Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
ARTIKEL
Inför Svenska Cupen: FC Stockholm - Enskede IK
tis 2021-06-29 | Eddy Sjöberg

Imorgon kliver FC Stockholm in i Svenska Cupens omgång 1 där välbekanta Enskede IK står som motståndare på bortaplan. En plats i omgång 2 där match mot klubb från Allsvenskan eller Superettan ligger i potten. Avspark är kl. 19.00 på Enskede IP.

FC är fortsatt obesegrade under säsongen och i sin senaste match mot Enköpings SK stod laget för säsongens bästa prestation rent spelmässigt, dock räckte det inte hela vägen till tre poäng då man tappade en ledning med 2-0 till 2-2 med 10 minuter kvar att spela. Nu är revanschlusten stor och FC satsar på att gå vidare till omgång 2 av Svenska Cupen likt ifjol då man fick möta Degerfors IF, en match som gick till förlängning och en skräll från FC:s sida låg i luften.

Morgondagens motståndare Enskede mötte vi för 3 veckor sedan i seriespelet, en match som slutade 2-2. FC tog ledningen med 1-0 efter bara några sekunders spel. Enskede vände och tog ledningen med 1-2 och i slutet av matchen kvitterade FC till 2-2. Ett rättvist resultat och en match som hade kunnat sluta hur som helst då det skapades lägen åt båda hållen under matchens gång.

Sedan vi mötte Enskede senast har de hunnit spela fyra matcher där resultatet blivit två vinster och två förluster. Det blev förlust mot IFK Österåker med 0-1 och IFK Lidingö 1-4. Vinst blev det mot Arlanda två gånger om, första gången blev det 2-1 och i senaste matchen som spelades i söndags blev det 2-0.

Vi tog ett snack med Rebaz Hassan under gårdagens träning på Krillan:

2-2 senast mot ESK, reflektioner?
- Efter den härliga derbysegern mot lillebror så skulle vi nu möta en av seriefavoriterna ESK på bortaplan. Med endast två dagars vila så var det på förhand en tuff utmaning.

ESK startar matchen med att pressa högt och spela diagonala krossbollar in mot vårt straffområdet.

Efter deras start så växer vi in i matchen och tar rättvist ledningen. Vi utökar ledningen i andra och har full kontroll på matchen. När de sen startar sin forcering i 80:e minuten så gör dem 2-1. Vi får strax efter deras reducering ett rött kort. ESK trycker på och kvitterar.

Sett över matchbilden så är vi besvikna att inte hämta hem 3p, men 1 poäng med så kort återhämtningstid mot ett lag som har som målsättning att vinna serien måste ändå ses som godkänt.

Dags för Svenska Cupen, hur går tankarna?
- Cupen är alltid speciell. Vinner vi imorgon så väntar en match mot ett lag från Superettan eller Allsvenskan. Det är motiverande.

Enskede mötte vi nyligen, hur känns det att möta dem igen?
- Inget speciellt egentligen. Men vi möter de sen igen om 7 dagar. Så vi kommer ha spelat mot varandra tre ggr på mindre än en månad. Det är första gången.

Vad tror du krävs för att vinna och kvalificera sig vidare till nästa omgång?
- Vi behöver göra fler mål än Enskede. Det inte svårare än så.

Truppen:

Målvakter:
Johannes Ström
Rager Rebandi

Försvarare:
Mathias Jung
Alekh Singh
Ponus Hesselheim
Sebastian Ludzik
Tobias Waldenström Soldati
Victor Strand
Naramsin Akdemir
Pedram Talebi
Mathias Benker

Mittfältare/Forwards
Victor Vera Garcia
Trimi Makolli
Adrian Hamidi
Carlos Gate Moggia
Abdoul Diallo
Stefan Ostojic [K]
Marcus Nobell


Matchinfo:
Enskede IK - FC Stockholm

Datum: 30:e juni
Tid: 10:00
Arena: Enskede IP 2 (Konstgräset)
Vad: Svenska Cupen, omgång 1


Matchen går även att följa via våra sociala medier där vi kommer uppdatera löpande om hur det går i matchen främst via Twitter.

Forza FC!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS