Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Inför Aspudden Tellus - FC Stockholm
ons 2019-06-19 | Simon Brännström

Ikväll väntar en tuff match mot IFK Aspudden-Tellus på bortaplan. Sista matchen innan serien vänder. Sedan har FC mött alla sina seriemotståndare och det börjar om igen.

I senaste matchen mot Enskede IK inkasserade FC sin sjätte seger för säsongen när man vann toppmötet med stabila 3-0. Efter den snöpliga förlusten på hemmaplan mot duktiga Assyriska FF har laget ryckt upp sig och kryssat mot seriefavoriterna IFK Haninge och vunnit mot Södertälje FK samt Enskede. FC har totalt skrapat ihop 22 poäng och det gör att vi i dagsläget ligger på en tredjeplats, en poäng bakom Enskede.


FC hade som inofficiell målsättning att hamna bland topp 6 i tabellen. Med det i åtanke har FC stått för en fin vårsäsong och nu väntar en svår match på bortaplan mot Aspudden-Tellus som krigar för att lämna bottenstriden. Den ”överlevnadsinstinkten” blir en utmaning ikväll som FC ska hantera och ta itu med.
Inför kvällens match saknas Jabir Abdihakim som drog på sig sitt tredje gula kort för säsongen i senaste matchen och är därmed avstängd. Sedan tidigare är även vår lagkapten Mani Tourang, Joel Matikka och Jesper Jörnvik skadade samt kör rehab för att hitta tillbaka till planen.

Truppen:

Målvakter
Simon Röse
Ahmed Allo
Försvarare
Alan Arslan
Mårten Nordbeck
Naramsin Akdemir
Sebastian Ludzik
Philip Gustavsson
Linus Karlsson
Mittfältare/Anfallare
Ricardo Gray
Mattias Jung
Rasmus Mattsson
Hampus Wulff
Pedram Talebi
Filip Lindmark
Andreas Holmberg
Taner Kocak
Mahdi Hachemoui
Jesper Carlsson


Motståndarkollen:
IFK Aspudden-Tellus är en stabil förening som funnits sedan 1968 då IFK Aspudden grundades, sedan 2012 bytte förening namn till sitt nuvarande då man slogs ihop med IK Tellus. Innan i hopslagningen huserade Aspudden i division 6 och efter sammanslagningen av föreningarna fick Aspudden-Tellus en plats i division 4 och där började klättringen uppåt i seriesystemet. Aspudden-Tellus har spelat i division 2 sedan 2014 då man säsongen 2013 kvalade sig upp.
De två senaste säsongerna 2017 och 2018 har Aspudden-Tellus hamnat på en sjunde plats två år i rad när serien avslutats och summerats.
Denna säsong har det dock gått lite trögare för klubben som just nu ligger näst sist i tabellen, en tabell som är väldigt jämn och därför säger den positionen i dagsläget inte så mycket om det sportsliga prestationen på planen.
FC-spelarna Alan Arslan och Farid Hafsia har tidigare representerat Aspudden-Tellus. Även vår eminente materialare Leif Persson har historia hos kvällens motståndare.
FC Stockholm har en tung facit mot Aspudden-Tellus när man drabbats samman två gånger de senaste tre åren. FC fick år 2017 se sig besegrade i Stockholms Cup med 5-2. Senast lagen möttes var i årets genrep inför säsongen, då vann Aspudden-Tellus med 1-0.

Ikväll går FC in i matchen för att bryta den negativa faciten och ändra historian.

MATCHINFO:
IFK ASPUDDEN-TELLUS – FC STOCKHOLM
19:30 – ASPUDDENS IP
COOLBET – VÅR BETTINGPARTNER
Hos vår bettingpartner Coolbet hittar du fina odds inför helgens omgång av Division 2 Södra Svealand: https://www.coolbet.com/sv/odds/fotboll/sverige/div-2-sodra-svealandVälkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss