Köp årets säsongskort för 500 kr
Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
ARTIKEL
Presentation av truppen 2020: Ludzik och Röse
ons 2020-01-22 | Eddy Sjöberg

Tillsammans bildade de ett stabilt försvar säsongen 2019 där FC var det lag som släppte in näst minst antal mål när säsongen summerades. Under en period hade FC släppt in minst mål räknat från division 3 upp till Allsvenskan. Försvarsgeneralerna Simon Röse och Sebastian Ludzik längtar tills säsongen drar igång.

Sebastian Ludzik
Position: Back
Kom till FC: 2019
Antal matcher i FC: 21
Tidigare klubbar: Akropolis IF, Nyköping BIS, Hammarby IF

Bajen-fostrade "Sebbe" kom till FC ifjol och var en stor bidragande faktor till att FC släppte in näst minst mål i serien. Ludzik visade under förra säsongen att han är en lugn och sansad mittback som inger trygghet bakifrån. Inför 2020 vill försvarsgeneralen släppa in färre mål jämfört med 2019:

"- Jag är så glad över att få tillhöra en sådan fin förening som FC och det känns väldigt spännande inför kommande säsong då jag personligen har stora förväntningar, något som jag tycker alla i klubben bör ha. Det känns verkligen som att detta är året då vi tar klivet upp ytterligare en nivå. Och för att lyckas nå dit krävs det att alla jobbar stenhårt, för det finns inga genvägar till framgång!

I år är mitt mål att vi ska släppa in minst mål och spika igen helt hemma på Krillan, ingen jävla boll ska förbi oss där bak! Sedan hoppas jag de offensiva spelarna gör flest mål framåt, då blir det succé.

Till sist:
- Om du som läser detta kommer ner och kollar när v i spelar så utlovar jag en mycket fin och underhållande fotboll, kom ner helt enkelt så får ni en underbar upplevelse!".


Simon Röse kom till FC för sex (!) år sedan och är i dagens trupp den spelare som spelat flest matcher i FC, respekt. På resans gång har katten Röse varit med uppflyttning från division 4 till division 2 och på vägen hållit ett x antal nollor så vi tappat räkningen. Vår fina burväktare har även han visat sig vara en trygghet i de bakre leden.

Simon Röse Meyer
Position: Målvakt
Kom till FC: 2014
Antal matcher i FC: 104
Tidigare klubbar: Karlbergs BK och Enskede IK

Simon Röse säger såhär om kommande säsong:

"- FC kommer alltid vara första valet och det känns otroligt spännande med allting omkring klubben som börjar sätta sig. Allt från sponsorer, nytt fysträningsteam, träningslägret i Málaga till träningsupplägg.

Förväntningarna inför säsongen enligt mig är självklart att fortsätta visa vilka FC är. I år spelar vi i en ny serie och det är många nya lag som vi inte mött tidigare. Vi ska spela en offensiv fotboll som vi vill stå för och kan känna oss stolta över.

FC vill alltid vinna varje match som vi spelar och därför är förväntningarna höga. Det kommer krävas att vi alla drar åt samma håll för att lyckas. Det gäller från ledningen, tränare och spelare, på så sätt kommer vi att vinna matcher. Det är även viktigt med tydliga roller och en sammansvetsad grupp för att klara en lång och förhoppningsvis rolig säsong.

Mitt första mål är att spela första matchen i april och hjälpa laget till poäng. Ni som kommer till Krillan kan förvänta er att se en taggad Simon som skriker lite för mycket, spelar lite för riskabelt ibland, men som också kan stå fast när det börja blåsa och va den trygga pusselbiten som sista man.

En hälsning till FC:s följare och fans:
- Kom ner och visa er stöttning, ni betyder otroligt mycket för oss! #ForzaFC"
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 29 feb 13:30
Tyresö FF
Träningsmatch
Tyresövallen
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss