Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Intervju med FC-legendaren Göran "Ashur" Marklund
tors 2019-05-30 | Simon Brännström

När Daniel Didrik sa att det fanns en chans att Göran Marklund ville börja spela fotboll i FC, så trodde vi inte på det. Men sen en kväll på en Kristinebergs sjumannaplan så dök han upp. En bländande teknik blandades med ett fantastiskt surr - FC kärade ner sig direkt. Trots att det blev alldeles för få matcher, så är Marklund en evif legend.

Vad gör du idag?
- Idag jobbar jag på ITS Nordic som säljare av IT tjänster. På kvällar och helger agerar man pappa, make, pojklagstränare, kock, taxichaufför och mkt annat.


Hur kom det sig att du hamnade i FC?
- När jag slutade i Assyriska så va det många ”gamla” fotbollskollegor och vänner som spelade i FC. Jag var nere på någon träning och fastnade direkt för stämningen i laget och att det, trots att klubben då låg längre ner i seriesystemet, var väldigt bra kvalitet på spel och spelare.

Bästa fotbollsminne från din tid i FC?
- Framförallt så minns jag den härliga stämningen i laget och sammanhållningen. Det fanns en jäkla massa vinnarskallar i gänget som hade roligt ihop. Både i omklädningsrummet, på planen och på ”lokal” på kvällen.


Hur tror det går för FC denna säsong?
- Ja behåller FC nuvarande poängform så kan det gå hur långt som helst.


Vad tror du om torsdagens match mot ditt gamla Assyriska FF? Hur slutar den?
- Jag tror det kommer bli en välspelad och jämn match. Vågar inte tippa resultat.

Avspark 19:00 på Kristinebergs IP idag!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss