Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
En liten genomgång kring transferfönstret och nyförvärven!
tis 2019-04-02 | Simon Brännström

Premiärvecka! Med tatueringar och motorcyklar på instagram. Självklart fullsmetade med FC-emblem. Något annat som är trevligt under en premiärvecka är att ta en titt på vad transferfönstret har bjudit på hos FC.

Ricardo Gray - mittfältare - #7

Johan Mjällby kommenterar övergången:
”Ricky är en spännande spelare och med en bra karaktär! Väldigt fin grundteknik och duktig i både det långa samt det korta passningsspelet. Han har kommit in relativt sent i truppen och ligger efter något fysiologiskt. Men då han besitter stryka och spelskicklighet hoppas vi snart att se det bästa från honom i FCtröjan. Han kommer säkerligen göra oss glada under säsongen”

Andreas Holmberg- mittfältare - #15


Johan Mjällby om Andreas
- "Anderas är väldigt spelskicklig. Bra teknik och en härlig spelförståelse. Han kan spela på nästan alla positioner även om jag ser honom mer som en central spelare till skillnad från tidigare tränare. Jag tror han kommer få en explosion uppåt när Addi blir varm i kläderna och en förståelse hur jag vill att vi spelar och naturligtvis hans egen position. Addi är lugn, och trygg som person och smälter fint in i FC!"Narmasin Akdemir - ytterback - #23

Johan Mjällby är väldigt nöjd med Naramsin valde FC och kommenterar övergången följande:

"- I Naramsin får vi en extremt kraftfull, och snabb ytterback. Ett fysiskt praktexemplar. Han har en oerhört fin inställning och en omättad hunger att vilja utvecklas! Något jag är säker på att vi kan hjälpa honom med. Bra fart både offensivt och en fin duellspelare. Att han kan användas både som ytterback och och mittback känns väldigt bra!"

Philip Gustavsson - mittback - #25
Johan Mjällby om övergången:

Det känns väldigt roligt att kunna få välkomna Philip till FC. Han är en spelare med star fysik, oerhört duktig i luftrummet och har en härlig karaktär. PG är verkligen en fin pusselbit i arbetet att förstärka konkurrensen och ha ett bra djup i truppen. Vi har stora förhoppningar att kunna utveckla Philip som spelare och att han ska bli långvarig i klubben!

Joel Matikka - ytterforward - #17
"Sporchef Stefan Elfver om nyförvärvet:

"Jag fick nys om att det fanns en möjlighet att Joel skulle vilja vara intresserad av oss. Efter att vi pratat i telefon och när han sen kommer och provtränar med oss, så ser vi direkt vilken spelare det här är! Det känns så jävla bra att han är här. En powerforward som kommer göra mycket poäng och nytta för oss, med en viktig rutin från division 1 de senaste fem åren. Han hade lite problem med skador 2017 och halva -18, men man direkt att det är en guldklimp vi har fått in."

Jabir Abdihakim – Forward - #28


Tränare Johan Mjällby kommenterar Jabir:
"Jaber är en väldigt spännande spelare, en riktig råtalang! Oerhört stark och snabb för sin storlek och med god funktionell teknik. Han kommer med en stadig utveckling kunna producera mycket poäng för FC Stockholm. Jabir har mycket kvar att lära i det positionella spelet, vilket vi ska hjälpa honom med - en han kan gå hur långt som helst om han är skadefri och med rätt inställning!"


Sebastian Ludzik - mittback - #6


Johan Mjällby kommenterar:

Sebastian har under flera säsonger spelat i topplag i division 1. Han blir en stor tillgång med sin erfarenhet och följsamhet där vi tror han kommer växa ut och bli en stark försvarsgeneral för att leda vår defensiv! Ludzik är en lugn och trygg karaktär. Ett fantastiskt nyförvärv i vår strävan att fortsätta utvecklingsresan. Jag ser oerhörda liknelser mellan Sebastian och Victor Lindelöf. Det ska bli väldigt spännande att följa Ludzik i år

Jesper Jörnvik - ytterforward - #22

Johan Mjällby:

"Det är en riktigt bra spelare vi fått in. Han är explosiv. Bra att utmana sin gubbe, och en riktigt fin spelförståelse. Jesper är en poängspelare med erfarenhet från högre divisioner. Det ska bli spännande att följa honom, och ett riktigt fint tillskott till FC."


Mtaka Simba - Mittfältare - #26


Sportchef Stefan Elfver kommenterar:


Det känns så jävla bra att få hit Mtaka. Från första stund så har det känts hundra procent. Han tillför en till dimension i vårt spel, med sina fina fötter och en grymt spelsinne. Han visade förra året i Haninge att han är en av seriens absolut bästa mittfältare, så det är klass vi får in. Nu är det ju synd att Svenska Fotbollsförbundet inte vågade gå emot FC Gute, så vi inte får ett derby mot KB och en riktig jävla brödrakamp! Småsyskonen Simba spelar ju i KB. Hur som helst, så känns det jäkligt tryggt att få hit Mtaka. En fin kille och grym spelare. Kan inte bli bättre.

Förluster:

Johannes Grahn - IFK Hjo
Victor Forssell - Värtans IF
Jimmie Engqvist - Paus
Max Axelsson - Paus
Kristijan Opacak - paus
Martin Leinar - Klubb ej klar

Heradi Simba - Klubb ej klar - Vi tackar Heradi och önskar honom allt lycka till, då han valde att sluta bara för någon vecka sedan. Du har varit fantastisk att ha i laget, och vi hoppas att våra vägar korsas snart igen!


Utöver ovan, så måste vi även redan nu tacka för en kort tid i FC till Gille Oyal som går tillbaka till Enhörna i divison 3. Restiden fram och tillbaka Södertälje blev för tuff. Tråkigt för FC då Gille är en kanonkille och väldigt fin spelare. Men vi tackar för den korta tid vi fick ha honom hos oss!

Nu ser vi fram till premiären på lördag, med avspark 17:00 på Stadshagens IP.
Inträde 50 kronor, betalas kontant eller swish. Alla under 18 år självklart gratis.
På matchen kommer man även kunna köpa Johan Mjällbys favorittröja. Den svarta FC-tishan, som spänner snyggt om biceps. 150 kronor.

Ser på lördag!


Fc
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss