Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Årets spelare och årets skyttekung! MANI TOURANG!
fre 2018-12-07 | Simon Brännström

En sorglig dag för FC Stockholm, men ändå väldigt vacker. För när en resa får det ett sånt där avslut som bara skrivs i sagorna, då känns det ändå så bra som det kan kännas. För Mani Tourang har spelat sin sista match med FC och kommer 2019 att vara Hanvikens SKs nya A-lagstränare. Det var förra året som blev Manis sista, av totalt tre - och också hans absolut bästa!

Som kapten ledde han sitt lag hela vägen fram till division 2. Först genom tuff serie där han vann skytteligan, inte bara i FC Stockholm utan i hela Division 3 Södra. Utöver det så stod han för fyra formidabla insatser i de båda dubbelmötena i kvalet till division två.

Mani Tourang gjorde totalt 16 mål i serien, det ena snyggare än det andra. Detta på 18 spelade matcher, och ett par från bänken på grund av skadekänningar, så ett fantastiskt facit av en otroligt bra spelare!

Förutom att han vinner Årets Skyttekung, blev han även utsedd av sina lagkamrater och ledare till Årets Spelare.
Varje spelare fick varsin röst att lägga, på den spelaren som de ansåg var den bästa spelaren under året. Mani vann med en stor majoritet!

När Mani skrev på för FC för tre år sen, lovade han att spela upp FC till Division 2 - nu tre år senare har han precis gjort det.
Därför kan han med stolthet och rakryggad hänga av sig matchtröja nummer 21 - och istället dra på sig tränardressen. För Mani, utan dig hade vi aldrig spelat i division två.

Vi önskar dig all lycka till i ditt nya uppdrag och längtar efter att få träffa dig på Krillan som supporter och se ännu en salsadab.

Legend!

Stefan Elfver sportchef kommenterar:

Känns vemodigt och samtidigt helt okej att Mani inte är en del av FC nästa år. Vi tappar en av seriens absolut bästa spelare, och en oersättlig röst i omklädningsrummet. Men det här var något som Mani verkligen ville göra och vi skulle aldrig stoppa honom för det. Nu får andra spelare kliva fram och mantla hans ansvar. Något jag är helt säker på att de kommer att lyckas med. Men det kommer såklart bli tomt. Lite som om det är vår äldste son ska flytta hemifrån. Det är absolut ingen skilsmässa.
Jag tror även han kommer kunna göra stordåd i sin tränarroll, ska bli kul att få följa honom. För mer åsikter om hur fotboll ska spelas, är det nog svårt att hitta.
Vill avsluta och säga tack. Tack Mani för allt du har gjort för oss. Tack!(Utöver Mani, så följer även Linus Hallström och Antanas Brusokas med till Hanvikens SK, fast som spelare. Tack för era insatser och slit i FC-tröjan - och lycka till)

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss