FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Vinst även i andra träningsmatchen - och bibehållen nolla av Röse.
lör 2019-02-09 | Simon Brännström

På fredagskvällen slog IFK Lidingö tillbaka med 2-0 (1-0) ute på Bosön. Ett tyngre och mer erfaret FC Stockholm var bättre matchen igenom. De gånger Lidingö kom igenom offensivt, ofta genom lite slarv och naivt spel av FC så stod målvakten Simon Röse i vägen. Röse var felfri matchen igenom, med pondus och bra positionsspel.

I FC gjorde även Sebastian Ludzik debut, och var precis som Röse, helt felfri de 45 minuter som han spelade - något som lovar väldigt gott inför seriespelet.

FC hade som mål att spela ett högt presspel, och trots att fysiken inte riktigt är där än så fick vi se ett offensivt försvarsspel som stundtals var väldigt bra.

Första målet görs av en av våra provspelare för dagen - väldigt fint framspelad av lagkaptenen Mani Toruang.
FC har bud på fler mål under första halvleken, och berövas en solklar straff när Mani Touang blir nersprungen i straffområdet.

I andra halvlek görs sju byten och vi får se tre väldigt fina inhopp i Mårten Nordbeck, Erik Hoang och Jimmie Engqvist.

2-0 målet görs efter en "frisparksvariant". Tillslut spelar Jimmie Engqvist fram Mathias Jung som dundrar in bollen i krysset med högern.

2-0 blir slutresultatet i en välspelad match där båda lagen håller ett bra och högt tempo, trots att det är så kort in på säsongen.

Då Johan Mjällby var utomlands och firade sin födelsedag så coachades fc av våra två assisterande tränare; Kia och Pouria.

Kia kommenterar
Vi hade som defensivt mål att spela ett högt presspel samt försöka att ligga kompakt vilket killarna klarade ganska bra, och som offensivt skulle vi via en kombinerad passningspel hitta spelyta 3 och komma till avslut.
Vi var väldigt nöjda med det taktiska flexibilitet vi har i laget där vi kan spela en rakare spel samt att ha bollinnehav.

Vi är fortfarande i den fysiologiska fasen då spelarna inte är riktig pigga, men trots det så gjorde killarna väldigt bra ifrån sig och hade en fantastik bra inställning på plan!

Pouria håller med och tillägger
Trots att vi nästan ställde upp med två olika 11:or i de båda halvlekarna så fortsätter vi trumma på. Ett bevis på en bra bredd i truppen där oavsett vem vi stoppar in så håller vi samma nivå.
Nu ska vi ta nästa steg, både fysiologiskt, mentalt och taktiskt


Nästa match spelas redan på onsdag på Stadshagen, med avspark 19.30 - och då mot Foc Farsta.

Tack till IFK Lidingö, och all lycka till i serien.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 1 feb 12:00
IFK Lidingö FK
Träningsmatch
Stadshagens IP
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss