Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
En snabb sommarsummering
ons 2019-07-17 | Simon Brännström

Efter att FC nu har spelat lite mer än halva serien i sin debutsäsong i Division II så tänkte vi försöka summera den lite. Vi ligger just nu på en tredjeplats i tabellen, en poäng ifrån kvalplats till Division I. Med endast elva mål insläppta, så har vi släppt in minst mål från Allsvenskan ner till Division II - att tränare Johan Mjällby kan bygga ett tryggt och stabilt försvar är något som är sannare än sant.

När serien nu drar igång i augusti, så hoppas vi att det blir en höst som inte är lika skadefylld som våren. Vår kära lagkapten Mani Tourang är tillbaka från sin hjärnskakning som han råkade ut för i första matchen. Jesper Jörnvik och Joel Matikka kör vidare på sin rehab men är snart åter i träning. Likaså Erik Hoang.

I vårens sista hemmamatch så fick vi säga hej då till Love Lidström. Världens finaste människa. Det blev tyvärr inte det avslutet som någon hade önskat, då vi gick och förlorade matchen, och Love endast fick göra någon minut.

Men vi vill passa på tacka dig än gång till Love. För allt du har gjort på plan, och utanför plan! Utan dig hade vi aldrig varit här. Nu startar din nya FC-resa utanför planen.

För att gå från något vackert som Love till något uruselt och värdelöst. Vi vet att vi ligger efter med matchreferat. Detta är något som bara är pinsamt, och vi ska bättre oss. En längre summering om matcherna kommer nu i sommar.

Lite tankar och funderingar med sportchefen och grundaren Stefan Elfver:
Det har varit en vår som efter förutsättningarna har varit helt magisk. Vi har fått alldeles för många skador. Men spelarna som har gått in har gjort det sjukt bra, så vi är med och slåss i toppen. För nio år sedan fanns vi inte, nu till hösten ska vi slåss om en plats i division ett. Det är faktiskt helt sjukt. Vi glömmer bort ibland att se oss i spegeln och klappa oss på axeln. Jag är jävligt stolt över vad vi har åstadkommit hittills, och vi är långt ifrån färdiga. En skön gammal klyscha är "en match i taget", och så får det bli nu i höst. Men vi förtjänar att vara uppe i toppen efter den här våren, och det vill vi vara även i höst.

Vi tog in några spelare i våras som ännu inte blivit presenterade här på sidan. Vilket är riktigt uselt av oss. Men Rasmus Mattsson en ung spelare från AIK U-19 kom in, och har gjort det väldigt bra på mitten. En stark tvåvägsmittfältare som trots sin ålder är väldigt mogen i sitt spel. Och stark.

Även Mahdi Hachemoui anslöt från IFK Haninge. En rysligt bra forward. Han har alltid varit en jobbig jävel att möta, så att han är i FC nu känns jäkligt tryggt. I hans debut borta mot Motala hoppade han in i 60:e minuten, sen gjorde han ett mål och två assist. Helt okej debut.

Vi har även blivit en målvakt rikare i Isaac Hellström. En ung målvakt från Huddinge. Han är väldigt välskolad och reaktionsnabb. Han har hunnit sitta på bänken i ett par matcher, och i Isaac så har vi framtiden räddad.

Nu när vi går in i hösten och det är tio matcher kvar av serien. Kanske även ett par kvalmatcher, så finns chansen att vi kommer att förstärka och putsa till truppen med extra konkurrens. Detta för att vi inte är helt säkra på hur skadorna ser ut på våra tongivande spelare.

Vi kommer att dra igång och träna om en vecka ungefär, och kör en tränignsmatch på Krillan den 28:e juli mot Tullinge. Innan serien drar igång helgen efter.
Men jag kan lova er att det blir en väldigt, väldigt spännande höst! Vi ses på krillan!


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss