Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
ARTIKEL
Inför FC Stockholm - Karlbergs BK
lör 2021-06-19 | Eddy Sjöberg

Årets första Kungsholmenderby står runt hörnet när vi under söndagen tar emot våra grannar Karlbergs BK på Kristinebergs IP. En hett derby som kommer spelas i strålande sol och en match som båda lagen vill vinna för att visa vem som är bäst på Kungsholmen. Avspark är kl. 14.00 och vi tar emot publik, välkomna!

Ett hett derby väntar för FC som kommer till match med sju poäng i bagaget. Vinst mot GUSK 2-1, oavgjort mot Enskede 2-2 och vinst mot Stocksund med 3-2. Tre matcher inom loppet av sju dagar och nu är det dags för årets första derby mot Karlbergs BK (KB).

För vår spelare Victor Vera Garcia som anslöt till FC inför året, blir det ett kärt återseende då han lämnade KB för FC efter att ha spelat för KB i tre säsonger.

Karlberg har inlett säsongen med att spela två seriematcher då de stod över förra omgången och spelade första omgången av Svenska Cupen istället, en turnering som även FC kommer att spela och möter Enskede IK den 30 juni. KB vann sin premiär med 5-1 mot Skiljebo och det blev oavgjort mot Kungsängen som slutade 1-1. I Svenska Cupen blev det förlust där man mötte Ettanlaget Täby FK som vann med 1-0 på Stadshagens IP.

Senast vi mötte KB blev det 1-1 på Stadshagens IP i en match där FC tog ledningen med 1-0 och KB kvitterade några minuter efter ledningsmålet. KB slutade på en 5:e plats i tabellen under förra året.

Det har hänt en del inom KB sedan vi mötte dem senast. De har blandat annat en ny tränare och en del spelare från fjolårets trupp har lämnat och några nyförvärv har plockats in. Bland annat Michael Jahn från Västerås SK (Superettan).

Vi fick en kort pratstund med chefstränaren Rebaz Hassan som är taggad inför morgondagens derby på Krillan.

Vilken vändning senast, tankar kring det?
- Vi sätter oss i en onödigt situation men reder ut det tack vare den kämparanda som finns i laget samt de individuella kvalitéerna som finns i laget.

Derby mot KB väntar. Hur känns det inför den matchen?
- Det är alltid speciellt med lokala derbyn oavsett nivå. Känslan i laget är bra och vi är redo att göra allt som krävs för att vinna varje match vi spelar.

Vad kan publiken på Krillan förvänta sig att få se på söndag?
- En underhållande match mellan två lag som båda vill visa vilka som är starkast på Kungsholmen.

Hur ser läget i truppen ut inför söndagens fajt?
- Läget är stabilt.

Truppen:

Målvakter:
Johannes Ström
Rager Rebandi

Försvarare:
Mathias Jung
Alekh Singh
Ponus Hesselheim
Sebastian Ludzik
Tobias Waldenström Soldati
Victor Strand
Cameron Streete
Pedram Talebi

Mittfältare/Forwards
Victor Vera Garcia
Trimi Makolli
Adrian Hamidi
Carlos Gate Moggia
Abdoul Diallo
Stefan Ostojic [K]
Marcus Nobell

Till detta Kungsholmenderby på Krillan tar vi gladeligen emot publik och följer gällande restriktioner. Inträdet är 100 kr och betalas i entrén via Swish.

Matchinfo:
FC Stockholm - Karlbergs BK

Matchsponsor: NAKATA (www.nakata.se) - 20% rabatt med koden "FC20" som gäller juni ut
Datum: 20:e juni
Tid: 14:00
Arena: Kristinebergs IP
Vad: Division II Norra Svealand


Matchen går även att följa via våra sociala medier där vi kommer uppdatera löpande om hur det går i matchen.

Tack till NORR COMPANY (www.norrcompany.se) för den fina drycken, så spelarna håller en bra vätskebalans i det varma och soliga vädret!

Välkomna till Krillan!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS