Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Järla IF
1 – 2
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Referat Järla IF - FC Stockholm
ons 2015-04-22 | Simon Brännström

- Men hallå! Ska du inte säga hej då eller? Sockers fästmö trummade igång fingarna på bordet.
- Shit sorry. Det fanns inte en matrest på hans magiska tänder. Aldrig hade de lyst starkare. Det var som om de ville ut och spela fotboll själva. Pussen satt där den skulle sitta. Hårt, men ändå mjukt på hennes panna. Läpparna hatade att lämna hans vita tänder om det ändå bara var för en sekund. Hej då älsking, viskade Johan Sund innan han slängde igen dörren. Lycklig sprang han ner mot gatan, mot fotbollen.

Där och först där så kände han våren. Han stod på gatan och kände hur solen värmde hans sockriga hud. Fotbollen var äntligen här. Han hade hoppat in i slutet av förra matchen. Känt sig stark. Riktigt jävla stark.Han hade lyckats spela fram Daniel Hauser till ett mål, och familjen hade stått vid sidlinjen. Fan vad han kände sig stolt. Nu i små tighta shorts skulle han ta sig till Nacka. Han gillade sina shorts, de smet så hårt om lårmuskeln att det nästan kändes som massage när han gned sig mot lyktstolpen. Tänk om han skulle få starta mot Järla. Då skulle han bevisa Nannskog att han var en spelare att lita på. Aldrig sluta springa. Aldrig sluta kriga. Han skulle visa honom. Han skulle visa FC att han hade kommit hem.


Syskonen Röse hade alltid gillat trottoarer. Nästan som mest när de luktade grus och sand från vintern. Den där lukten som hade legat gömd under kylan. För det var ju då solen hade velat börja titta fram. Med våren och solen kom fotbollen, och var det något som syskona älskade mer än den smutsiga trottoaren så var det fotbollen. Det var det som förde de framåt, mot samma mål. Mot vinsten.
- Fan jag missar din match idag. Förlåt. Hon hatade att missa hans matcher. För trots att det var Simon som spelade var det som han spelade för dem båda. För det var så det var att vara tvilling. Så enkelt var det bara.
- Äh. Du vet att jag ändå spelar bättre när du inte är med. Röse tittade på hennes långa hår och kände hur fingarna ville börja snurra. Dra och kanske fläta lite. Lite så som de gjorde när de var små. Fingrarna slutade tvärt att skrika på hans uppmärksamhet i exakt samma sekund som tutan ekade över Söder. Han var här. Äntligen var Cap här.

Love Lidström hade aldrig kört så fort förut. Kanske några gånger, men det var ändå fort. Solen hann knappt värma honom. Han hade lovat att hämta upp katten Röse. Hans favoritmålvakt. De var så jävla bra tillsammans på Instagram. Gutilove, fan det var genialiskt. Han måste lägga upp lite nya filmer var det sista han tänkte innan syskonen Röse dök upp. De satt där på trottoaren och tutan hade aldrig tjutit så högt som den nu gjorde. Äntligen var det dags för match igen. Äntligen skulle han få spela fotboll, trots att dagens taktik inte var hans favorit. Men någonstans långt inne i bröstet så kände han ändå att det var roligare att vinna, trots att vinsten inte alltid var snyggare än förlusten.

Don’t Stop Beliving sprakade högt ur högtalarna på Nacka IP. Dansstegen från Soap Bar helgen innan satt som de skulle. Det var bara en svettig skjorta några fireballs och en och annan klapp på lite skinkor som saknades. Love älskade att dansa på uppvärmningen. Bilfärden med Röse hade varit mysig. De hade sjungit och kört lite knuckle-kramar när en bra låt satt. Nu var de framme och samlingen hade varit mysig med lite havrebollar och gott kaffe. Allt kändes bra. Egentligen bättre än bra. Nannskog hade dragit startelvan. Den var fin, riktigt fin.

Startelva: 4-2-3-1
Målvakt
Simon Röse

Försvarare:
Jose Monterio Anderas Karlsson Hristos Kitsos Farid Hafsia
Def Mittfältare:
Love Lidström Robert Damberg

Off Mittfältare:
Johan Sund Mathias Sundberg Daniel Hauser

Anfallare:
Ivan Tedengren

Avbytare:
Daniel Hoch
Vasilis Birbas
Eric Uskali
Linus Hallström
Gustaf Segerström


Nannskog kände hur den skånska brutaliteten och dialekten bubblade. Det var sekunder innan domaren skulle blåsa igång matchen. Hoppas nu att han hade tänkt rätt i sin taktik. Fan, det måste gå vägen. Han hade ju kollat på Järla i förra matchen och visste var han skulle stoppa dem. Han var säker på att Damberg och Love skulle klara det som han krävde. Att sätta Segerström på bänken var en chansning men Tedengren hade varit så jävla bra senast och med hans speed kunde de spela fotbollen som han ville mot Järla. Speciellt uppbackad av Johan Sund och Daniel Hauser. Fin den.
Det var då han vände sig om. Matte Nyström från fotbollskväll var där. Hjärtat slog lite hårdare. Nervositet? Nej, han skakade bort det. Fint var det. När han sedan såg kvalitén på spelarna som skulle hoppa in senare så fanns det bara ett leende. Eric Uskali var tillbaka, finare teknik finns det nog inte i serien. Daniel Hoch, oj det han kan göra på plan är fan obehagligt. Det är inte bra, det är fan för bra. Linus. Min son. Linus Hallström FC:s framtid. Han är så fin. Och sen rutinen i Vasislis Birbas, spelaren man alltid får det man förväntar sig av och lite till. Sedan lång, stor och stark. Denna evigt leende arga karl. Gustaf Segerström.
Nannskog slog sig på knäna och mumlade lite på skånska. Det var då domaren blåste igång, och FCs taktik tog fäste.

Pressen skulle ligga på Järla IF. Det var ett skicklig lag det visste FC om. De hade förlorat premiären och var i stort sett tvunga att vinna för att inte redan börja tappa i jakten på en division 3-plats. Därför backade FC hem. Damberg och Lidström skulle se till att stänga av mycket duktiga Joakim Karlborg i Järla. Ligga nära, och styra bort hans fina fötter. Sedan skulle det ligga på Farid Hafsia att se till att Värtans offensiva hot Sadiq Sidiqi, denna Arda Turan-kopia, inte fick komma till avslut eller till fina offensiva positioner för då var han livsfarlig. Farid Hafisa. Det finns ingen som kan se till att vinna sådana krig som utspelar sig på en fotbollsplan och han vann de alla.

FC sjönk längre och längre ner, för det var där de skulle vara. FC ville inte föra spelet, utan nu var det viktiga att Järla inte fick komma igenom. För är det något som är säkert är att målchanserna skulle komma. Längst fram fanns det nämligen en kvartett som jobbade febrilit. Johan Socker Sund på ena kanten förlorade inte en duell, slutade aldrig springa och var evigt ett hot. Mathias Sundberg som gjorde seriedebut låg fint i sin roll bakom Tedengren i offensiven och var minst lika viktig i det defensiva arbetet för att avlasta Damberg och Lidström.
På andra kanten låg alltid Daniel Hasuer och lurpassade för det finns ingen som kan ta honom när han får upp farten – förutom ett riktigt risigt konstgräs.

Det var då det hände. FC låg perfekt i positionerna och började trycka upp laget. Precis som tanken var. Då hände det som inte fick hända, i den snabba offensiva omställningen tappar FC boll och Järla hotar för första gången i matchen. Men som tur är så finns det en katt. En katt som är alldeles för smidig, alldeles för bra – för bra för Järla – för när deras anfallare är på väg att få friläge är han där. Utanför straffområdet suger Simon Röse ner bollen på sitt hårlösa bröst. Låter bollen trillan ner på knät, och med en sträckt volley drar han den mot Järlas mål. För han hade sett honom, han hade sett Johan Sund springa. I steget tar Sund ner bollen med utsidan av foten och fortsätter mot mål. Och så här är det, när Sund är fri – då gör han inga misstag. Pang. 1-0. HighFives. Kramar. En och annan klapp på halvhårig skinka.

Näven var knuten. Fan va viktigt. 1-0, och Matte Nyström på läktaren. Fan kan inte bli bättre tänkte Nannskog på skånska och knöt handen lite hårdare. Det fanns vissa saker att fila på. Men matchen var precis där den skulle vara.

Andra halvlek fortsatte egentligen på exakt det viset som FC ville. Järla försökte och spelade bra fotboll, men de kom ingenstans för tre av matchens gignater var så där överjävligt bra.
Anderas Karlsson den röda mittbacken förlorade inte en nickduell. Den grekiska supergreken Hristos Kitsos läste av sina motståndare precis på det sätt som han alltid gjorde och med hans pondus fick han FC att stå upp. Farid Hafsia. Denna Farid Hafsia som inte vet hur det känns att förlora, utmanövrerade sin motståndare på kanten. Det här var FCs match. Så enkelt var det.

Men då hände något som störde matchbilden, något som inte var förutspått. För lite så är det med Nannskog, han förtutspår – och sedan sker det. Men detta hade han missat. Järla får en spelare utvisad och matchbilden ändras drastiskt. Helt plötsligt springer Järla mer, kämpar hårdare och får spela ett spel som de inte spelat förut. FC sjunker djupare och djupare - tillslut kommer en kvittering. Kanske rättvist, kanske inte.

Det som sedan sker är det som kännetecknar FC i år. FC ger inte upp, och med matchens sista spark trycker mittbacken Anderas Karlsson in 2-1 i fyra-fem kryss. FC kom tillbaka. FC vann, och Daniel Nannskog fick krama sin TV-kompis efter matchen som en vinnare.

I duschen när vattnet var som kallast. För så skulle man duscha i FC. Då log han. Robert Damberg. Han älskade att duscha kallt. Han älskade att vinna. Han kände hur nacken var stel efter alla långbollar men det gjorde inget, för FC hade vunnit och det älskade han. Nästan mer än allt och nästan lika mycket.

Matchens sheriff
Simon Röse
Farid Hafsia
Johan Sund

_________________________

Vi tackar Järla IF för en mycket spännande och trevlig match. Att bollarna var mer i luften än på marken denna dag gjorde ju inte så mycket då man fick en fin bränna av solen. Tack!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS