Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Vasastan BK
1 – 6
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Referat FC Stockholm - Vasastan
ons 2015-06-03 | Simon Brännström

- PAPPA! PAPPA! Rösten studsade på väggarna, ut genom rummet, ner för trappan och rakt in i köket. Där tog rösten fart mot kaklet och dundrade in Charlies bröst. Kaffet var som alltid kallt och utan mjölk, precis som han ville ha det. SvD låg uppslagen och på sportsidorna låg limpsmulorna i högar och mös. Charlie blundade. Andades djupt. Han drack alltid sitt kaffe ur glas, kopp var inte riktigt hans grej. Han lyssnade, det var tyst. Skönt, han har slutat skrika tänkte han. Precis när det kalla kaffet lekte sig in i munnen och fyllde honom med tusentals aromer fylldes köket av ännu ett skrik.
- PAAPPA! KOOOM DÅ!! Nu var rösten så arg att det inte längre gick att ignorera den. Brödsmulorna fick ligga kvar, och kaffet fick kallna än mer. Charlie reste sig upp, och tog några snabba steg ut i hallen. Han var fortfarande rätt snabb.Trumpinnarna virvlade mellan hans brunbrända fingrar när han sprang upp för den branta trappan.


- Vad är det gubben? Charlies röst var mjuk och len. Var förmodligen all Jazz som hade format den, den nästan dansade ur hans mun.

- Pappa. Vilken tröja tycker du jag ska ha till matchen. Love Lidström hoppade ner från sin våningssäng. Han sov alltid i överslafen, för den hade han paxat. Jag vet inte om jag ska ta min röda Spanientröja, eller min vita Real Madrid tröja? Vad tycker du pappa? Loves ögon var så stora och runda att det nästan gjorde ont att titta på honom. Charlie log och satte sig på sängen. Rummet var stökigt och väggarna var tapetserade av posters på Will Ferrell, Kenny Powers, Guti och Raul. På golvet låg det några koppar. Det var Loves godiskoppar. Fast han fyllde de alltid med Frosties. Han älskade sina flingor. Knastrade alltid så härligt.

- Love. Kom och sätt dig här. Han daskade till sängen med trumpinnarna. Love tog ett tigerssprång och satte sig bredvid hans idol och pappa. Love gubben, fortsatte Charlie. Först och främst. Du är 33 år, och det är helt okej att du bor här. Men vad hände egentligen på Stadion?

Love sjönk ihop. Axlarna ville inte längre vara där, och de stora glada ögonen försvann djupt inom honom. Han hade en sån ångest. Jävla pissStadion. Jälva pissmatch. Han hade kommit in som kapten för tusentals åskådare. Läktarna sprutade eld och rök. Fina Molly Sandén hade sjungit nationalsången. Men vad hade hänt sen. Han hade ju till och med gjort en egen tshirt som han ville visa upp för Nacka-Johan om han hade gjort mål. Fan också. Jävla pissStadion. Jävla pissmatch! De hade börjat bra, och sen hade allt bara gått åt helvete. Det hade varit långbollar och det hade varit ribbor, och någon straffsituation. Och vafan. Den där jävla greken Hristos. Han som är så bra och viktig. Utvisad, helt obegripligt. Efter 23 minuter. Nej. Det var en pissmatch. Det var bara att glömma den. Torsk 1-2. Fyfan.

Han trodde att de kunde leva vidare efter matchen mot FC Krukan. Där de hade vunnit med ganska enkla 3-0. En rätt dålig match egentligen, men det hade varit en vinst. En vinst de skulle bygga vidare på och ta med sig allt det bra till Stadion. Där de sedan skulle vinna mot Ängby. Men nej. Torsk. Jävla pissmatch! Jävla pissStadion! Nu skulle de snart möta Vasastan BK på Krillan igen. Denna gång skulle de vinna. Så var det bara. De skulle inte slå en långboll, och de skulle rulla runt och ha kul igen. Han öppnade ögonen och kände att de var fuktiga. Han hade lagt sig i pappa Charlies knä.
- Jag vet inte pappa. Jag vet inte…
- Det gör inget. Glöm det nu. Se till och vinn idag istället. Charlie klappade Love ömt över håret. Se till och vinn bara… Love blundade och hörde hur hans pappa trummade hans favoritlåt på låren. Pappa är bäst tänkte han innan han somnade.

Kristineberg hade fångats av vårvädret som resten av Sverige. Det var grått, iskallt och spöregn. Pölarna på gräsmattan smattrade högt när dropparna slog ner. Det var 30:e maj, och FC skulle spela mot sina rivaler. Vasastan BK, som precis som FC flyttat in på Kristinebergs IP för tre år sedan.
En efter en åkte bilarna in på arenan. Gallergrinden var upplåst och träden svajade majestätiskt i vinden. Det var ungefär samtidigt som Tony Jonsson och Johan Moberg hissade FC-flaggan som molnen skingrade sig. Ett blått hav på himlen bredde ut sig och sommarsolen började försiktigt värma gräset.

- Den e fin! Den e jävligt fin! Daniel Nannskog hade satt sig på en bänk. Alldeles ensam satt han med luvan högt uppdragen över öronen. Det var lättare att se då. Han älskade att titta på sig själv, och han längtade så inåthelvete till att Fotbollskväll skulle börja. För han hade gjort det. Han hade gjort det igen. Överglänst en stjärna. Anders Svensson, han hade mött en boll på volley och borrat upp den i bortre krysset. Det var så fint att skånskan knappt räckte till. Han kunde inte hålla sig utan satt och tittade på klippet om och om igen. Den är så fin. Han njöt och rös. Den är så jävla fin. Snabbt tittade han på klockan. 15.30. Fan. Samling. Han skulle hålla ett lugnt snack idag. Trycka på mys och känsla. Men han skulle nog hinna titta en gång till, ja det skulle fan gå.

Ante Erisksson, BP-ikonen som tagit sig till Sirius i år satt på läktaren med sin frände Kalle Fredén. De tittade ut över det soliga Kristinebergs IP, och gräset var så där tätt som det bara kunde var där. Fingrarna lekte över strängarna på gitarren och stämmorna avlöste varandra. De älskade att sjunga tillsammans, och när de sjöng FC-låten - då njöt de som mest. Så när spelarna tillslut sprang ut genom tunneln och ut mot plan tryckte på. Läktaren fylldes av en akustiskt konsert och alla kroppar knottrade ikapp. Det var matchstart. Det var dags. Det var derby.

Startelva; 4-4-2

Målvakt;
Simon Röse

Försvarare:
Linus Hallström Jose Monteiro Andreas Karlsson Farid Hafsia

Mittfältare;
Mathias Sundberg Love Lidström © Robert Damberg Eric Uskali

Forwards;
Johannes Grahn Mikael Erstadius

Avbytare:
Axel Gustavsson
Gustaf Segerström
Ivan Tedengren
Daniel Hauser

Love kände hur den nystrukna kaptensbindeln smet om hans arm. Han älskade att vara kapten. Han hade precis druckit det godaste kaffe han någonsin druckit, och sockerkakan med äpple i hade smält sönder i munnen och dansat uppe i hans gom. Att Leif Persson hade kommit till FC förra året hade nog varit den bästa värvningen någonsin. Det han gör för laget dag efter dag är ovärderligt. Det var då han bestämde sig. Han skulle se till att FC vann idag. De skulle vinna för Leffe. De skulle vinna för Bosse. Den finaste hunden i världen som alltid hade varit med på matcherna, men som så sorgligt hade somnat in under helgen. För Bosse och Leffe tänkte Love när han hälsade på domaren. För Bosse och Leffe. Och pappa såklart. Pappa Charlie. Han visste att han satt på läktaren med sina trumpinnar och hejade på honom. För det var så han var. En hejarpappa.

När domaren blåste igång matchen var det inte något snack vad som var på väg att ske.
Mikael Erstadius och Johannes Grahn dagens forwards satte igång ett presspel med hjälp av Mathias Sundberg och Eric Uskalisom är nog det bästa som någonsin spelats på Krillan. Vasastan hade inte en chans. FC vann allt, och för första gången på länge hade de även tålamod. Love Lidström och Robert Damberg levererade krossbollar, och på kanterna anföll FC med en sådan energi att Vasastan sakta men säkert trycktes in i deras egna mål.

När Erstadius sedan trycker sig förbi tre motståndare och i farten gör en helikopterfint som är helt jävla magiskt i straffområdet är han plötsligt fri. Med sträckt vrist tänker han dundra in bollen i nättaket. Otagbart ska det vara. Men han hinner inte. Han blir nersparkad, och straffen är solklar.

Jose-Rosé springer som en dåre. Snabbare än någon annan, trycker undan Grahn, Lidström och Sundberg. Det är hans straff. Bara hans. Två små steg. Sen är vristen sträckt och bollen dundras upp i krysset. 1-0 till FC, och det har gått 14 minuter.

40 sekunder senare så hittar Jose Monterio, den vilda amerikanen Johannes Grahn. Bollen är en stenhård kross och Johannes suger ner den på bröstet. Två tittfinter och en sula så är han fri. En klassisk skottfint, och sedan rullar han in bollen i krysset. Klassiskt FC-mål.

Sen händer det igen. Eric Uskali, med värdens bästa finter, trixar sig in i straffområdet och med några graciösa blinkningar är han igenom. Även Uskali ska trycka in den i krysset, men precis som Erstadius, så hinner han inte. Ont och hårt, dras han ner. Solklar straff.
Och som han springer. Jose Monteiro. Galen och hård tar han upp bollen igen. Han vet vad han ska göra. Något ingen i FC har gjort sedan målvakten Simpa Brännström gjorde det för fyra år sedan.
Chippen är så ofantligt fin, och den seglar sakta och retsamt in till höger om målvakten. 3-0. Jose har gjort två mål och en assist.

Men Jose Monteiro de Macedo är inte nöjd. Inte på långa vägar. Det är därför han hoppar enormt högt på Love Lidströms hörna. Han dunkar ner bollen i backen och sedan med en fantastisk fart far den rakt upp i krysset.
4-0, hattrick, och en assist.

Jose orkar inte ens ta emot kramarna från lagkamraterna. Han är trött på kramar. Det är lite så när man gör mål. Han är nöjd nu. Inga mer poäng idag inte.

Men FC vill ändå göra mer mål. Det är därför Mathias Sundberg snurrar upp två backar och lägger en perfekt ”snett-inåt-bakåt” till Robert Damberg som trycker in bollen i nättaket från 25 meter. Det är därför FC leder med 5-0 efter 25 minuter.

Sen drar FC ner på tempot. För ibland räcker det att spela fotboll i 25 minuter. Har man en Daniel Hoch i laget som visar under varje träning hur fotboll kan spelas. Då räcker det med 25 minuter. Att han missade matchen på grund av hästar och Solvalla, det gör inget. För Daniel Hoch är just Daniel Hoch.

När domaren 65 minuter senare blåser av hela matchen. Då har FC vunnit med 6-2. Ivan Tedengren och Gustaf Segerström har hoppat in, och är nära flera gånger om att göra ännu fler mål. Ivan gjorde dock sitt 8:e mål för säsongen och leder därmed den interna skytteligan.

Men i den här matchen var det Jose Monteiro, Robert Damberg och Mikael Erstadius som lyste mest. Fast det som är det absolut viktigaste var att matchen vanns. För FC vann ju för världens finaste hund Bosse, och för världens bästa Leffe.

På läktaren satt Charlie och trummade mot låren. Han kände sig stolt. Hans son hade lovat vad han höll. De hade vunnit igen. Nu längtade han bara till sina limpsmulor, sporten och sitt kalla kaffe. Bra min son, bra.

Matchens sheriffer:
Jose Monterio
Robert Damberg
Mikael Erstadius


___________________________________________________________
Mål:
Jose Monteiro 3
Robert Damberg
Johannes Grahn
Ivan Tedengren

Assist:
Jose Monteiro
Johannes Grahn
Love Lidström
Mathias Sundberg


Vi tackar Vasatan BK med Emil Mattson i spetsen för en riktigt trevlig match, och ser framemot returmötet i höst!


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS