Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Inför FC Stockholm - IFK Lidingö
fre 2019-02-08 | Simon Brännström

Det stundar träningsmatch! Redan ikväll möts FC Stockholm och IFK Lidingö i Bosön, med avspark 21:00. Matchen var tänkt att spelas imorgon lördag, 15:30 på Lidingövallen. Rådande väder och en strulig planvärme gör att vi inte vågar chansa - utan spelar istället som sagt ikväll i Vinnarhallen.

FC gjorde en gedigen insats förra helgen när FC Åland besegrades med 4-0. Motståndarna lyckades inte få till ett enda avslut på mål, och FC hade chans på betydligt fler än de fyra som mäktades med. Idag kommer motståndet vara betydligt tuffare.

Motståndarkollen:
IFK Lidingö spelar i den norra serien av Division 2 Svealand. De har redan hunnit med att spela tre träningsmatcher mot tufft motstånd.
Först spelade de 3-3 mot förra årets seriesuverän i Div 2 S Svealand - IF Sylvia. En match Lidingö ledde med 3-0. Därefter tvålade de till FCs seriekonkurrent Aspudden-Tellus med 4-1 innan de förlorade mot Akropolis från division 1 med 4-1.
FC och Lidingö har mött varandra flera gånger, både i seriespel och träningsmatcher. FC har hittills varit det lag som vunnit flest gånger, men i kvällens match får nog Lidingö ses som favoriter.

Johan Mjällby är på semester denna helg, och matchen kommer istället ledas av Pouria Farjami och Kia Mostaghimi, Johans båda assisterande.

Pouria Farjami tankar:
"Ikväll kommer det vara fokus att fortsätta vårt eget spel, både offensivt och defensivt. Vi ska fortsätta nöta moment som vi tränat på under veckorna.
Vi har fortsätt flera provspelare som vi behöver se mer av. I kvällens match är det fem stycken spelare som vi kommer lufta som ännu inte är FCs spelare. Vi tror dock att alla fem verkligen kan bli en del av FC i år."


Truppen:

Förutom fem provspelare så kommer FC till spel med följande spelare:

Målvakt:
Simon Röse
Ahmed Allo

Försvarare:

Sebastian Ludzik
Pedram Talebi
Linus Hallström
Jimmie Engqvist
Hampus Wulff
Mårten Nordbeck
Provspelare
Provspelare

Mittfältare/Forwards
Mani Tourang (C)
Mtaka Simba
Mathias Jung
Erik Hoang
Jesper Jörnvik
Gille Oyal
Charles Simba
Provspelare
Provspelare
Provspelare
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss