi serien, Taner log. Han gillade att le. Nästan lika mycket som han gillade att få andra att le. Det visste han att han kunde. Sprida glädje. Sprida glädje och att göra mål.

Fast nu ledde han inte skytteligan. Inte som förra året. Nu låg ju Mani först. Visst Mani kunde såklart vinna. Men han skulle jaga honom. Och han leder ju bara för att han hade passat honom till varje mål. Nej, i höst skulle han skjuta istället för att passa Mani. Då jävlar skulle Mani få se vem som kunde göra mål. Taner skrattade. Så där högt som bara kan kunde skratta. På lördag skulle det smälla till i nätet. Foc Farsta hemma. Kommer bli tufft, men han hade oftast gjort bra matcher mot dem.

Det var nästan som ett derby. I alla fall samma känslor. Nej inga konstigheter. Där skulle det bli mål och Mani ska jagas. Taner skruvade åt muttrarna på generatorremmen. Skönt att han inte hade behövt ta bort serpentinebältet idag. Mani förresten. Fin el capitano asså. Både på plan. Men även utanför. De hade blivit riktigt fina vänner. En riktig bror. De hängde mycket, och det var han väldigt glad för. Han kunde hänga med honom hur mycket som helst. Prata känslor. Prata livet.

Nu skulle han bara återansluta batteriet och provköra katten för att se att kamremmen var monterad korrekt. Han kanske skulle hämta upp Mani. De skulle ju ändå dansa ikväll. Han tog upp telefonen för att ringa Mani. Då såg han att han inte hade svarat på messet.

"Tja bror. Jag är frisk. Ingen feber", svarade Taner innan han lät motorn spinna.

FC STOCKHOLM - FOC FARSTA
Avspark: 14:00
Arena: Kristinebergs IP


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss