Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
FC gör klart med poängmaskinen Gilgamesh "Gille" Oyal!
lör 2018-12-22 | Simon Brännström

Oyal som var en av Division 3 Södras absolut bästa spelare under året ansluter från Enhörna IF. Tjugoåriga Oyal spelade i Superettan redan som artonåring, men efter två år i Assyriska ville Gille - som han kallas – få mer speltid kontinuerligt och få spela offensivt igen. Och som Gille spelade och levererade under året!

Oyal spelade högerytter i ett offensivt 4-2-3-1 system i Enhörna IF under året, på 20 matcher dominerade Oyal på sin kant och mäktade med 12 mål och 14 assist.
Att vi har lyckats knyta till oss en riktigt spännande, och ung spelare råder det inga tvivel om.

Oyal kommenterar själv övergången:

Det här känns väldigt bra! Är jätteglad över att få representera FC Stockholm kommande säsong. Jag vet att det är en klubb som ångat på sedan den startades och verkar verkligen ha någonting stort på gång! Det är både riktigt roligt men också spännande att få chansen att bidra på denna resa vi ska ut på tillsammans!

Även sportchef Stefan Elfver är såklart väldigt nöjd att Gille valde FC.
Jag har en sjukt bra känsla kring Gille. Han hade absolut kunnat ta ett lag ännu högre i systemet, att han väljer oss och tror på vårt projekt känns som ett bevis att vi gör saker och ting rätt.
Som spelare är Gille en vänsterfotad högerytter. Han älskar att utmana sin försvarare och komma till oväntade och snabba avslut. Det vi har sett av honom, är även att han är otroligt kreativ på små ytor och bolltrygg. Hans vänsterfot kommer sjunga många gånger under säsongen, det är en ruggig hög klass på den!
Skönt att Gille kom till oss och inte hos någon konkurrent. För han har bra statistik mot oss, tror han gjorde två eller tre mål, under två matcher och någon assist. Klass
!


Avslutningsvis vill vi såklart välkomna Gille med familj till FC, men även passa på att tacka för ett bra bemötande hos Enhörna, och ett stort tack till Anton Eriksson som möjliggjorde att övergången ens kunde dra igång. Tack, och lycka till med säsongen!


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss