Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Värtans IK
2 – 6
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Referat Värtans IK - FC Stockholm
fre 2015-04-24 | Simon Brännström

Hela kroppen bubblade. Han visste inte egentligen vad det var. Något var det ialla fall. Ilska? Nervositet? Glädje? Nej han kunde inte riktigt sätta fingret på det. Vilken jävla skitvår det hade det varit. Formen hade ju bara gått spikrakt uppåt på försäsongen. Han hade curlat in en skott i borte krysset. Bara det hade blivit en ett instagramfenomen. Sen kom den vidriga bihåleinflammationen. Nu satt han här. På kvisten. På bänken, han? Han ville ju vara där ute, vara på plan och hjälpa sina lagkamrater – inte sitta hjälplös. Det var ju på plan han kunde uträtta något. Bevisa för tränarna att han var att lita på. Nu kom den där känslan igen. Började bubbla långt ner i ryggen, runt skinkorna. Som små knivar som sprang över ryggen. Han skulle in, skorna satt hårt. Tröjan instoppad. Fan fanns ingen spegel, men han kände sig ändå snygg. Stark.

Gustaf Segerström hade gjort det så fruktansvärt bra, men han var trött nu. Nannskog hade kallat på byte. Eric Uskalistod på sidan och var redo att hoppa in. Stark. Snygg. Kroppen lekte inne i lederna och ville bara ut på plan. Ringarna som brukade glänsa snyggt i öronsnibbarna låg i tryggt förvar bland strumporna. Skinkorna var spända, och bihåleinflammationen hade ebbat ut. Dessa 20 minuter var hans. Bara hans.

Lagkapten Love Lidström sprang i djupet. Eric såg sin motståndare komma närmare. En sulfint, en tittfint. Två snabba steg till höger. Han var förbi. Love sprang i djupet. Eric log. Han visste vad som skulle ske härnäst. Med en sagolik träff friställer han sin lagkapten. Passningen är så perfekt att Lidström egentligen bara borde låta den gå. Den var klar där. Men nu tog han ner den vacker och var fri, snart skulle han sätta slutresultatet. Bara en målvakt kvar, en klack och en tunnel kvar. Snart.

Timmarna innan match var alltid de som tog längst tid. Det var så fruktansvärt tråkigt att vänta. Erstadius hatade dem. Fast han gillade ju försig att knyta slipsar. Han var grym på det. Spelade inte roll vilken färg det var, han knöt som aldrig förr. Det var lite av hans grej. Så fort det inte fanns några kunder i butiken slet han av sig skjortan. Han älskade att känna det italienska silket leka runt hans hals. Hur det svala tyget dansade runt hans hårda kropp. Stå där i ljusrörens blinkade ljus och bara njuta. Det var hans moment. Värtans IK? Vad var det för lag. Han skakade på huvudet, lite på det sätt som bara han kan göra. Fint och lite gulligt. Hjorthagens IP, hur i helvete åker man dit. Äh. Skitsamma. Über hittar alltid. Sen drog han åt slipsen lite hårdare. Det skulle bli hans match. Ja jävlar vad det skulle bli Mikael Erstadius match.

Anton Fernández Selg han älskade att säga sitt namn högt. Hela namnet. Det klingade så ljuvligt. Han hade egentligen aldrig spelat fotboll själv. Men själva fotbollen hade han älskat från första stund. Ungefär lika mycket som han gillade kebab, fast bara nästan. Det han nog gillade mest var mat, och öl. Det var gott. Riktigt gott. Nu var han alldeles flottig av fusktsatsikin som rann ur brödet på kebaben. Han stod och blickade ut över Hjorthagens IP. Snart skulle de börja. FC. Fan vad glad han var att de hade funnit varandra. Det var något som hade saknats inom honom. Den där gemenskapen. Det där speciella som man inte kan hitta någon annanstans – men nu var han tillbaka. Han hade äntligen hittat hem. Det var då de kom. Laget. En och en gick de förbi honom, och varje highfive ekade högt. Det var highfives fulla med kärlek. Det är just dessa highfives som låter bäst. När Love Lidström släntrade in sist av alla så möttes deras blickar. Skägget styvnade och kropparna rös. Kramen var snabb, och varm. Precis så som grabbar kramas.
- Vill du ha? Anton sträckte fram kebaben. Love log. Tänderna syntes nästan, och tog en stor tugga.
- Tack, mumlade han fram innan han sprang ner till lagfotot.

Startelva: 4-2-3-1

Målvakt:
Simon Röse

Försvarare:
Jose Monteiro Hristos Kitsos Andreas Karlsson Farid Hafsia

Def Mittfältare
Robert Damberg Martin Jatko

Off Mittfältare:
Johan Sund Love Lidström(C) Mikael ERstadius

Gustaf Segerström


Avbytare
Ivan Tedengren
Magnus Palm
Mathias Sundberg
Eric Uskali
Daniel Hauser

När han stod där på sin plats. Det blåste lite om benen. Huden hade börjat dra ihop sig, så där konstigt. Han fattade aldrig varför det kändes som det gjorde. Men det blev lite som knottror. Blev alltid så när han frös. Fan också, han skulle vara tvungen att kolla upp det, eller fråga någon annan – kan ju inte bara vara så för honom? Eller? Shit. Det var då han hörde det. Sitt nya smeknamn. Det passade ju perfekt. Rosé. Rosé Monteiro Macedo. José-Rosé. Han älskade det. Fan vad han älskade vin. Det var så gott. Stora klunkar. Han skulle göra mål. Det kände han nu. José-Rosé skulle göra mål.

Pang sa det. Smällarna avlöste varandra. Skorpor som precis läkt på knän och vader flaxade runt i luften. Det hade inte dröjt många sekunder efter att domaren blåste igång matchen för att veta vad som väntade Hjorthagens IP. Hårt spel, många skador och ett FC som tog kommandot.

Robert Damberg och hans Rynningekompis Martin Jatko var precis så där överjävligt bra som bra de kan vara. De vann varenda duell. Det spelade ingen roll om det var en glidtackling på ett riktigt torrt konstgräs eller en höjdboll som slogs gång på gång från Värtan. De vann allt. Hela tiden, om och om igen. Framför dem så stod han i all sin glans. Från himlen hördes applåder och busvislingar. För det var lite så det var när Love Lidström spelar fotboll. Himlen applåderar, hårt och högt.

- Äh vafan. Skitsamma. Jag passar. Malakka! Orden satte sig i halsen på honom. De nådde knappt gommen. Hemåtpassningen till Simon Röse var så fruktansvärt usel. Eller jävligt fin. Matchen skulle bli bra mycket mer spännande i alla fall hann, han tänka.
1-0 till Värtan. Hristos Kitsos knöt sin rika, håriga och stora grekiska näve. Med raska steg gick han fram till Röse. Drog honom nära sig. Nästan för nära.
- Hurry. En sak ska du ha jävligt klart för dig. Jag förlorar inte. Så enkelt är det. Att Röse inte förstod vad han sa är en annan sak. För Hristos pratar inte svenska när han pratar fotboll. Då pratar han fotbollens språk. Civiliationens spårk; Grekiska. Och pratar man grekiska då förlorar man inte.

Det dröjde inte många minuter innan Erstadius drog förbi sin motståndare på kanten. I djupet sprang Segerström och så vackert och graciöst sög han ner bollen . Pang! - det small det igen. Straffen var solklar.
Då sprang han. Sprang som aldrig förr. Rosé-José. Han lägger straffarna, och han vill ha vin – så nu skulle han kvittera.
1-1 – stenhårt. Rättvist och vackert.

Sen tog han fart igen. Tillsammans med Sund utmanade de gång på gång, och just nu kom de igenom. Erstadius dribblar, tittar mot publiken, kör en pistol, och klackar sedan fram Socker-Sund som dundrar in bollen. Applåder och kryckor som kastas upp i luften. Sund har gjort mål igen.

Ledningen är precis så rättvis som den ska vara.
Halvtid kommer lägligt. Den skånska dialekten basunerar ut direktiven och hur matchen ska fortlöpa.

Pang. Pang. Pang. Pang! Det smäller. Spelare skadar sig. Det gör ont. Men FC viker inte ner sig. För detta är 2015 då viker man inte ner sig. Då står man upp. Då krigar man, och smäller tillbaka. FC fullkomligt äter upp Värtans IK denna afton.

Ivan Tsar Tedengren. Detta ryska fysmonster. Han gör mål. Han gör alltid mål. Love Lidström tar en kort hörna. Tsar möter. Vackert med en lite sula. Drar bollen framför sig så han får läget han väntat på. Målvakten står fel, och han skjuter. Hårt, vackert, lobbande – pang. 3-1. Bollen sitter otagbart i krysset. Ryska rika kaviar-kramar . FC är på gång.

José-Rosé springer loss. Tunnlar sin motståndare. Klackar sig förbi. Han ser luckan som ingen annan ser, och det är över. Det är tack och god natt, ridån åker ner tung av sammet. Det är inte snyggt. Det är för snyggt. Skottet som avlossas från 30 meter borrar sig in första krysset. 4-1. Hej då.

FC slutar inte. För det är inte så FC är i år. FC fortsätter. FC krigar. Pang. Nu är det FC som smäller på. Längst fram så springer han. Detta fysiska monster. Den sjukt arga, och elaka snälla och glada björn; Gustaf Segerström. Han sliter, han vinner, och från 25 meter trycker han in bollen sjukt snyggt. 5-1.

Bollen från Uskali är så sagolik. Den seglar och skär genom luften. Love känner hur endorfinerna spricker och dansar runt. Han är fri. Klackar sig förbi målvakten med en tunnel, och han myser. 6-2 matchen är över. Kapten Love LIdstörm har burit fram sitt lag till ännu en vinst. Tredje raka. Leendet slutar aldrig att le.

______________
FC tackar självklart Värtans IK för en väldigt trevlig match. Garanterat den hårdaste i antal dueller vi har spelat. Vi ser framemot att ta emot er på Kristineberg i höst och bjuda på minst lika fina uppvärmningsbollar som vi fick. Champions League-bollar. Jo man tackar ja! Klass!

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS