Kvalsegrarna 2018/11/03
Syrianska Eskilstuna IF – Krillan 19/5 2018
FC Stockholm – Ekerö IK 21/6 2016
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Inför FC Stockholm - Foc Farsta
fre 2018-08-10 | Simon Brännström

FC STOCKHOLM - FOC FARSTA. LÖRDAG 11 AUGUSTI, 14.00. KRISTINEBERGS IP.
Dags för höstsäsongen dra igång. FC börjar med en av de tuffaste matcherna för säsongen på förhand. Hemma mot Foc Farsta. Matchen går av stapeln som vanligt på Kristinebergs IP. Det lär bli ett hett möte med högt tempo, och hårda närkamper då båda lagen behöver vinna. Foc Farsta för att ta sista chansen att kämpa om division två. Vid förlust kan de till och med bli indragna i bottenstriden. FC måste vinna för att bibehålla sin fempoängsledning i tabellen och avståndet ner mot Enhörna IF.FC har varit i träning sedan sista helgen i juli, då man hade ett hemmaläger. Två bra träningsveckor har följt och både tränare Patrik Sandberg och lagkapten Mani Tourang, känner sig väl förberedda till matchen. En väldigt fin vår, med tio raka vinster har gett FC en fantastisk härlig stämning och trygghet i laget.
– Känslan är riktigt bra. På gårdagens träning märktes det att alla är är fokuserade på uppgiften. Alla spelarna var delaktiga och engagerade, och det smällde bra i närkamperna - det är alltid ett bra tecken! Säger Patrik Sandberg


LÄGET I LAGET

Nyförvärvet Erik Hoang är spelklar och kommer finnas med i truppen. Just nu ser det väldigt bra ut rent truppmässigt och inga skador. Något FC hade stora problem med förra året.
– Truppen mår väldigt bra och jag tror att vi kommer att ha alla tillgängliga som vi räknat med. Bland annat är Mathias Jung och Johannes Grahn tillbaka. Simon Röse har en förkylning men borde kunna närvara. Linus Smedjegården ska bli pappa närsomhelst och kommer såklart inte vara med.

MOTSTÅNDARNA

FOC FARSTA har spelat 12 matcher, och lyckats få ihop 19 poäng. Sex vinster, en oavgjord och fem förluster. De har redan spelat en match nu på hösten, och mötte jumbon Älta IF och vann med 3-1. Innan dess åkte de på en tung förlust mot Syrianska Eskilstuna med 4-1. FC och FOC Farsta har mötts ett antal gånger. I vårens möte slutade det med en 2-1 vinst till FC. En match som FC förde men där FOC Farsta stack upp i många farliga kontringar.

– Vi har ungefär samma känsla som förra matchen. Det kommer bli tufft och hårt, och det gäller att inte göra misstag. Sist utnyttjade vi inte de ytor och svagheter vi visste fanns. Nu har vi tryckt på detta under träningsveckan, och vi känner oss väl förberedda. Men om vi slappnar av, och inte går in 110 i varje sekvens kommer vi bli straffade direkt, summerar Sandberg.

TRUPPEN

Målvakter:
Kristijan Opacak
Simon Röse


Försvarare:
Linus Karlsson
Mårten Nordbeck
Victor Forssell
Olle Freiman
Linus Hallström

Mittfältare:
Mathias Jung
Hampus Wulff
Jimmie Engqvist
Filip Lindmark
Martin Leinar
Linus Hallström
Antanas Brusokas

Forwards:
Mani Tourang (C)
Johannes Grahn
Erik Hoang
Taner Kocak
Charles Simba


FC STOCKHOLM - FOC FARSTA.
LÖRDAG 11 AUGUSTI, 14.00. KRISTINEBERGS IP.


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Svealan, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 2 feb 12:00
FC Aland
Träningsmatch
Stadshagen
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
HUVUDSAMARBETSPARTNERS
“Att både spela i och vara en av FC:s huvudpartners är en ära och självklarhet. FC Stockholm kändes helt rätt från början och en perfekt samarbetspartner för Ellinjen.”
- Peter Dolk, VD
Ellinjen AB
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“FC och STN är två företag som är på väg framåt. Jag är stolt att vara en del av de båda, och tillsammans kommer vi verkligen kunna växa ihop. FC ligger mig varmt om hjärtat.”
- Jimmy Sundqvist, VD
STN AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna