FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
ARTIKEL
Intervju med Sportchef Stefan Elfver om säsongen och den kommande!
mån 2019-10-07 | Simon Brännström

Nu har vi en match kvar att spela under vår debutsäsong i Division II - och trots att hösten inte varit lika bra som våren, så måste vi ändå vara nöjda efter förutsättningarna. Att kliva från Division III till Division II är ett stort steg. Att vi för nio år sedan spelade i division sju, och inte ens hade ett omklädningsrum att byta om i ger härliga kontraster till var vi står idag. En som har varit med sen dag noll är vår grundare och sportchef Stefan Elfver. För nio år sedan bar han kaptensbindeln på plan. Därefter tränade han laget och tog det upp i divisionerna, och är precis nu som då den viktigaste ståndsdelen för att FC lever och frodas. Därför kände vi att det passade bra att få en liten pratstund med honom.

Säsongen 2019 börjar närma sig sitt slut, hur känns det?
- Det är blandade känslor. VI når vårat interna mål, men i FC vill vi vinna varje match. Så lite smolk i bägaren finns det allt.

Hur skulle du beskriva FC Stockholms debutsäsong i division 2?
- Vi gör en klart godkänd säsong som nykomlingar och landar där vi tänkt oss.
Vi gör en väldigt stark vår där vi spelar den fotboll vi vill, och släpper in väldigt få mål. Jag tror vi faktiskt hade släppt in minst mål i alla serier från Allsvenskan och neråt ett tag.
Direkt efter sommaruppehållet börjar vi tappa poäng och blanda prestationer högt och lågt. Det är något vi får ta med oss till nästa säsong så att det inte händer igen.

Det har varit en säsong med alldeles för mycket och många skador. Redan till premiären hade vi åkt på tre otroligt tuffa skador i våra nyförvärv: Jörnvik och Matikka, sedan fick Tourang ett knä i tinningen efter fem minuter i premiären och blev borta hela vårsäsongen. Redan då fick vi börja pussla och tänka om. Sen fortsatte det med traumaskador på Erik Hoang, Pedram Talebi, och Mathias Jung.

Vi har haft bra resultat mot topplagen men svajat när vi ''ska'' vinna , men är ändå med och slåss om kvalplatsen till Division Ett med bara några omgångar kvar.Vilken match under säsongen har satt sig bäst på minnet och är en match som gör dig lite extra stolt att tänka tillbaka på?
- Det finns flera, men de som sticker ut är vinsterna: Haninge hemma 2-0. Enskede hemma 3-0. Samt Motala borta 3-0.


Vad är skillnaden mellan FC denna säsong och förra säsongen?
- Väldigt stora skillnader, Mjällby & co har tagit oss till en högre nivå sportsligt.
Vid sidan om växer vi på alla plan varje år, nätverk, sponsorer och nya samarbeten det här är något som vi kommer presentera mer detaljerat längre fram. Men jag kan verkligen rekommendera att vara med på våra nätverksträffar det har gett otroligt mycket, och blir bättre för varje gång.


FC Stockholm har genom åren blivit kända för sin "FC-anda". Hur skulle du beskriva den? Vad skiljer FC-andan från när klubben startades till idag?
- När vi startade klubben så kände nästan alla varandra, vi enades också om våra ambitioner, med åren så har det självfallet kommit nya spelare som har blivit en del av familjen och byggt vidare på FC-andan.
Svårt att sätta fingret på, men det handlar mycket om att ställa upp för varandra och att sträva efter samma mål.
Man spelar inte bara fotboll, det är mer än så.
Idag har vi många fina ambassadörer på planen och utanför. I år så lade en av våra största skorna på hyllan, Love Lidström. Med en avskedsmatch där resultatet var riktigt tråkigt. Men Love Lidström är en sådan som vi alltid vill ha kvar i föreningen och vi tittar på hur han kan fortsätta växa med oss och vi med honom. Det finns många gamla spelare vi vill få in i föreningen igen, Jose Monterio, Johan Sund är bra exempel på sådana.


Av alla nyförvärv, vem har imponerat mest på dig under året?
- Oj, många har varit fina, men jag måste lyfta Naramsin ''Narre'' Akdemir, fantastisk spelare men framförallt en attityd som speglar det klubben vill ha.

Hur ser truppbygget ut inför 2020? Någon som är klar in/ut?

- Några nya är redan klara och presenteras nog om inte allt för länge :)

Hur går tankarna inför nästa år och vad är ditt fokus de kommande månaderna innan försäsongen drar igång i januari?
- Fokus blir att fortsätta med övrig ledning att utveckla verksamheten för att nå våra mål, och skapa en ännu bättre miljö för spelare och ledare.
Spännande samarbeten är på gång som gör att vi kan ta oss till nästa nivå.


Inför denna säsong var ambitionen att etablera sig i tvåan och komma topp 6, hur ser ambitionen och målsättningen ut inför 2020?
- Ja det kändes lite konstigt att inte gå för vinst som vi alltid gjort tidigare, men nästa år ska vi slåss om div1 platsen.

På tal om något annat, FC firar 10-års jubileum nästa år. Hur ska det firas och uppmärksammas?
- Det ska självfallet firas! Vi är tidigt i planeringsstadiet för att en Stadionmatch igen. Det blir ett bra sätt att fira ett tioårskalas!Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 1 feb 12:00
IFK Lidingö FK
Träningsmatch
Stadshagens IP
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss