Johan Mjällby visar upp 2020:s matchtröja
Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
ARTIKEL
Cupäventyr väntar för FC efter uppehållet
ons 2020-07-08 | Eddy Sjöberg

Under säsongen 2020 deltar FC Stockholm i både Stockholms Cup och Svenska Cupen. I den förstnämnda cupen har vi tagit oss vidare till semifinal och i Svenska Cupen kliver vi in i omgång 1 då vi är ett av flera Stockholmslag under Superettan som kliver in i första omgången.

Stockholms Cup
Innan uppehållet spelade vi kvartsfinal mot Storskogens SK, en match som FC vann med 6-3 efter vänt underläge 0-3 pga "bonusstraffar" (Handikapp pga nivåskillnaden). FC gick därmed vidare till semifinal där motståndare blir antingen Karlbergs BK eller IFK Lidingö. De spelar sin match den 1 augusti och därefter vet vi vilka vi ställs emot. Vinnaren går till final och där väntar Rågsveds IF (div 3) eller Grödinge IK (div 5)/Tyresö FF (div 2).

Finalen av Stockholms Cup har de senaste åren spelats på Kristinebergs IP. Vinnaren av Stockholms Cup kvalificerar sig för nästa års upplaga av Svenska Cupen och erhåller ett litet klirr i kassan då man får en vinstcheck från Stockholms Fotbollsförbund.

Semifinalen mot Karlberg/Lidingö bokas in efter att de två nämnda lagen mötts den 1/8 och läggs in under "matcher" här på hemsidan när det är bekräftat och klart med speldatum.

Svenska Cupen
Igår lottades första omgången av Svenska Cupen och i omgång 1 kliver lag in från division 1-5 som kvalificerat in sig genom att vinna ett distriktsmästerskap eller bli seedade som ett av distriktets bästa lag under SEF.

I årets cup deltar 96 lag, varav 16 är från Allsvenskan, 16 från Superettan. 18 lag kommer från Ettan, 33 lag från div. 2, 10 lag från div. 3, 2 lag från div. 4 och 1 lag från div. 5.

I första omgången lottades FC Stockholm mot Rosersbergs IK på bortaplan. Rosersbergs spelar till vardags i Upplands division 5 och kvalificerade sig till cupen genom att vinna Upplandscupen. Noterbart är att det i Svenska Cupen inte finns några regler eller direktiv om "bonusstraffar" likt i Stockholms Cup.

De 32 SEF-lag som står över första omgången kliver in i lottningen av andra omgången. Ifjol ställdes bl.a. IFK Stocksund mot Östersunds SK, Enskede IK fick möta AIK.

Matchen mellan FC och Rosersbergs IK kommer att spelas någon gång under augusti och läggs in under "matcher" här på hemsidan när det är bekräftat och klart med speldatum.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 15 aug 14:00
Fanna BK
Seriematch
Kristinebergs IP
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss