Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Ballstars
0 – 8
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Pojkar, pojkar, pojkar
lör 2013-12-28 | Simon Brännström

Det hade inte gått många minuter innan Sammy kände att det var dags igen. Han sprang mot utedasset som låg beläget bakom husvagnen. Han sätter sig ner och pustar ut. Det gör ont, men ändå skönt på något vis. Jävlar, inget papper. Som en van extremcampare spottar han i handen och torkar rent, han skrattar. Idag ska det fan bli seger.

Efter han tvättat händerna i regntunnan låter han laguttagningen smacka på tungan, och oj vad det smakar gott.

Förra veckans dråpliga förlust hade han redan glömt, den hade drunknat i alla liter Tuborg. Nu var det dags för revansch och nu var det dags för FC Stockholms antagonister FC Ballstars att förnedras.

Sammy satt och myste på en sin lilla gräsmatta som i självaverket var en sandplätt, med en kapsyl började han rista in laget i sanden. Det tog form, och formen var ljuvlig.

4-4-1-1

Muhrbeck

Elfver(K) Storm Björk Olander

Lundgren Hamrén Jansson Bergdahl

Färnqvist

Rossi

Hunkar vid sidan:

Tomas Franzén

Flickor med mens som inte kom:

Joakim Moström

Nacka Eriksson

Daniel Sedelius

Rysningarna i kroppen ville inte sluta, Sammy kände sig som när han var 11 och fick sin första utlösning, han var i en sådan extas. Äntligen, skulle den förlustfria eran återupptas.

Västberga IP hade brunnit, omklädningsrummen var en enda stor kolhög, det var otroligt synd att inte brandman Bergdahl hade varit där och släckt branden. Istället fick FC byta om på gruset till publikens jubel. Högst jublade Niklas Widberg som äntligen fick se sina hjältars barhudade kroppar, han rös nästan mer än Sammy.

Kapten Elfver tog Olander vid sidan, de fann varandras händer, fingarna kramade såg hårt att knogarna vitnade.

- Vi måste vinna, Olanders röst brast.

- Vi ska det. Elfver omfamnade sin barndomskamrat. Han smekte honom lätt över håret.

- Vi ska det, viskade han.

Innan domaren blåser igång matchen har FC redan tagit tag i spelet. En uppvisning som fått två av FC Ballstars spelare att komma fram och fråga om de inte kan få lämna WO istället. Sammy tuggade på sitt grässtrå och drog ner halmhatten ytterligare.

- Försvinn, väste han, det är förnedrings-time.

Sammy hade så rätt, det var förnedrings-time. Sekunderna var inte många förrän Bergendahl provade Ballstars målvakt. Bollen skadade stolpen svårt, och hade det funnits en annan målbur hade bytet varit solklart. Sedan är det dags för Lundgren-show. En vacker dragning, en nätt liten tunnel och sedan en klassisk Romario-placering. Bollen rullade retfullt sakta in i målvaktens högra hörn. 1-0, och minuten hade knappt passerat.

På en grusväg hundra meter bort gick Ballstars tränare med ett sexpack 2.8:0r och var på väg hem. Han hade redan fått nog.

Sammy lät sitt tränade öga fara över planen. Han log och petade Franzén i sidan.

- Du sköter bänken, och bytena, väck mig i halvtid. Den här matchen är vunnen redan.

Minuterna senare är det dags för kapten Elfver med en extrem känsla hittar han fram till Rossi som mycket behärskat nickar in 2-0 – otagbart.

Förnedringen fortsätter, och fortsätter, och fortsätter.

Ballstars vädjar till domarna att de blir våldtagna, men på ett vackert sätt ska det sägas för det är verkligen fotbollsmagi.

Rossi hittar fram till Olander, som med en fyrtiometers kross träffar Hamréns sträckta vrist och bollen far upp i nättaket. 3-0.

FC Ballstars försöker, men de kommer ingenstans, Elias Storm fullkomligt massakrerar dem.

Sedan rullar det på, Rossi blir frispelad av Hamrén, men skjuter i stolpen. Lundgren serverar Bergdahl som skjuter i ribban. Andreas Björk är uppe på en hörna och lyckas med bedriften att nicka bakåt(bollen ligger på marken).

Färnqvist visar sedan att han är illern från Kiev. Han rusar under några ben, hoppar över några glidtacklingar, och klackar sedan in bollen bakom en målvakt som sedan länge brustit ut i tårar.

5-0 är ett långskott från Hamrén, målvakten försöker boxa bort bollen men istället för att få bort den studsar den upp i nättaket.

Domaren blåser av för halvtid.

Sammy tar av sig hatten och spottar ut det lilla som finns kvar av halmstrået.

5-0 va?

Franzén tittar förvånat upp mot Sammy.

- Ja? Hur visste du?

Sammy blinkar. Han ställer sig upp, håvar upp en Tuborg ur sin plastpåse.

- Du går in i andra. Han börjar spatsera bort mot parkeringen.

- Vart ska du? Ropar Franzén

Sammy fortsätter att gå och visslar på en gammal Jussi Björling-låt.

- Det här är redan vunnit, ropar han tillbaka.

I sin respekterade tränares frånvaro tar kapten Elfver hand om matchsnacket. Den dåliga stämningen från förra matchen är som bortblåst och kramar och komplimanger överöser varandra.

Andra halvlek fortsätter precis som den första, fotbollsmagi hos det ena laget och tårar hos det andra.

Ett massivt spelövertag och FC Ballstars får inte till en målchans på hela matchen. Istället är det FC Stockholms effektiva och mycket vackra anfallsspel som de sista 45 minuterna handlar om.

6-0 kommer efter att Färnqvist och Rossi hade lekstuga. Färnqvist avlutar distinkt.

7-0 är en soloprestation av Jansson, mittfältsmagikern. Ensam mosar han Ballstars tafatta försvarsförsök, och serverar Elfver öppet mål.

Hade det inte varit för att FC Stocholm gillar bärs, hade segersiffrorna blivit större, gårdagens Elitlopp hade varit en för stor lockelese för många i laget. Med ångest och en extrem bakfylla hade många vaknat, vissa hade till och med stannat hemma.

Trots gårdagen lyckas ändå FC Stockholm tillslut göra 8-0, och skriva historia i den hunkiga klubben, genom den störta vinsten genom tiderna.

På parkeringen satt Sammy och hade fått fyr på sin lilla engångsgrill, T-bonesteken doftade ljuvligt av grillkryddan. Han hade det på känn, att det skulle bli storvinst, och ville fira på riktigt.

Hunkar? Jansson, Storm och Färnqvist
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS