Köp årets säsongskort för 500 kr
Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
ARTIKEL
Inför FC Stockholm - Sundbybergs IK
lör 2020-02-15 | Simon Brännström

Idag är det dags för match tre. Två fina vinster har det blivit hittills. Först slog vi seriekollegan IFK Lidingö med 4-2 och därefter nyblivna Division I-laget IFK Haninge med 1-0. Nu väntas division 3-laget Sundbybergs IK på Stadshagen. FC och Sundbyberg har mött varandra under varje försäsong senaste fyra åren - men i år är första gången som det är FC som ligger i den högre divisionen.

Liten motståndarkoll:
Sundbyberg är en klassisk anrik klubb, som bildades 1904. En sisådär 106 år äldre än FC. Sumpan är en stor förening med över 1200 ungdomar som spelar i dess färger. I fjol ramlade herrarna ur Division II Norra Svealand. Siktet 2020 är att ta sig tillbaka, och man har anställ Zoran Lukic som tränare. Sumpan spelade förra helgen mot vår fjolårets seriekollega, Aspudden-Tellus där det blev förlust med 3-1.

Chefstränaren Johan Mjällby inför morgondagens match:
"- En liten trupp till försäsongens tredje match där Sundbyberg står för motståndet. Anledningen är en hel del sjukdom och lite traumaskador. Sånt är livet och en bra möjlighet för mycket speltid hos samtliga, vilket naturligtvis är en fördel att ha i kroppen till säsongsstart. Om vi reflekterar över förra helgens tillställning är jag nöjd med lagets prestation. Offensivt var vi oerhört bra i speluppbyggnad och positionsspelet med hur vi förhöll oss till varandra väldigt bra. Det vi behöver förbättra, då vi är ett expansivt lag, är att snabbare stänga ytor vid bolltapp och inte ge motståndarna klara målchanser. Jag tycker dock att det var ett steg framåt och är väldigt glad över attityden och kvaliteten på träningspassen. Spelarna vet om att det kommer krävas intensitet, löpstyrka, mod och individuell skicklighet för framgång efter hur FC ska agera anno 2020. Kraven jag ställer kommer bara från kärlek och att vi vill ha en utvecklingsmiljö, inte ett dagis. Hoppas på en fin prestation med mycket glädje lördag."

Truppen:
Precis som Johan berättar är truppen relativt liten - men stark. Vi har en provspelare som är med idag, en väldigt spännande mittback.
Sedan har vi en sjukt härlig debut i laget! Joel Rajalakso är redo för sina första minuter i FC tröjan - bara det är tillräckligt för att ta sig upp på vårvackra Stadshagen.


Målvakter:
Simon Röse

Försvarare:
Naramsin Akdemir
Mårten Nordbeck
Marcus Mikhail
Pedram Talebi
Provspelare
Nyförvärv X

Mittfältare/Forwards
Adrian Hamidi
Stefan Ostojic
Taner Kocak
Marwan Badar
Joel Rajalakso
Johan Edeland
Nyförvärv YSkadade/ej tillgängliga:
- Marcus Nobell (Bortrest)
- Mattias Jung (Ej matchredo)
- David Mikhail (Skadad)
- Mani Tourang (Sjukdom)
- Ricardo Gray (sjukdom)
- Hampus Wulff (Sjukdom)
- Sebastian Ludzik (Sjukdom)
- Rasmus Matsson (Sjukdom)
- Filip Lindmark (Långtidsskadad)
- Erik Hoang (Långtidsskadad)
- Joel Matikka (Långtidsskadad)
- Richard Cederqvist (Långtidsskadad)

Matchinfo:
FC Stockholm – Sundbybergs IK

Datum: 15 februari
Tid: 12.00
Arena: Stadshagens IP
Vad: Träningsmatch


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Sön 14 jun 00:00
IFK Osteråker
Seriematch
Österåker Friidrottsarena
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss