Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Inför Vallentuna BK
tis 2019-03-12 | Simon Brännström

Ikväll är det cupmatch! Efter segern mot Ängby IF så väntar nu Vallentuna BK. Avspark 20:00 ute på Vallentuna IP. Det kommer bli en tuff och hård match, mot ett bra motstånd. Vallentuna kommer att få starta matchen med en bonusstraff då det skiljer en division mellan FC och VBK.

Tränare Johan Mjällby kommenterar matchen:

"Årets andra tävlingsmatch stundar där målsättningen naturligtvis är seger! Men också balans i laget. Vi siktar på att vara tillsammans i både anfallsspel och försvarsspel. Kompakt lag och med ett presspel i grupp. Vi hoppas att ta direktivet och vara bollförande även om det alltid är svårt att sia om en matchbild. VIktig dock att vi håller ett betydligt högre tempo i allt vi gör än senast i helgen mot Täby, vare sig det är passningspel, rörlighet eller beslut. Med ett öga på belastning är alla uttagningsbara förutom Gille Oyal (Sjukdom) och Jesper Carlsson (Bortrest)"

Vi får även höra vad lagkapten Mani Tourang tänker om matchen. Mani kom till FC från just Vallentuna och för två år sedan möttes FC och Vallentuna även då i cupen. En match som Mani Tourang avgjorde och blev utsedd till matchens spelare.

"Det känns bra. Vår form är stigande och vi har en stor tro på det vi gör. Ska bli kul att spela en tävlingsmatch igen. Jag var borta mot Ängby så det här blir första för året. Sen blir det extra krydda i den här matchen då min lillebror coachar VBK. Sånt är alltid roligt. Som fotboll".


Truppen:


Målvakter:
Simon Röse
Ahmed Allo

Försvarare:

Sebastian Ludzik
Philip Gustavsson
Mårten Nordbeck
Pedram Talebi
Naramsin Akdemir

Mittfältare/Forwards
Joel Matikka
Filip LIndmark
Mtaka Simba
Taner Kocak
Anderas Holmberg
Mathias Jung
Mani Tourang (C)
Jesper Jörnvik
Jaber Abdihakim

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss