Johan Mjällby visar upp 2020:s matchtröja
Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
ARTIKEL
Inför FC Stockholm - Degerfors IF i Svenska Cupen
tis 2020-09-29 | Eddy Sjöberg

Imorgon tar vi emot den anrika klubben Degerfors IF som har funnits i 113 år, vilket är 103 år längre än FC Stockholm som grundades 2010. Detta är utan tvekan tuffaste prövningen i FC:s historia och en plats i Svenska Cupens gruppspel som går av stapeln under början av 2021 står på spel. Matchen livesänds via FC-TV som du hittar via play.staylive.se/fcstockholm.

FC är mitt i "hell week" där tre tuffa matcher avverkas inom loppet av sju dagar. Detta är den andra matchen under dessa dagar och denna match är även den tuffaste då Degerfors IF gästar Kristinebergs IP. I lördags spelade vi "Derby Della Kungsholmen" mot Karlbergs BK, en jämn match som slutade 1-1 efter att FC tagit ledningen och KB kort därpå kvitterat. Även om KB spelmässigt var de vassare laget under andra halvlek så var det FC som radade upp målchanser på slutet av matchen. Dock slutade matchen 1-1 och kan ses som ett rättvist resultat.

Nu väntar en tuff uppgift då FC ska ta sig an en den värmländska klubben Degerfors IF som för tillfället leder Superettan fem poäng före Halmstads BK som ligger tvåa. Degerfors har under säsongen imponerat med sin offensiva och anfallsglada fotboll och mycket talar för att "Degen" spelar i Allsvenskan 2021. Degerfors har på senare tid visat fin form där man har vunnit sina fem senaste matcher med en målskillnad på 18-4. Truppen innehåller några bekanta och intressanta namn som t.ex. Oliver Ekroth, Christos Gravius, Ferhad Ayaz och Marcus Astvald.

Truppen:

Simon Röse
Johannes Ström
Johan Edeland
Stefan Ostojic
Marcus Mikhail
Pontus Hesselheim
Marcus Nobell
Taner Kocak Culcu
Ricardo Gray
Adrian Hamidi
Filip Lindmark
Naramsin Akdemir
Pedram Talebi
Sebastian Ludzik
Mani Tourang
Mårten Nordbeck
Tobias Soldati Waldenström
Alex Douglas


Matchinfo:
FC Stockholm

Datum: 30:e september
Tid: 18:30
Arena: Kristinebergs IP
Vad: Svenska Cupen, omgång 2
Matchsponsor: Bosse Bonus


Förköpsbiljetterna hos Tickster är slutsålda och det finns några ströbiljetter kvar att köpa i biljettluckan vid entrén till Krillan. Först till kvarn-metoden gäller där.

Försnacket och uppsnacket med Linus Malmborg i spetsen börjar redan 1 h innan avspark och livesänds via FC:s sociala medier.

Vill du se matchen på TV, telefonen eller datorn?
- FC-TV livesänder matchen på play.staylive.se/fcstockholm

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss