Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Inför FC Stockhom - IFK Haninge
sön 2019-06-02 | Simon Brännström

Efter tre raka segrar, och obesegrade i sju matcher som nykomlingar i Division II kom första förlusten på Kristinebergs IP mot Assyriska FF. Lite onödigt så slutade matchen 1-2 efter att Assyriska vände ett 1-0 underläge. Referat från den, och de båda två vinstmatcherna Newroz och Motala, kommer i veckan. Nu fokuserar vi på matchen mot IFK Haninge.


Motståndarekollen:

FC ligger just nu på en tredjeplats i serietabellen, och IFK Haninge ligger i topp, med sex poängs försprång och ännu obesegrade. IFK Haninge och FC har mötts förut. I FCs första säsong i division 3 så kampande just Haninge och FC om seriesegern till sista matchen. Där Haninge knep segern med endast en poäng. De båda matcherna slutade i varsin seger.

Haninge kommer senast från en oavgjord match mot Arameisk-Syrianska, där deras gotlänning Marcus Nobell fortsatte att göra mål. I matchen fick de dock sin försvarare Patrick Amoah avstängd, och två ytterligare backar skadade. Kanske kommer vi få se FC-bekantingen Simon Turesson på planen idag.

Läget i truppen
Det som började ljusna, har mörknat igen. Våra två nyförvärv Joel Matikka och Jesper Jörnvik fortfarande långtidskadade, och kommer vara tillbaka efter sommaren. På fredagens träning skadade sig även nyförvärvet Mehdi Hammachoui sig och inväntar läkarbesked. Jabir Abdihakim är sjuk, och vår kära kapten Mani Tourang har en bit tillbaka efter sin hjärnskakning som han drabbades av i första matchen.
Vi saknar fortfarande;Erik Hoang, Farid Hafisa, Love Lidström, Olle Freiman, Richard Cederqvist.
Något som är glädjande är att Hampus Wulff och Jesper Carlsson är redo för spel till 100%.

Kommentar från Sportchef Stefan Elfver:
Det var tråkigt med förlusten i torsdags, vi var inne i en bra form och efter vi gjort 1-0 så kändes det som om vi skulle trumma på. Men det var något som inte riktigt stämde. Vill vi vara med och kriga i toppen är det just sådana matcher vi inte kan förlora. Fast vi är nykomlingar i serien så är vi ofta segertippadeo och det är vi nöjda med. Det var en enorm besvikelse efter förlusten i omklädningsrummet, och det osade verkligen redan då om revansch. Nu ska vi möta ett tufft IFK Haninge.

Vi har haft en väldans otur med skador under säsongen. Mani Tourang, Jesper Jörnvik, Joel Matikka, Jesper Carlsson, Erik Hoang, och nu senast Mehdi. Känns så jälva tråkigt när vi fått ihop ett lag som trivs tillsammans och som presterar. Nu har de spelare som fått spela, verkligen tagit chansen, tänker främst på Pedram Talebi och Taner Kocak som gjort det strålande i säsongsinledningen. Nu får vi dock utvärdera hur svåra skadorna är på Mehdi - och om Mani kanske blir borta längre än vi trott, i s f måste vi nog försöka få in en eller två förstärkningar i laget.

Men nu närmast har vi som sagt IFK Haninge. Det ska bli extremt roligt - och kommer bli en tuff match. Vi är redo.


Truppen:

Målvakter
Simon Röse
Ahmed Allo

Försvarare:
Philip Gustavsson
Linus Karlsson
Alan Arslan
Sebastian Ludzik
Mårten Nordbeck (C)
Narmasin Akdemir

Mittfältare/Forwards
Rasmus Mattsson
Ricardo Gray
Filip Lindmark
Pedram Talebi
Taner Kocak
Jesper Carlsson
Andras Holmberg
Hampus Wulff
MATCHINFO:
IFK Haninge - FC Stockholm
Arena: Torvalla IP
Avspark: 14:00


COOLBET – VÅR BETTINGPARTNER
Hos vår bettingpartner Coolbet hittar du fina odds inför helgens omgång av Division 2 Södra Svealand: https://www.coolbet.com/sv/odds/fotboll/sverige/div-2-sodra-svealand
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss