Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Inför Ängby IF - FC Stockholm
tors 2019-02-28 | Simon Brännström

På lördag är det äntligen dags för årets första tävlingsmatch. Det är Ängby IF som står för motståndet och det är i Stockholms Cup vi möts. Förra året hade vi Ängby i samma serie och FC vann båda matcherna med totalt 10-0 i målskillnad. Med tanke på serietilllhörighet och tidigare matcher så är FC favoriter - men allt kan hända i cupen och Ängby får börja med en bonusstraff.

Läget i truppen
FC har haft en bra försäsong och är hittills förunnat med få skador. Det är några långtidsskador på Farid Hafsia och Olle Freiman. Linus Karlsson är på väg tillbaka efter strul med sitt vinterknä. Love Lidström är på semester med sportchefen Stefan Elfver i Rom. Annars är det en stort skadefri trupp.
Alla nyförvärv är spelklara förutom ett - där vi väntar på ett godkännande från föreningen som han lämnar.
Matchtruppen som ska spela imorgon tas ut under eftermiddagen och presenteras då.

Sportchef Stefan Elfver
- Jag missar helgens match, då jag ska iväg på semester. Men jag ser ändå fram emot att tävlingsmatcherna äntligen drar igång. Vi har ett bra facit mot Ängby, och även deras tränare Emil Matsson, som ännu aldrig har vunnit mot mig, vilket lag han än har tränat. Dock så kan allt hända i cupen - så vi kan inte ställa in några skor. Men gör vi vårt så ska vi ta hem det. Tror vi möttes tre gånger i fjol. Först en träningsmatch där vi vann med 5-1, och sen i serien där vi vann hemma med 6-0 och borta med 4-0, så på pappret ska det vara vi som är favoriter trots att Ängby får en bonusstraff.

Motståndarkollen
Ängby IF spelar i Division 3 Södra Svealand. De höll sig kvar med nöd och näppe förra året, och i laget finns gamla FC-spelaren Fredrik Thunberg. De har haft en bra start på försäsongen i år, med fina resultat. Dock så kommer de senast från en förlust mot Tyresö FF, en match som slutade 2-1 till Tyresö.

Matchinfo:


Stockholms CUP
Ängby IF - FC Stockholm
Avspark: 14:00
Arena: Grimsta IP


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss