Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Inför Assyriska IF och odds från Coolbet
fre 2019-04-12 | Simon Brännström

Säsongens första bortamatch väntar runt hörnet och ett revanschlystet FC som förlorade premiären mot AFK Linköping ska ta sig an en ny utmaning. FC-bussen drar ”on tour” igen och första anhalt är Norrköping för att möta Assyriska IF på Mirum Arena.

FC-lägret var minst sagt besvikna med utfallet från premiären, en match där spelarna gav allt, men det räckte tyvärr inte och en förlust inkasserades i bagaget. Det är ett revanschsuget FC som åker till Norrköping med sikte på ett bättre utfall än i premiären där fokus framförallt kommer ligga på att förbättra våra individuella misstag i eget bollinnehav i känsliga områden, något som vår huvudtränare Johan Mjällby nämnde i samband med en intervju för Assyriskas inför-reportage på deras hemsida.

Johan Mjällbys tankar inför matchen
:
Det kan bara bli bättre än första matchen, där det blev en besvikelse resultatmässigt. Viktigast är att vi följer matchplanen, ger allt och visar samma inställning samt vilja som i andra halvlek mot AFK, då kan det resultera i ett positivt utfall.

Motståndarkollen:
Assyriska IF är en förening från Hageby i Norrköping. Assyriska IF är likt oss nykomlingar i division 2 inför denna säsong. Hagebylaget steg direkt från division 3 då de vann serien på 49 poäng, 3 poäng före Smedby AIS. I förra matchen mötte man Assyriska FF från Södertälje och matchen slutade 1-1 efter sent kvitteringsmål på tilläggstid. Det var ingen mindre än huvudtränaren Johan Roxström som räddade laget från en förlust och en poäng bärgades. Hemmaplan för klubben är till vardags Mamre IP, men morgondagens match spelas på Mirum Arena. Ett bekant ansikte för FC är Paul Chamoun som vi mötte i kvalet mot i IK Sleipner förra året och värvades till Assyriska IF inför denna säsong.

Hagebylaget Assyriska IFs tränare, Johan Roxström inför matchen:
FC Stockholm är ett satsande lag, men de har mycket att bevisa. De förlorade i premiären och även om vi får vara ödmjuka inför vår uppgift kommer vi inte ge oss lätt. Med det sagt vet vi att FC Stockholm har ett bra lag så vi får inte tappa fokus för det straffar sig på en gång. (Taget från www.assyriskaif.se).

Truppen:
Mjällby och hans tränarstab tar ut truppen i samband med kvällens träning.

MATCHINFO:
ASSYRISKA IF - FC STOCKHOLM
16:00 – Mirum Arena (Norrköping)

COOLBET – VÅR BETTINGPARTNER
Hos vår bettingpartner Coolbet hittar du fina odds inför helgens omgång av Division 2 Södra Svealand:
<a href="https://www.coolbet.com/sv/odds/fotboll/sverige/div-2-sodra-svealand/" target="_blank">COOLBET</a>
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss