Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
ARTIKEL
Referat FC Stockholm - FC Järfälla 4-2
lör 2020-03-07 | Eddy Sjöberg

FC vinner sin femte match i rad under försäsongen. Denna gång stod nyblivna division 3-laget FC Järfälla för motståndet. FC visar karaktär och vinnarmentalitet när laget lyckas vända 1-2 underläge till 4-2.

Inledningsvis utav matchen tar FC kommandot och taktpinnen då FC står för bollinnehavet och spelar på få touch. Det dröjer dock till 42:a minuten innan FC spräcker dagens nolla. Johan Edeland snor åt sig bollen på mittplan och löper ifrån tre motståndare och avlossar ett skott som täcks av en Järfällaförsvarare. Bollen hamnar i fötterna på Mani Tourang som inte gör några misstag och dunkar bollen i nätmaskorna.

Domaren blåser kort därpå av för halvtid. Det dröjer endast en minut efter att domaren blåst igång andra halvlek och hemmalaget Järfälla kvitterar till 1-1. I den 60:e minuten tar Järfälla ledningen med 1-2.

Marwan Bahada kvitterar till 2-2 5 minuter därpå när han och Edeland pressar motståndets försvar och tar vara på ett misstag i Järfällas backlinje. Bahada dribblar förbi målvakten och sätter bollen i mål. I den 71:a minuten vänder FC på steken när man tar tillbaka ledningen efter en hörna. Ett av våra nyförvärv i backlinjen når högst på en hörna med sin panna, en fin hörna slagen av ingen mindre än Mårten Nordbeck. Kapten Tourang sätter två minuter senare spiken i kistan när han sätter 4-2 med en tåpaj från nära håll i straffområdet efter en framspelning från Nordbeck, återigen.

Matchen slutar 4-2 till FC där laget visar prov på karaktär och god vinnarmentalitet då man kommer tillbaka från ett underläge, samt lyckas vinna till slut. Det tar vi med oss från dagens match.

Startelva:
David Mikhail
Naramsin Akdemir - Nyförvärv - Nyförvärv - Mårten Nordbeck
Nyförvärv - Hampus Wulff - Rasmus Mattsson
Marwan Bahada - Mani Tourang (K) - Johan Edeland

Avbytare: Simon Röse, Pedram Talebi, Sebastian Ludzik, Adrian Hamidi, Marcus Mikhail

Kommande vecka åker FC Stockholm till Málaga för träningsläger för att fortsätta gnugga på förberedelserna inför Stockholms Cup helgen därpå och seriepremiären mot Gamla Upsala SK. Uppdateringar från lägret kommer att komma kontinuerligt. Håll utkik här på hemsidan och framförallt våra sociala medier-kanaler.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS