Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Sportchef Stefan Elfvers tankar flyger fritt i bilen.
mån 2019-04-01 | Simon Brännström

Det var i bilen som Stefan Elfver fick sin sinnesro. Samla tankar och prata med sig själv utan att någon stör. Han gillade att göra manuellt. Det var något speciellt, nästan, erotiskt att få växla. Huddingevägen. Hans väg hem. Stefan växlade ner, lät motorn rusa, och tankarna flög fritt bland lädersätena.

Det var nu det började. Finrummet. Äntligen hade FC klivit in, och blivit riktigt, på riktigt.
Ouff. Stefan rös till, vilka jävla matcher som väntade. Haninge. Newroz. Assyriska. Fan Assyriska. När FC grundades så låg de i Allsvenskan. Nu ska vi mötas. Det var fan stort tänkte han, innan han drog om en bil i innerfilen. Han var nära på att dra ett långfinger, men sket i det den här gången.

Och truppen. Fan vad bra den kändes nu. Harmoni och kvalitet. Visst det har kommit in en hel del nya, så det kommer ta ett tag att allt fungerar som det är tänkt. Men nu har vi en hög kvalité på samtliga positioner. Och spelarna, spelarna var så jävla härliga människor. Näe det kändes riktigt, riktigt bra.

Och Mjällby. Johan fucking jävla Mjällby. Landslagskapten. Ass i Celtic. Ibland kändes det overkligt att han är FCs tränare. Men oj vad rätt det kändes. Från första mötet. Han har höjt hela föreningen. På alla plan. Stefan började närma sig villan. Han skulle få käka pasta och köttfärssås idag. Hans favorit.

Fan försäsongen hade varit upp och ner i år. Visst vi har fått de svar som vi behöver. För i tävlingsmatcherna har det varit hög nivå, ibland, det bästa FC har spelat. Visst sista trettio mot Newroz var en jävla katastrof, men timmen före hade varit magnifik.

Snart premiär! Snart spagetti och köttfärssås! Men snart PREMIÄR. Han skrek i bilen nu.
- PREMIÄR! PREMIÄR I DIVISION TVÅ! Det var som han knappt förstod det själv. Men allt talade för en hög intensitet i premiären. Alla är väldigt laddade, vilket märks överallt. Och han älskade varenda sekund.


På lördag var det sant. Då skulle FC debutera. I Division två. 17:00 var det avspark på Stadshagens IP. Division två, tänkte han igen, division fucking jävla två.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss