Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Tung förlust mot AFK Linköping i premiären.
mån 2019-04-08 | Simon Brännström

Trots stort spelövertag och flertalet klara målchanser lyckades inte FC vinna premiären i division 2 mot AFK Linköping i lördagskväll. FC ställde upp med ett starkt lag, och hade egentligen endast Jabir Abdihakim på skadelistan.Men bara efter ett par minuter så bröt lagkapten Mani Tourang en förlupen boll och får i samband med det ett motståndarknä i huvudet som knockar honom fullständigt och får uppsöka akuten med en hjärnskakning. Anderas Holmberg ersätter honom

FC har övertaget i matchen, med både boll och målchanser - trots det så är det AFK som tar ledningen efter slarv av FC, i matchminut 29. Efter det så trycker FC på för att kvittera och har många bra målchanser, men bollen vill inte in idag. Istället händer det som inte får hända. FC slarvar än en gång, och detta i 48:e minuten i första halvlek.

Till andra halvlek så kommer Naramsin Akdemir in som mittback istället för Philip Gustavsson - och FC tar tag i taktpinnen direkt, med FIlip Lindmark som yttersta spets. FC vinner skotten mot AFK med totalt 16-4, och har ett antal klara målchanser. En annan match hade FC förmodligen fått både en och två straffar med sig, men inte denna gång. Ett väldigt vackert långskott av Ricardo Gray i 72:a minuten resulterar i en reducering, men närmare än så kommer vi inte.

Johan Mjällbys kommenterar:

- Premiären blev en besvikelse resultatmässigt med en förlust som känns klart onödig! Spelarna gav allt och följde matchplanen initialt. Laget ska också ha beröm för viljan och inställningen att försöka vända matchen. Anledningen till att vi gick lottlösa från matchen stavas i den följetong av individuella misstag som ger oss uppförsbacke i jakten på segra. Dessa är irriterande och svåra att radera taktiskt, men vi förlorar tillsammans och får reflektera prestationen. I FC ska vi inte ha ursäkter, så jag och laget är besvikna att vi trots stort spelövertag, tillräckligt med målchanser och åtminstone en klar straffspark inte lyckas vända fajten är inte tillräckligt bra för den standard vi siktar på. Vi gratulerar AFK till tre poäng och får arbeta hårt på de mindre bra delar i vårt spel till nästa helg!

I premiären hade vi SP3 och VD:n Daniel Pernsköld som matchvärd. Han hade uppgiften att utse matchen spelare i båda lagen.
Dessa blev:
Joel Matikka hos oss och AFKs kapten Henrik Larsvik.

Vår sponsor Coolbet har skapat en intern Coolbetliga där de tre bästa spelarna i matchen tar poäng. I slutet av säsongen kommer vinnaren, det vill säga: FCs Coolaste Spelare, få ett mycket fint första pris. De tre första som tog poäng är: Joel Matikka, Filip Lindmark och Ricardo Gray.

Stort tack till AFK och lycka till!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss