Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Fagersjö BOIS
0 – 17
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Med lite tur vinner FC
lör 2013-12-28 | Simon Brännström

Jävla vinkork. Sammy kände vreden bubbla upp. Korken hade börjat smula sönder och satt kvar i ett stenhårt grepp. Han hade lyckats komma över en flaska rödpang på morgonen när han gick förbi en studentmottagning. Sammy hade känt adrenalinet pumpa när han sprang in på tomten, alla gäster hade tittat sig förvirrat omkring, en del tog skydd inomhus, flaskan hade han slängt ner i sin kära Statiolkasse, och med snabba steg hoppat igenom buskaget.

Nu satt han i sin älskade vilostol på parkeringen utanför husvagnen, men den satans flaskan hade inte varit en skruvkork som han var van vid. Han bestämde sig att nästa gång han ska dricka rödtjut blir det ett vanligt tetra. Åkesson förmodligen. Det smakade så gott.
Sammy slängde grenen som hade fått agera korkskruv, och tryckte ner korken med tummen. Några djupa klunkar och sedan pös alkoholen omkring och myste. Sammy blundade och drömde sig bort till Gubbängens BP, där kvällens batalj skulle äga rum.

En bra bit bort från husvagnsparkeringen stod Alberto Rossi och provade en av sina mjukisdresser. Det blev den svarta. Han trivdes så oerhört i sina overaller. Om några timmar skulle han äntra planen, att han skulle avsluta med att sitta i buskaget med tårar på grund av taskiga medspelare, det visste han inte då. Endast att han skulle få ha på sig sin älskade mjukisoverall.

Sammy hade kommit fram till Gubbängens BP, han var först på plats. På den lite sämre planen kände han sig hemma. Han satte sig ner i ett av de nedgångna avbytarbåsen, med sina finska kniv började han karva in dagens startelva. Han kände sig busig. Han ville göra något annorlunda. Han bestämde sig för en ny formation.

Startelva 3-5-2
Brännström
Björk Storm Olander
Färnqvist Jansson
Lundgren Moström Elfver(K)
Rossi Hamrén

Hunkar i båset:
Nacka Eriksson
Love Persson
Tony Jonsson
Johan Moberg

Hunkar i halmhatt och som sov:
Sammy Abd El Hamid

Sköna boys som hejade som aldrig förr:

Julle – Calle – Vegar.

Vid sidan om stod Fc Stockholms egna proffsfotografer, de två som varit med sedan starten och inte missat en match. Rolle och Christer, som lyckas göra Hamren och Brännström smala på bild, Lillen blir snygg och Tony stark.

Domaren skulle precis blåsa igång första halvlek. Innan han sätter pipan i mun har FC Stockholm gjort sitt första mål. Det var den fjäderlätta Hamrén som trycker upp bollen i nättaket. Stackars, stackars Fagersjö BOIS. Om det var regnet eller Fagersjös tårar som gav det kortklippta konstgräset sitt våta utseende är omöjligt att veta. Något som var lättare att förstå var att detta var en kväll där FC Stockholm skulle regera.
Joakim Moström, matchens spelare, springer mer än vad hela FC Stockholm gör tillsammans. 2-0 placerar han in i målvaktens högra hörn. Ståtliga Storm kommer högst på en hörna och nickar in 3-0. Lundgren, som senare i matchen blir gråtfärdig då han inte får en assist, sätter 4-0. Robban Jansson sätter 5-0, och när sedan Joakim Moström dundrar in 6-0 i krysset från 28 meter, har det gått tolv minuter av matchen.
Brännström gör som han gör i alla matcher, lapar i sig all sol.
Stackars, stackars, Fagersjö Bois.

Förnedringen fortsätter. Innan halvleken är slut har spinkiga Hamrén och debutanten Moström fullbordat varsitt hattrick. FC Stockholm har massakerat Fagersjö Bois, som ändå har stått upp bra. Ett lag som känns bättre än Medborgarplatsens FF.

Fagersjös anfallare stånkar fram till Brännström och tar följe till avbytarbänken.
- Du, fan det känns att vi har några spelare borta idag, stammar han fram.
- Ja, jag vet hur ni känner er, vi har nästan hela vår startelva borta också, svarar Brännström.
- Va, har ni? Fan… anfallaren suckar djupt och skakar på huvudet. Han vill bara gå och lägga sig.

När domaren blåser igång andra halvlek har det gjorts lite byten.
In kommer hunkarna Love Persson och Nacka Eriksson. Amerikanen Tony Jonsson och sluggern Johan Moberg. FC Stockholm fortsätter att trycka på men har ofantligt svårt att förvalta alla chanser. Det dröjer till matchminut 60, innan Jonsson vackert tar ner bollen på bröstet, vänder bort två försvare och trycker upp bollen i nättaket. Sedan fortsatte målen att ramla in.
Bakom mål sitter Alberto Rossi under träden och tjurar, ingen är gladare än Brännström som äntligen får något att göra: Prata skit. Dock skulle det inte dröja länge innan Brännström skulle få röra bollen för första gången.
11-0 får Färnqvist göra, och hela FC Stockholm jublar ihop, alla unnade honom det målet.
12-0 gör Tony, när sedan Nacka Eriksson bryter in i straffområdet börjar Brännström springa(gå snabbt) mot straffpunkten han kände på sig att domaren skulle blåsa straff. Mycket riktigt sätter domaren pipan i munnen, innan någon förstår vad som händer ligger bollen i mål.
13-0 Brännström, hans andra för säsongen. Den långa springmarschen till sitt eget mål gör Brännström alldeles slut, han signalerar för byte men blir ignorerad av en sovande El Abd Hamid.
Sen hoppar StåtligaStorm högst igen, och med en enkel bredsida sitter bollen i krysset.
Nacka Eriksson är sjukt irriterad på Brännström för han stal straffen, men han skulle få göra ett mål han också. 15-0 kommer på en pass snett-inåt-bakåt, och Nacka hjular hela vägen ut till bänken i ren och skär eufori.
Tomas Färnqvist ska få göra sitt andra för kvällen, och FC sextonde, innan historia ska skrivas.

Målet är så vackert att det inte bara är Fagersjö som gråter utan nu rullar det salta tårar på alla som befinner sig på Gubbängens BP. Det fantastiska spelet avslutas genom att den spelande sportchefen Fredrik Olander får göra sitt första mål någonsin. Han vrålar och sjunker ner på knä, och bröstet bultar och han skriker om och om igen. Han längtar hem för att få dela sin glädje med sin bästa vän: ett glas bättre California White.

Domaren blåser av matchen, en helt okej match av FC Stockholm som med lite tur vinner mot Fagersjö Bois.

Matchens hunkar: Joakim Moström och Robban Jansson.

Matchens sheriffer: Rolle och Christer
Stefan Elfver lyckades att få fram alla sina passningar på hela matchen till en medspelare och hade 100% i passningsprocent, det enda tråkiga var att han endast passade två gånger – och det var till sig själv.

Vid sidan om stod Julle, som äntligen var tillbaka från Åre, och klunkande kir. Han var salig att hans älskade lag än en gång hade vunnit.

Fortfarande trött vaknar Sammy bakom avbytarbåset, han låg bland gräset och blickade upp mot molnen. Han log och kliade sig i ljumsken, han var lite kåt. Ikväll skulle han få ligga. Hoppades han.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS