Köp årets säsongskort för 500 kr
Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
ARTIKEL
Försäsongen är igång!
lör 2020-01-11 | Simon Brännström

Äntligen har vi äntrat framtiden i 2020, och FC Stockholms tionde försäsong har precis dragit igång. Att vi aldrig har varit mer förberedda - på pappret - är väldigt tydligt. Vi har idag Johan Mjällby med huvudansvar och till sin hjälp har han Kia Mostaghimi, Farid Hafsia och Love Lidström, utöver det ska vi även hitta en målvaktstränare - och det fysiologiska sköts av GOAT Sports, något som tar sin start idag.

Idag börjar vi med en total screening av samtliga spelare för att se var alla står idag, och därefter kunna sätta upp inviduella fysiologiska mål för säsongen. Något som känns otroligt spännande och helt rätt i tiden.

Igår bokades även FC Stockholms första träningsläger som ter sig utanför Sverige. Vi kommer i mitten av mars flyga ner till Malaga för att svetsa samman truppen och ge oss själva de bästa förutsättningarna vi kan för att ta oss an serien som drar igång i början av april.

Serieschemat blev officiellt igår och FC Stockholm kommer att i premiären ta sig an Gamla Upsala SK på bortaplan. Matchen spelas lördag eller söndag, exakt datum fastställs den 15:e januari.

Första träningsmatchen
för året är även det mot en seriekonkurrent; IFK Lidingö. Den spelas 1:a februari, klockan 12:00 på Stadshagens IP. Det är första chansen för att se våra nyförvärv och resten av våra hjältar som stannar kvar i föreningen för att ta sig an utmaningen att vinna Division II Norra Svealand.


Sportchef Stefan Elfver kommenterar försäsongen lite kort

" - Det är otroligt kul att det äntligen drar igång. Vi har redan kört två pass, och kvaliten och nivån är riktigt fin just nu. Vi har fått in väldigt fina spelare som kommer att passa perfekt in i FCkostymen. Men minst lika viktigt om inte ens viktigare är att vi i stort sett gjort klart med alla spelare från i fjol. Känns jävligt bra att de vill fortsätta att kriga för FC. Att vi nu lyckas komma iväg till Spanien för ett läger känns även det så jävla skönt.

Det är nästan surrealistiskt, i år gör vi vår tionde säsong. För tio år sen så körde vi på en frusen gammal konstgräsplan i snön på Mälarhöjdens IP. Vi fick byta om utomhus och visste knappt hur man bokade en träningsmatch. Idag gör vi en total screening av våra spelare med GOAT, vi har Johan Mjällby som tränare, och vi går in i Division II och vill slåss om avancemang till Division I. Snacka om framtiden. Och ett bevis på att bara man tror på sig själv så kan det gå långt. Nu längtar jag till den första februari för att få se spelarna i match. Nu jävlar kör vi!Träningsmatcherna i sin helhet:


2020-02-01 12:00
FC Stockholm – IFK Lidingö FK
Stadshagens IP

2020-02-08 14:00
IFK Haninge – FC Stockholm
Torvalla IP

2020-02-15 12:00
FC Stockholm – Sundbybergs IK
Stadshagens IP

2020-03-07 13:00
FC Järfälla – FC Stockholm
Järfällavallen

2020-03-21 12:00
FC Stockholm – Ej klar
- Stadshagens IP

2020-03-28 12:00
FC Stockholm – Täby FK
Stadshagens I
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Sön 14 jun 00:00
IFK Osteråker
Seriematch
Österåker Friidrottsarena
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss