Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
12 – 0
Långholmen FC
Se fler bilder från matchen
Referat FC Stockholm - Långholmens FC
lör 2015-08-15 | Simon Brännström

- Vafan har du varit!? Va!!? Han blundade bara när rösten slog honom hårt och besinningslöst Han stod i hallen och ångesten fullkomligt sprutade i honom, men någonstans hade det varit värt det. När han hade mött sin blick i hissspegeln på väg upp med gryningsljuset som sällskap så hade han satt på telefonen. Sms:n hade nästan skapat en egen arg hissmusik och hjärtat bultade lite för hårt.

Allt hade egentligen börjat långt innan men det rann över på middagen tidigare ikväll. Kavajen hade känts tight, och skjortans knappar nästan skar in i skinnet. Det hade varit så varmt. Han orkade inte prata, han orkade inte ens lyssna. Allt hade varit som i en tjock dimma. Så hade han fått sms:t. ”Ska du se matchen?”. Han hade lagt ner besticken, tittat sig omkring. Han älskade sin familj. Det var för dem han levde, men just nu var skjortan för tight, och det var för varmt, och andas kunde han verkligen inte. Han hade i stort sett missat alla matcher under våren.

Hässelbymatcherna hade han bara hört Love Lidström berätta om.
Hur de borta hade mötts av ett rätt stort hemmafölje, hur småpojkar i Hässelby hade bränt bengaler och skrikit könsord. Lite som det brukade vara på fotbollsmatcher. Hur FC hade börjat försiktigt och väntat ut Hässelbys spelidé, för att sedan i andra halvlek verkligen ta tag i matchen. Hur spelare som Johannes Grahn, Johan Sund och Mikael Erstadius var fullkomligt överlägsna. Att en slutseger på 4-0 egentligen borde ha varit större. Sen när Hässelby hade kommit på besök till FC hade det regnat. Regnat något förjävligt. Kristinebergs IP som är garanterat topp tre i Sverige i kvalité på gräset fick inte beträdas. Vattenpölarna hade varit alldeles för stora. Så matchen hade flyttats till Essinge IP. Trots att Hässelby på pappret hade en sämre trupp än i hemmamötet blev matchen hårdare och hade inte FCs målvakt Simon Röse storspelat den första halvtimmen hade det kanske slutat annorlunda. Fast än en gång visar sig FC vara allt för starka och med några extra växlar slutar det till slut i en övertygande 3-0 vinst. En vinst där Mikael Erstadius är fullkomligt fantastiskt.

Essinge IP det var något mysigt med den tänkte han. Därför var det så synd att han missade matchen mot Långholmen också. Han kommer ihåg hur han hade sett bilder och filmer på facebook. Hur fulla engelsmän brände bengaler och även där skrek könsord, fast på främmande språk. Det var även matchen när Fredrik Ingel kom tillbaka efter en skada som hållt honom borta över ett år - och den matchen missade han. Fan.

Och Lidingömatchen. Fan. Matchen där FC egentligen borde ha gjort ett ryck i tabellen. Den hade ju inte blivit alls så som han hade hoppats. Nannskog hade inte sagt så mycket efter matchen, han hade mest låtit besviken. Tydligen hade Lidingö varit riktigt bra, och FC hade inte kommit upp i normal nivå. Nerver som vanligt när FC spelar stora matcher.

Det var då han bestämde sig. Han satt där runt bordet. Svärföräldrarna pratade om hur dålig sommaren hade varit. Att det ändå hade varit en svensk sommar, och att man borde vara van vid det här laget. Passa lasagnen sade någon. Han blundade.
- Jag ska bara gå på toaletten. Servetten lade han på tallriken och med bestämda steg gick han mot ytterdörren.

Några minuter senare så satt han i en taxi. Telefonen var avstängd och han var på väg till Kristinebergs IP. Nu jävlar skulle ha få se sina spelare igen.

När Stefan klev upp ur badet var hans tår och fingrar som små blöta russin. Han förstod aldrig varför han blev så knottrig på fingrarna men inte på kroppen. Konstigt det där med vatten tänkte han innan började leka med dimman på spegeln. Han hade pratat med Nannskog tidigare under dagen och de hade bestämt sig för en startelva. Handfatet var kallt och pungen drog ihop sig när den nuddade kaklet. Han var tvungen att stå nära för att kunna skriva ordentligt. Hans knottriga långfinger ritade sakta upp startelvan.

Det pep till i Nannskogs mobil. Han blev rädd. Han visste inte varför, men just pip kunde få honom att skaka. Den här gången var det dock riktigt trevliga nyheter. Bilden från Gröna Lund fick vänta, han kunde lägga upp den sen på Insta. Nu ville han se startelvan. Bilden från Elfver var lite suddig. Förmodligen för att vattnet hade varit lite för varmt. Trots att Stefans rödflammiga kropp tog upp det mesta i spegeln så kunde Nannskog urskilja elvan. Det var precis den de hade kommit fram till. Fan va bra det här skulle bli. Bara några timmar kvar till match. Han tittade på bilden igen och rös till av välbehag. Den är fin den, tänkte han på grov och hes skånska. Jävligt fin!

Starelva: 3-5-2

Målvakt:
Simon Röse

Försvarare:
Martin Jatko Jose Monteiro Andreas Karlsson

Mittfältare:
Mikael Erstadius Eric Uskali Johannes Grahn Love Lidström Magnus Palm

Forwards:
Johan Sund Gustaf Segerström

Avbytare:
Peter Dolk
Daniel Didrik
Robin Wikman
Ivan Tedengren


Solen under sommaren hade valt att stanna inne. Det hade varit kallt och trist men trots solens avsaknad har Kristinebergs IP aldrig varit grönare och i ett sånt bra skick. FC hade som vanligt samlats två timmar innan match. Bänkarna utanför omklädningsrummet behövde målas och fixas till, men i solen med nybryggt kaffe så var de ändå otroligt sköna. Love Lidström och Eric Uskali satt och jämförde bilder från helgen. De var rätt lika. Loves tjejer hade bara varit lite äldre.
- Shit. Hon var fin. Får jag like:a? Love tittade nära innan han körde ett klassiskt dubbelslag med pekfingret.

När Johan Moberg stack ut huvudet ur fönstret och undrade vafan de höll på med. Skrattade de bara. När Johan sen berättade att det var matchstart om fem minuter så tog Love, Eric under armen och ledde honom mot plan. Han nosade i hans öra innan han viskade.
- Idag är det vår match gubben.

Domare Malin Johansson blåste igång matchen och solen stod ungefär så högt den kunde. Det var en fullkomlig sommarhetta och gräset var torrt och tjock. FC var redo att starta höstsäsongen. På läktaren satt han äntligen. Han hade hunnit med två bärs på Piren innan och nu skulle han äntligen få se FC spela igen – och som FC skulle spela.

Det dröjde inte länge innan Erstadius fick en perfekt djupledsboll av Johannes Grahn. Han får med sig bollen med utsidan av foten innan han hittar Johan Sund med ett instick. Sund ser i sin tur Gustaf Segerström fri vid straffpunkten och med en sån där vanlig snett-in-åt-bakåt träffar Segerström bollen klockrent med sträckt vrist. PANG. Ribbkrysset, och FC har tagit kommando om matchen direkt.

Halvleken fortsätter, FC dominerar fullständigt. Långholmens kapten som spelar ensam på topp denna afton får möta tre av seriens aboslut bästa försvarare i Monteiro, Jatko och Karlsson. Han har inte en chans.

När FC sedan har missat ett antal klara målchanser är det dags för innerfältet att briljera.
Love Lidström suger ner en boll på bröstet. Tunnlar sedan sin försvarare och klackar bak bollen till Eric Uskali. Eric är iskall. Han väntar in Lidströms löpning som skär emellan hela Långholmens försvar. När Love sedan är vi straffområdslinjen chippar han bollen över samtliga.
Love tar ner den vackert med låret innan han lobbar in den i krysset bakom en chanslös målvakt.

En målvakt som skulle vara en av planens absolut bästa spelare.

Det hade gått 21 minuter och FC ledde äntligen matchen.
Tre minuter senare blir Mikael Erstadius bryskt nersparkad i straffområdet. Eller en hård knuff i ryggen. Solklar straff och mittbacken Jose Monteiro stiger självsäkert fram.

- Öh. Titta på den här, väser han till Grahn. Jag trycker in den stenhårt i högra krysset.
Fyra snabba steg fram till bollen och han trycker till den. Stenhårt, men ändå löst. Upp mot högra krysset fast ändå mer i mitten. Ganska uselt slagen. Målvakten får upp handen men inte tillräckligt högt, och bollen rullar retsamt in bland maskorna.

- Sa ju det skriker Jose. Sa ju det! Medan han bankar sig på bröstet och kör några kullerbyttor.

2-0 efter 24 minuter och sen är det Sunds tur. Socker Sund. Med en tvåfotare blir han ren i straffområdet. Han vet att hans fästmö sitter på läktaren och käkar melon. Han vet att han kommer få lite behandling av henne när han kommer hem. Han vet att han måste göra mål. Skottet sitter i krysset. Ribba-in. 3-0, och matchen är avgjord.

Innan duktiga Malin Johansson blåser av halvleken kommer mittbacken Andreas Karlsson högst på en hörna. Nicken är stenhård och ingen ser egentligen vad som händer. Men det är 4-0 och halvleken är över.

På bänken sitter Ivan Tsar Tedengren. Ivan som vunnit skytteligan i FC två år i rad. En skada i foten har hållt honom borta från spel. Men han är arg. Riktigt jävla arg. Han vill in och göra mål, många mål. Han skulle visa Nannskog, han skulle visa Elfver. Han skulle visa hela FC. Han skulle göra mål.

På bänken satt också säsongsdebutanterna, Daniel Didrik och Peter Dolk. Spelare som varit en stor del av FCs framgång genom åren. Fruktade målskyttar och fantastiska ledare, bredvid dessa FC-ikoner satt även nyförväret Robin Wikman. Wikman som är fostrad i Juventus akademi med spelare som Sebastian Giovinco, och bara för tre år sedan spelade han med Hammarby i Superettan. Han skulle debutera denna match, och han skulle trycka in en boll i krysset med hans ofruktade högerfot.

När Malin Johansson sedan blåser igång halvlek nummer två, så vägrar FC att slå av på takten. För i år har Nannskog bestämt sig. I år spelar FC 90 minuter. Alltid.
Därför dröjer det inte länge till Gustaf Segerström använder sin vänster. Han får en passning av Johanens Grahn, och från 35 meter trycker han till med vänstern. Den seglar upp i målvaktens vänstra kryss.

- Det är varmt. Skriker under målgesten mot bänken. Det är varmt. Nannskog skakar på huvudet och skrattar på skånska.

Innan Tedengren byter av Gurra, så hinner Sund göra sitt andra mål, och efter 60 minuter så står det 6-0.
Tedengren då. Den arga Ivan Tedengren som suttit på bänken. Han kommer in med en sådan inställning och han är så fokuserad så efter fyra minuter på plan har han både gjort 7-0 och 8-0…

Sedan får FC straff igen. Den självsäkra mittbacken Jose Monteiro ska göra sitt andra mål för kvällen.
- Jag chippar den. Jag chippar den, upprepar han kaxigt. Love bara skakar på huvudet.


Efter missen så fortsätter FC att trycka på och Tedengren gör ett hattrick på 9 minuter.

Sedan är det dags för debutanten Robin Wikman att trycka upp en boll i krysset med högern.

Daniel Didrik vill inte vara sämre. Så han bryter ett uppspel på egen planhalva, och med något som kan kallas speed sätter han fart mot målvakten. Inga misstag och 11-0 är ett faktum.

Nu är det inte många sekunder kvar. FC slutar dock inte spela denna gång, utan kör på . Så med matchens sista spark, trycker Ivan Tedengren in slutresultatet 12-0.

Han sitter där på läktaren. Han ler, han kan inte annat än le. Hur fan kunde han missa matcherna innan. Aldrig igen tänkte han. Näe, nu ska han fan ta med några spelare och fira. Det var de värda, och vilken kväll de fick.

- Var fan har du varit! Han öppnade ögonen och mötte hennes blick. Den var så arg. Den var så fruktansvärt arg.
- FC älskling… jag kollade FC.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS