Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
ARTIKEL
Referat: FC Krukan - FC Stockholm
mån 2014-05-05 | Simon Brännström

- Men sluta! Jag kan fan själv!
- Sluta själv! Det blir ju råsnyggt! Röse drog kammen genom Uskalis hår.
- Fan kan du inte följa med och titta i alla fall? Erics ord darrade fram på hans läppar.
- Går inte. Jag kan verkligen inte. Röse lekte ömt med sin hand i Erics hår. Det kommer att gå bra, jag lovar.
- Fan de är ju så jävla gamla. Fattar ingenting vad de surrar om. Dollar frågade mig om någon jävla deklaration eller nåt. Fan är det för nåt?
- Ingen aning, Röse skrattade och ställde sig upp. Saccosäcken i Röses pojksrum var alldeles skrynklig, och nästan tom, men satan vad han älskade den. Långt bakom hans hårlösa bröst skrek en röst som hoppades att hans bästis skulle lyckas idag, att han skulle få göra mål, och vara den finska Ronaldinho som han faktiskt var.


Hårstråna på Zinkensdams grus lekte ängsligt i vårvinden. Dammet virvlade och FC Krukans välkända klack hade än en gång samlats på den vackra betongen. Flaggor, burkar av varmaste öl och glädjerop fyllde en arena av kärlek. Den tidiga matchstarten på fredagskvällen var en given förfest.

Stefan Elfver myste i sin Nike-tröja. Den var inte tvättad och så där luddigt skön på insidan. Egentligen ville han ha samma känsla på utsidan, då kunde han mysa med den bäst han ville.

Förra matchen varit en succé, att flytta upp Gustaf Segerström på topp, och låta Simon Turesson ta den defensiva mittfältsplatsen hade varit helt rätt.

Nu en match mot en Södermalms stolthet. Zinkendamms törstigaste lag. FC Krukan.
Egentligen hade han inte tagit reda på något om motståndarna utan ville att FC skulle fortsätta på samma sätt som förut. Vad som skulle visa sig vara rätt, för den största motståndaren denna kväll blev skägget på asfalten, ibland kallat konstgräs.

Ett laddat lag, men framförallt ett vackert lag stod klara och stolta när domaren tillslut blåste igång matchen.

Lillen hade valt ett snarlikt lag från föregående match. Största förändringen var att Patrik Engström var tvungen att vila på grund av skada. Dessutom skulle supermålvakten Christoffer Noaksson göra debut i seriespelet.

Startelva: 4-4-2

Målvakt:
Christoffer Noaksson

Försvar:
Linus Nilsson Viktor Jeansson Farid Hafsia Rickard Åberg

Mittfält:
Eric Uskali, Love Lidström(C), Simon Turesson, Daniel Hauser

Anfall:
Gustaf Segerström, Ivan Tedengren

Avbytare:
Daniel Hoch
Peter Dolk
David Schvarcz
Andrew McClelland
Calle Andersson

Johan Moberg; Twitters absolut skönaste tangenttryckare satt redo att börja uppdatera målen. För han visste att idag skulle FC leverera.

- Lira! Tsarens skrik ekade och inte ens Krukans klack kunde skrika högre. Lira förfan!

Sen sprang han, och som han sprang. Passen från suveränen Ture satt i djupled, och Tedengren tog emot. Skottet var stenhårt och precis innan det skulle gå in, valde bollen att rulla utanför.

FC forcerade och mötte Krukan högt. Pressen fick Krukan att stå på hälarna och chanser och hörnorna avlöste varandra.

Det var just på en hörna som Rickard Åberg valde att lyfta från marken. Han flög, såg sina medspelare under sig, med en sträckt panna mötte han bollen. Pang. 1-0? Nej, men riktigt nära, och Rickard flyger fortfarande.

Eric Uskali älskar sin kant. Han älskar sin vän Simon Röse, och han älskar sin frisyr. Idag hade han bara kanten och frisyren men han ville göra Röse stolt. Han ville leverera. Om han bara kunde få en pass.
Det var då Love såg honom. Kapten Lidström fintar sin framrusande vilde, och med en magisk titt-fint-pass sätter han Uskali fri.

Som Uskali väntat, och som Usklasis frisyr ligger rätt. Översteg. Rundpall. Konstpaus. Sträckt bredsida, och bollen far iväg. Målburen förstod inte vad som skedde, nätet bara rasslade till. 1-0 till FC. Nummer 18 var lycklig.

- JAAAAAAA! Simon Röses skrik i hans pojkrum fick affischerna att fladdra.

Pamela Andersson och Gabriel Batistuta lossnade. Uskali hade gjort mål, och nu väntde bara Röse på att Twitter skulle uppdateras igen.

Minuter av mörk vrede fyllde de sociala medierna. Krukan kvitterade, och tog till och med ledningen. Den välfyllda läktaren med Krukananhängare som var välfyllda av varm ljummen öl, brölade ut sin glädje. Skulle FC besegras. Tankegångarna var dystra och bistra.

Gustaf Segerström såg Jonas Liwing på läktaren. Hans favorithockeyspelare. Det var för honom han skulle göra mål. Det var för honom han skulle kvittera.

Domaren ville blåsa av halvleken.

- Glöm det din jävel, skrek Ivan. Sen lyfte han bollen över backlinjen. Gustaf Segerström med blicken på Liwing möter den i luften. Hans bröst suger och slickar den. Den rullar ner till hans vackra fötter och med en enkel liten touch sitter den otagbart i krysset.

- Nu kan du blåsa av, Ivan log, FC log, och Krukan-klacken drack. Precis som det ska vara på en fredag. Glädje.

Snacket i halvtid var hårt. Argt. FC hade underpresterat. Det var slut på mysspel och kramar. Det var dags att vinna.

Segerström gick fram till Liwing. Han osade kärlek.

- Nu har jag ju gjort ett. Är jag klar nu? Gurras röst var smekande lätt.
- Hörry. Du gjorde ju tre sist. Du kan väl inte vara sämre idag! Liwing lät nästan arg.
- Okej då. Kärleken blåste bort och med tunga axlar äntrade han planen för andra halvlek.

Nu fanns det inget som kunde stoppa FC. Som ett vilddjur vann de alla dueller. Passningarna satt rätt, och löpningarna var både längre och var fyllda med en fantastisk fart. FC skulle vinna.

Den extremt hårt arbetande forwarden Peter Dollar Dolk borrar ner huvudet och springer på sitt sedvanliga rika sätt. Han krigar till sig bollen centralt, trycker bort sina motståndare med sina förmögna vader och mycket vackert finner han Gustaf Segerström. Pang. 3-2.

Ledning och nu vägrade FC att tappa den.

Gurra möter Liwings blick på läktaren. Han håller upp ett finger, och mimar till sin favorit.

- Ett kvar gubben. Ett kvar.

Innan målet hade Dollar visat att han besitter en röst som kan höras över hela Södermalm. Hans vackra falsett resulterar i ett gult kort. Ett gult kort som bara minuter efter ledningsmålet skulle visa sig ödesdigert. För med ett par rika dobbar i låret på en motståndare får han syna det röda.

Trettio minuter kvar. En man färre, och det var då Christoffer Noaksson skulle stiga fram och ta allt.

Krukan trycker på men FC försvarar sig fint. Mycket fint. Speciellt med försvarsgeneralen Viktor Jeanssonsom aldrig gjort ett misstag och aldrig förlorat en duell. På starka armar fyllda av tatueringar trycker han sitt lag mot ytterligare en vinst.

När Noaksson sedan ligger i krysset och tippar bollen över ribban. Då visste FC att vinsten var klar. Då visste FC att vägen mot division 3 var lite kortare. Asfalten på Zinkensdamm med några få hårstrån var besegrat. FC Krukan hade förlorat, men på läktaren stod deras fans och jublade och bjöd på stående ovationer.

Ångesten och klumpen i halsen hade sakta sjunkit ner. Magen gjorde inte ont och munnen började än en gång producera saliv. Stefan var blöt av svett. Vinsten var så otroligt skön. Inte den vackraste men en av de viktigaste. Han skulle ta och duscha idag. Det skulle han. Eller imorgon. Nu skulle han äta snabbmakaroner och lyssna på Lasse Holm.

- Jag gjorde det! Jag gjorde det! Uskali nästan skrek, och rösten sprack i ett härligt målbrottsläte. Han hade hoppat ner i saccosäcken så fort han kommit in i hans favoritrum.

- Vet. Röse sprack av stolthet. Jag vet. Läste det på Twitter, viskade han.

Till toner av One Direction och blickar från Pamela Andersson och Batistuta slöt de sina ögon, och drömde sig bort till nästa träning. De hade hittat hem. De hade äntligen hittat hem till FC Stockholm.

Matchens sheriff:
Viktor Jeansson
Love Lidström

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS