Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
ARTIKEL
Sportchefen Elfver om covid-19, kommande säsong och vad som är på gång bakom kulisserna
tors 2020-04-23 | Eddy Sjöberg

En del har hänt i FC:s egna fotbollsvärld den senaste tiden, som en följd av covid-19. Seriepremiären har skjutits upp, enkelserie är beslutat och seniora träningsmatcher är förbjudna att spelas för tillfället. Därför har vi i samma veva passat på att byta några ord med sportchefen Stefan Elfver för att bli uppdaterade om status och läget i FC i dessa minst sagt märkliga tider.

Till att börja med. Har coronakrisen påverkat lagets förberedelser inför säsongen och hur i så fall?
- Det har blivit förändringar i planering med träningsmatcher och periodisering.
Grabbarna fick även två veckor ledighet under påsken för att nu vara i full gång igen.

Hur har coronakrisen påverkat FC som klubb?
- Som för alla andra så har vi fått en väldigt lång försäsong, men den största skillnaden är att vi spelar en enkelserie i år, 13 matcher istället för 26.

Just det, intressant. Vad är dina tankar kring att det blir en enkelserie med endast 13 seriematcher?
- Passar oss perfekt, 13 finaler helt enkelt.

Hur har det sett ut på försäsongen såhär långt då laget spelat 9 matcher?
- Sett väldigt bra ut! Vi har förändrat vårt sätt att spela, vilket har varit väldigt tydligt och gett oss en högre nivå.

Om man jämför FC 2019 med FC 2020, vad är största skillnaden enligt dig?
- En väldigt tydlig idé kring hur vi ska agera, sen en ännu bättre och jämnare trupp. Både nya och gamla spelare har tagit kliv.

Finns det några spelare som sett extra spännande ut under försäsongen som du skulle vilja lyfta?
- Vi har fått in målgaranti och spännande ung talang, men ska man lyfta någon som sticker ut så är Stefan Ostojic en som kommer göra stor skillnad. Alla som kommit in har en hög nivå och en vilja att göra oss bättre.

Silly Season är längre än någonsin. Finns det några nyförvärv på din radar som ska förstärka truppen ytterligare inför en tuff säsong?
- Vi är väldigt nöjda med truppen, men dörren är alltid lite på glänt om vi springer på någon kanon.

Vad tror du krävs för att vinna division II i år?
- En väldigt bred och spetsad trupp, man har inte råd att slarva bort några poäng.
Fullt fokus från första minuten!

Finns det någon match som du ser extra mycket fram emot inför kommande säsong?
- Självklart är det ’’Kungsholmsderbyt’’ mot Karlbergs BK, även fast Lelle (Lennart Sandahl, sportchef i KB) försöker tona ner matchen så är det förhoppningsvis en toppmatch när den spelas.

Har du något annat kul att berätta som är på gång bakom kulisserna som du vill dela med dig av? Någon "cliffhanger" att bjuda på?
- Hmm, okej då.. Vi har fått in en del spännande individer bakom kulisserna bland annat. Inom kort kommer du även se lite FC-inslag i Quizaleta (frågesportprogram via webb-tv) som är en produktion av Dobb 2.0, håll utkik på www.dobb.tv. Utöver det kommer vi inom en snar framtid att lansera en egen podcast där det kommer pratas fotboll på lokal nivå och gäster från näringslivet och idrottslivet kommer besöka studion för att dela med sig av sina erfarenheter, upplevelser och tankar.

Sist, men inte minst. FC Stockholm har inför denna säsong ett "C-lag", berätta mer?
- Vi har anmält ett lag till "Stockholmsserien 5 Södra" som består av sex deltagande lag och totalt 10 seriematcher ska liras. C-laget kommer bestå av gamla FC-legender och på pappret har vi en mycket fin och bred trupp. Det ser vi fram emot och givetvis är målet att vinna den serien!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 6 feb 14:00
IFK Haninge
Träningsmatch
Torvalla IP
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss