Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Mälarhöjdens IK
0 – 5
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Referat Mälarhöjdens IK - FC Stockholm
fre 2014-05-30 | Simon Brännström

- Ska du duscha innan match? Jeansson såg frågande ut. Det var bara han och Didrik som hade kommit till samlingen hittills.
- Ja, jag duschar alltid innan match. Didrik drog sina långa kvinnliga fingrar genom sitt gyllene hår. Lockarna ringlade sig runt hans händer. Hela hans kropp var gyllenbrun. Gårdagens spraytan hade gjort susen.
- Det är här jag känner mig fri Viktor. Här och på plan. Här i duschen är jag alltid king. Han blinkade och lät tvålen löddra in hans hårlösa bröst.


Kaffet som Leffe gjorde var det bästa. Doften fyllde det unkna omklädningsrummet och havrebollarna låg bara och väntade på Hoch. Alldeles ljusa, och mjuka. Precis så där goda som bara Leffe kan köpa.

De var tillbaka, tillbaka där allting hade startat. För några år sen var det FC Southpoint som skulle förnedras. Nu var det Mälarhöjdens IK. Laget som hade vägrat att ställa upp i träningsmatcher under åren. Laget som alltid hade haft den där lite överlägsna attityden, blicken som tittade ner. Men snart. Snart skulle de titta upp. Avund skulle slutföra denna match. För nu var det inte längre Mälarhöjdens IK som var bäst på just Mälarhöjden - nu var det FC som var planens kungar.

Stefan kände att mattheten och tyngden började sippra ur hans kropp. Att inte längre behöva känna pressen från Stadionmatchen, att nu var det som vanligt igen. Han älskade Mälarhöjdens IP. Han fullkomligt älskade den planen. Det var ju allt här allt hade börjat, allt tagit fart.
När han blickade upp mot omklädningsrummet kände han bara stolthet. Eller trygghet. Där uppe satt hans lag, hans lag som skulle förnedra Mälarhöjdens IK, på deras egna hemmaplan. En hemmaplan som egentligen var hans.

Fredrik Ingel skulle göra sin första match på över ett år. Det kändes så otroligt bra. Allting började falla på sin plats. Spelare kom tillbaka, och rytmen i spelet hade hittat sin dans. Nu var det dags.

Startelva: 4-4-2

Målvakt:
Christoffer Noaksson

Försvar:
Axel Gustavsson Farid Hafsia Viktor Jeansson Fredrik Ingel

Mittfält:
Linus Nilsson Love Lidström(C), Simon Turesson, Eric Uskali

Anfall:
Gustaf Segerström, Daniel Didrik

Avbytare:
Daniel Hoch
Rickard Åberg
Tomas Engström
Tomas Färnqvist

Precis som det brukar på Mälarhöjdens IP, så handlade det om FC-dominans från matchminut ett. Ingenting skulle få FC att vackla.
Love Lidström visade gång efter gång varför han är kapten och med ett driv och en teknik som nästan var omänsklig byggde han upp anfall efter anfall.
Fredrik Ingel som äntligen var tillbaka, ägde sin kant.
Det var Gustaf Segerström och duschikonen Daniel Didrik som spräckte nollan. Segerström som kände att idag ville han spela fotboll, drog iväg på en räd. En räd som slutade i ett friläge. Ett friläge som slutade på ett helt annat sätt än det brukar - Segerström passar, passar snett inåt bakåt och där möter duschikonen kliniskt med en vrist. Nättaket dallrar och det är 1-0. Magiskt.

FC dominerar vidare. Ibland låter FC Mälarhöjdens att sticka upp - men då står han där. Majestätisk och graciös Christoffer Noaksson. Han var säker, ingen skulle få göra något mål idag. Ingen.

Den lilla blåklinten från Finland, Eric Uskali, trippar fram. Vrider bort. Trippar snabbare. En vacker tittfint och Love Lidström träffar bollen perfekt med insidan av foten. 2-0, efter att målvakten ser bollen fara in i krysset.

FC fortsätter. Trycker på.
Gustaf Segerström gör det igen, kommer fri, och passar än en gång. Otroligt. Daniel Didrik är tvåmålsskytt och FC leder med 3-0.

Innan halvtiden är slut visar även katten i mål att han är vig när han gör en jätteräddning på ett friläge.

Andra halvlek flyter på precis som första.
4-0 är fullständigt magiskt. Daniel Hoch lobbar in bollen från 35 meter och matchen är avgjord sen länge.
Tillslut sätter Rickard Åberg 5-0, hans första mål i FC historia och Fredrik Ingel skriker ut sin bedrövelse på bänken.

Fast att FC dominerar så fullständigt så kom Mälarhöjden igenom, men då stod Noaksson i vägen

Trots ett oerhört tråkigt slut på matchen, så känns det ofantligt bra.
FC är tillbaka.

Nu börjar den långa vandringen till division 3.

Matchens sheriffer:
Christoffer Noaksson
Farid Hafsia
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS