Köp årets säsongskort för 500 kr
Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
ARTIKEL
Presentation av truppen 2020: Jung och Lindmark
lör 2020-01-18 | Eddy Sjöberg

Nästa radarpar som vi har pratat med är två fina mittfältsgeneraler som de senaste säsongerna varit väldigt tongivande för FC.

Mathias Jung
Position: Mittfältare
Kom till FC: 2018
Antal matcher i FC: 26
Tidigare klubbar: KSF Prespa Birlik, IFK Berga, IFK Malmö och Oskarshamns AIK

Mathias Jung, även kallad "FC:s Ballack" kom till FC för två år sedan och visade direkt att han är en otroligt spelskicklig mittfältare, med en fantastisk vänsterfot. Han var en bidragande faktor till att FC lyckades ta klivet upp till division 2 och var under vårsäsongen ifjol en av seriens absolut bästa mittfältare, tills höften började säga emot. Detta år är han revanschsugen:

"- Jag tror att vi kommer gå en fin säsong tillmötes och förväntar mig att vi slåss om platsen till division 1. Inför denna säsong tycker jag att klubben visar att man menar allvar med värvningarna som gjort hittills.
Det kommer att ställas högre krav inom gruppen och organisationen för att nå hela vägen.
Mitt personliga mål är att ta FC till division 1 och ha jäkligt kul längst vägen.
Slutligen:
- Jag kommer att bjuda Krillans publik på sköna yttersidor och tillsammans kommer vi att försöka bjuda publiken på en fartfylld fotboll med ett bra passningsspel!".


Filip Lindmark är en av spelarna i truppen som spelat flest matcher i FC-tröjan, vilket gör honom till en viktig kugge i truppbygget. Ifjol blev han nominerad till "årets mittfältare" i Division II Södra Svealand. Ett pris han även tog hem och vann då han fick flest röster från övriga lags tränare/ledare inom sin kategori. De senaste två säsongen har även dunkat in 19 baljor i nätmaskorna från sin mittfältsposition.

Filip Lindmark
Position: Mittfältare
Kom till FC: 2016
Antal matcher i FC: 80
Tidigare klubbar: Värmdö IF och Skövde AIK

Filip Lindmarks säger såhär om kommande säsong:

"- Det känns lika självklart som skoj att få påbörja det nya decenniet i FC. Nu har vi känt på nivån ett år och förutsatt att vi får saker och ting att stämma så tror jag att vi är med och slåss i toppen. Ny säsong, ny serie, nya utmaningar. Kvaliteten har vi, men det gäller att vi både lagmässigt och individuellt står ödmjuka inför 26 st uppgifter och gör rätt saker. Sen är vi FC, vi får inte glömma bort att ha roligt på vägen.
Tyvärr för egen del slet jag av korsbandet i slutet på året och har fått styra om tankarna inför kommande säsong. Men efter regn kommer solsken och jag lägger nu all energi och vilja på att komma tillbaka starkt med målet att springa ut på Krillans fina matta till hösten. Det är trots allt då allt avgörs. Under våren syns jag på läktaren bland publiken med en kaffe i handen på träläktaren. Till hösten hoppas jag kunna vara en injektion i truppen och bidra med några löpmeter.
En hälsning till FC:s följare och fans:
- Se till att stötta våra grabbar, i vått och torrt. Kärleken behövs och besvaras alltid!"


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 29 feb 13:30
Tyresö FF
Träningsmatch
Tyresövallen
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss