Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
1 – 3
Medborgarplatsens FF
Se fler bilder från matchen
Tråkiga, tråkiga motståndare
lör 2013-12-28 | Simon Brännström

Huvudet dunkade något så otroligt hårt. Ögonlocken var omöjliga att öppna. Sammy famlade omkring i odören som gårdagen hade skapat. Husvagnen kändes som om en svettig bastu. Lukten av hans gamla Tuborgs och hans smutsiga linne var nästan olidligt.
Jävlar, match idag, tanken slog honom att ställa in skiten.
Med sin raspiga stämma började han ringa runt, visste att manfallet skulle vara enormt. Förmodligen skulle det inte spela någon roll då det var Medborgarplatsens FF som skulle avverkas. Ett mediokert lag som huserat i de lägsta divisionerna sen starten.
Nej.
Nej.
Nej.
Nej.
Nej.
FUCK! Sammy började svettas mer, fast det egentligen var omöjligt. Det var nu så kvavt inne i husvagnen att han började kippa efter andan. De fem första samtalen hade blivit fem nej. Ångesten letade sig fram ur hans arabiska porer.
Nej.
Nej.
Nej.
Tre nej till. Dags att ringa upp motståndarna och lämna WO?
Nej:en fortsatte att ramla in.
Elias Storm, Jocke Moström, Klaba Henriksson, Simon Brännström, Mattias Lundgren, Love Persson, Tomas Färnqvist, Tony Jonsson, champion leauge-spelare och skyttekungar från Superettan och många, många fler, Bortfallen var nu så många att Sammy började hulka, när han fiskade upp lite chips från golvet kände han dock en liten tröst.
Tillslut fick han tag på Kapten Elfver, som var full.
- Vad i helvete. Vad gör vi. Sammy stakade fram orden. Rösten sprack.
- Vi kör. Vi kör alltid.
- Vi har inget lag?
- Vi tar in reserverna. Vi ställer alltid upp. Så enkelt är det.


Samlingen var en katastrof. Den enda som höll klass var FC trogna supporter Julle. Att han nu drar iväg till Åre känns tungt för hela föreningen.
Bakfulla, vissa var fulla, andra trötta och alla var tunghuvade. Den nykomponerade startelvan väckte inte rädsla. Sammy var inte nöjd, men det spelade ingen roll. Kapten Elfvers ord ekade tungt: ”Vi spelar alltid”.

När domaren blåser igång matchen tar FCs reserver tag i matchen direkt. Tyvärr är det två misstag som ställer till det. Solen och spriten. En spelare i Medborgarplatsen får en klassisk felträff, självklart ska bollen ta en märklig bollbana och leta sig retfullt under FC Stockholms nya målvakt. 0-1
Sedan ligger FC på, är det inte ribban som räddar Medborgarplatsen är det matchens spelare, MFF:s målvakt, till och med Oliver Kahn hade varit tårögd.
Medborgarplatsen spelar så tråkig fotboll att FC Stockholms spelare måste byta för att ta en tupplur. De rensar, och de rensar, och de fortsätter rensa, och till slut rinner en boll från deras egna straffområde genom hela FC Stockholms försvar, p.g.a. att de sover.
Friläge och Medborgarplatsens forward rullar enkelt in 0-2.
Till slut är de första 45 minuterna till ända – så skönt!
Statistik:
70-30 i bollinnehav i procent.
12-2 i skott
0-2 i mål.
Oförtjänt, men gör man inte mål är man inte värd att vinna. Så enkelt är det.
Andra halvlek:
Medborgarplatsen fortsätter tråka ut alla på Mälarhöjdens IP, snarkningarna hörs över hela Stockholm. Det är så tråkigt att bollen inte vill vara med att spela längre.
Till slut kommer dock den mycket välförtjänta reduceringen. Patrik Engström gör sitt tredje klassmål för säsongen en frispark från 25 meter, över muren, rakt upp i krysset.
1-2
FC ligger på för en kvittering, men självklart ska en spelare i Medborgarplatsens FF få på en felträff(igen), ett långskott som drar sig mot det bortre krysset, Stockholms målvakt är där och tippar bollen. Tyvärr inte tillräckligt hårt och retfullt nickar en riktigt tråkig spelare in 1-3.
Det var då spriten lämnade kroppen på samtliga spelare i FC och de sjönk ihop och nackarna hängde slappt.
Matchen slutar med vinst för det otroligt tråkiga Medborgarplatsens FF.

Sammy pustar ut på bänken. Han har fått sig en återställare. Dags att lägga in nya riktlinjer för FC Stockholm.
1. Inte dricka under, eller innan match.
2. Se till att de ordinarie spelarna, spelar matcherna. (14 spelare borta, är lite för många)
3. Dags att städa husvagnen.

O Vittorio O Morte – tyvärr inte under denna match. Fuck.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS