Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
En liten uppdatering
sön 2018-12-09 | Simon Brännström

Vi klarade det tillslut. Efter tre år i division tre - så har vi äntligen lyckats ta oss till division två. Egentligen har vi nog inte förstått vad vi har åstadkommit. Men det är stort. Riktigt stort. Det är inget lag från Stockholm som har lyckats göra det vi faktiskt har gjort. Gått från division sju till division två på sju år. Så vi tänker faktiskt trycka ut bröstet, räta på ryggen och vara stolta. För det ska vi alla vara! Spelare, ledare, partners, sponsorer, pappor, mammor, barn, alla som hjälpt oss, stöttat oss, - ska vara stolta, för vi gjorde det tillsammans!

Under kvalet spelade vi fyra matcher. Fyra matcher som var fruktansvärt jobbiga att spela. Det var en månad proppfull av ångest, spänning, tårar, och glädje - men vilken jävla fotboll vi spelade.

Första omgången stod IFK Ölme för motståndet. Ett dubbelmöte som tog sin början på ett kylslaget Kristinebergs IP:
Efter en minut gjorde hela kvalets hjälte; Filip Lindmark, mycket snyggt 1-0. Då kändes det klart, fast fotboll är aldrig klart, och aldrig enkelt. Det är fullständigt vidrigt härligt.
Ölme kvitterar efter tjugominuter. Några minuter senare får FC rött kort. Då kändes det kört. Fast fotboll är aldrig kört.
Istället växlar FC upp och gör 2-1 på ett vackert långskott av Pedram Talebi - men Ölme replikerar och kvitterar i början av andra halvlek. Då var det kört igen - men Filip Lindmark ville annat och tryckte in 3-2.
FC missade även en straff i slutminuterna, men matchen slutade rättvist 3-2 till FC.

I returen var det endast en enda lång vånda. När Ölme tar ledningen i 63' så är de vidare. FC visar därefter styrka och Victor Forssell dundrar in kvitteringen i krysset. Då var det tretton minuter kvar. Tretton minuter som var de längsta FC spelat.

Sista hindret innan division två blev tillslut IK Sleipner efter en dramatisk sista omgång i Division 2 Svealand.

Precis som i omgång 1, skulle FC börja hemma.

När domaren blåste igång matchen den tjugosjunde oktober så spelade FC den bästa fotboll som skådats på Kristineberg på mycket länge.
Att Sleipner tar ledningen på övertid i den första halvleken är lika ologiskt som orättvist - fast den dagen var FC alldeles för bra för att förlora.
Filip Lindmark knorrar in 1-1 på en magisk frispark och några minuter senare trollar Johannes Grahn in slutresultatet 2-1.

I Norrköping, på Östgötaportens Arena, en vecka senare så visade vi vilka FC var - och med kapten Mani Tourang stod vi emot IK Sleipner.
När slutsignalen äntligen kom, så hade FC vunnit med 2-1, efter mål av just Mani Tourang och av Jesper Carlsson.

Division 2 var nu ett faktum. Ett resultat som varenda spelare och ledare är delaktiga i - och än idag så känns det så förbannat jävla härligt!


Så vad händer nu?

Vi har precis dragit igång med träningar för att testa provspelare och hålla igång. Vi kör på Bosön, och har ett väldigt spännande nyförvärv på väg.
Vissa spelare har lämnat, men i det stora hela - så är stommen och alla hjältar kvar. Vi vill se dessa hjältar även i division två.

Vi har tappat vår kapten Mani Tourang som vill prova på tränarjobbet, och tar över som huvudtränare i Hanvikens SK. Skulle hans sug efter division två, och komma tillbaka till Krillans gräs - är vår dörr, och våra armar alltid öppna.

Vilken Serie kommer vi spela i?
Vi är just nu placerade i Division 2 Södra Svealand. Dock så för vi en diskussion om att byta serie till Division 2 Norra Svealand, då vi anser att det finns andra lag i den norra serien som bör spela i den Södra divisionen istället för FC. Vi vill nämligen bjuda Kungsholmen på ett fotbollsderby i Sveriges fjärde högsta division - mot KB. Något som aldrig förr har hänt, i alla fall inte vad vi kan komma ihåg. Det vore så häftigt!

Vi lovar att uppdatera er så fort vi vet mer.

Matcher
Vi har alla träningsmatcher inplanerade och kommer att dra igång i februari, med stort sett match varje helg fram till seriepremiären första helgen i april.
Första tävlingsmatchen är mot Ängby IF och i Stockholms Cup. Den spelas den 2/3 - förmodligen på Stadshagens IP.Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss