Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Inför mötet med Newroz FC - hemma på krillan!
fre 2019-05-17 | Simon Brännström

Imorgon är det dags för ny seriematch som ska spelas på Krillans fina naturgräs. Denna gång väntar en tuff match mot topptippade Newroz FC.
I senaste matchen borta mot Värmbols FC kom årets andra seger. Äntligen fick FC utdelning på sina chanser till skillnad mot Huddinge och Tyresö då det blev oavgjort. FC står nu inför ett tufft spelschema då man inom loppet av 16 dagar ska möta fyra starka fotbollslag. Först ut är topptippade Newroz FC.

[b]Truppen
:
Mjällby och hans tränarstab tar ut truppen ikväll. Meddelas imorgon.

Motståndarkollen:
Newroz FC hör hemma i Bredäng/Skärholmen i södra Stockholm. Newroz FC bildades på svenska nationaldagen den 6 juni 2008 och har sedan dess lyckats klättra sex divisioner. Förra året debuterade Newroz som nykomlingar i division 2 och imponerade med att hamna på en tredjeplats när säsongen var över, vilket även är klubbens största merit.[/b]

Newroz har inför denna säsong en starkt lag och är tippade som favoriter till att utmana om seriesegern. Truppen består bland annat av meriterade spelare som t.ex. Marcus Thörnstrand, Stefan Ostojic, Roy Sevgili,, Yanku Marrah, Rinor Nushi och Marko Atanackovic.

Namnet Newroz kommer från ”Newroz” som är det kurdiska nyåret som infaller vid vårdagjämningen och som firas av kurder i hela världen. Det nya året börjar mellan den 18 mars och 22 mars. Newroz har sitt ursprung ur zoroastrism och firas därför även av andra iranska och azeriska folk som nouroz.

FC och Newroz har mött varandra tre gånger i tävlingssammanhang de senaste åren. Säsongen 2017 huserade båda lagen Division 3 Södra Svealand. En säsong där kampen om kvalplatsen levde till sista omgången, en kamp där Newroz drog det längsta hårstrået genom att vinna sin match och hamnade därmed två poäng före FC som fick nöja sig med tredjeplatsen. Första matchen lagen emellan den säsongen slutade 3-1 till FC och matchen spelades på Essinge IP. Returen som spelades på Sätra IP slutade 4-2 till Newroz.

Senast FC mötte Newroz var den 27 mars i Stockholms cup på Stadshagens IP. En match där FC ledde 4-1 och tappade till förlust 4-5. Det är en match som FC aldrig mer vill prata om, och som har förträngts.

Imorgon är det första gången lagen möts på Kristinebergs IP. Ta dig till Krillan för att stötta FC, se på fotboll, äta en korv med bröd och njuta av div2-fotboll när den är som hetast.

MATCHINFO:
FC STOCKHOLM – NEWROZ FC
Inträde: 50kr - barn självklart gratis.
14:00 – KRISTINEBERGS IP


COOLBET – VÅR BETTINGPARTNER
Hos vår bettingpartner Coolbet hittar du fina odds inför helgens omgång av Division 2 Södra Svealand: https://www.coolbet.com/sv/odds/fotboll/sverige/div-2-sodra-svealand
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss