Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Inför FC - Huddinge, och sköna odds från Coolbet
fre 2019-04-26 | Simon Brännström

På lördag är det dags för fajt igen och då bär skutan till södra sidan av Stockholm för att ta sig an Huddinge IF på Källbrinks IP. Senaste matchen mot Arameisk-Syrianska IF kom säsongen första efterlängtade trepoängare. En historisk seger då FC gör sitt första år i division 2 sedan klubben grundades 2010. Imorgon är det dagens för en ny tuff uppgift då FC ställs mot ett starkt Huddinge IF på bortaplan. FC går alltid för vinst, och förhoppningen är att kunna fortsätta där vi slutade i måndags!

Lagkapten Mårten Nordbecks tankar inför matchen:


- Kul med match imorgon! Vi är väl förbereda och fokuserade på vår uppgift. Det är 3 poäng som gäller. Vamos!


Motståndarkollen:
Huddinge IF bildades 1912 och är alltså 98 år äldre än vårt kära FC. Det svartgula laget är en stabil förening med god rutin från spel i division 2. Förra året klarade man sig i grevens tid från ett kval, mot just FC Stockholm. Huddinge landade på 26 poäng, 4 poäng ovanför IK Sleipner som tvingades kvala mot FC. Denna säsong inledde de svartgula med en förlust med 3-1 mot topptippade Newroz. Efter den förlusten kammade laget till sig och vann både mot Motala AIF och Assyriska IF, två lag som är tippade på övre halvan. Med det sagt, så ställs FC mot ett formstarkt Huddinge IF som visat att de är ett spelskickligt lag som kommer göra det jobbigt för sina motståndare.

FC Stockholm mötte Huddinge IF i Stockholms Cup förra året och vann där med 4-1. Senast lagen möttes var i en träningsmatch detta året den 23 februari där slutresultatet blev 6-3. Denna gång möter vi ett pånyttfött Huddingegäng som kommer vara revanschsugna på FC.

Kuriosa:
· Vår tidigare tränare Patrik Sandberg har varit sportchef i Huddinge IF. Även vår förra spelare Jimmie Enqvist har representerat klubben innan han valde att lämna för just FC.
· Stefan Elfver är fostrad i Huddinge IF och kallas ”Den förlorade sonen”. På Huddinges hemsida kan du läsa en rolig artikel inför matchen imorgon.


Truppen:
Mjällby och hans tränarstab tar ut truppen i samband med kvällens träning.

MATCHINFO:
Huddinge IF - FC STOCKHOLM
14:00 – Källbrinks IP

COOLBET – VÅR BETTINGPARTNER
Hos vår bettingpartner Coolbet hittar du fina odds inför helgens omgång av Division 2 Södra Svealand: https://www.coolbet.com/sv/odds/fotboll/sverige/div-2-sodra-svealandVälkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss