Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Spårvägens FF
0 – 3
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Referat: Spårvägens FF - FC Stockholm
fre 2016-04-22 | Simon Brännström

Mani älskade deras nya rum. Det hade varit svårt att välja tapet, men tillslut hade de kommit överens. Båda två kom från andra klubbar och hade aldrig setts förut, men på bänken i omklädningsrummet och på konstgräsets kalla strån så hade en vänskap sprutat sig fram. Nu var de oskiljaktiga. Allt hade gått fort och efter en blöt tvådagarskväll på Spitfire bestämde sig Filip Lindmarkoch Mani Tourang att flytta ihop och bli rumskompisar.

Nu var de bästisar, för all framtid. På IKEA hade de valt en våningssäng så de skulle få så mycket plats i rummet som möjligt – och saccosäckar såklart. Man måste ha saccosäckar. Nu satt de där och provade varandras fotbollskor. Det skulle snart vara match och de skulle få passa bollen till varandra. De längtade.

Tim Pang hade kommit in i FC på ett litet annorlunda sätt. Nästan på samma sätt som Anton kom in för några år sedan. Att han bodde granne med Linus Karlssongjorde inte saker värre. De hade borrat upp ett hål i lägenheterna och bytte hockeykort och spritflaskor igenom. Men nu sprang Tim mot tunnelbanan. Säsongen skulle börja. Spårvägens FF skulle ta emot dem ute på Skarpnäcks Sportfält. Han var nervös. Helvete.

Filip Bergman hade druckit kaffe. Alldeles för många koppar kaffe. Magen var inte alls som den skulle. Eller så var den det. Premiärmage. Ansvaret kom direkt. Han hade ansvarat för laget i mindre än fyra dygn. En träning och nu match. Klart som han hade rätt att känna premiärnerver. Han och Jannis Pappas hade surrat hela natten. Sms:at och kört Facetime och tagit fram startelvor och hörnvarianter. De hade hittat något. De var överens att starta långsamt, inte gå på några stora förändringar utan att låta laget och spelarna visa hur och vart de skulle gå.

Startelva: 4-4-2

Simon Röse

Robert Damberg Andreas Karlsson Sami Nador Farid Hafsia

Johannes Grahn Filip Lindmark Mani Tourang Fredrik Thunberg

Anton Sandberg-Magnusson Ivan Tedengren

Avbytare:
Joseph Borras Petersson
Johan Sund
Mikael Erstadius
Linus Hallström
Dany Poles
Jorge Fuentes (MV)

Att det var en seriepremiär kunde ingen ta miste om. För första halvlek var absolut inte den halvleken som var den bästa i FCs historia. Den var inte bra alls faktiskt. Som tur var hade FC två generaler i backlinjen – Andreas Karlsson och Sami Nador. De vann alla närkamper som kom i deras väg. Under de första fyrtiofem minuterna så spelade FC fotboll som den inte ska spelas. Dock så fanns det en spelare som räddade sina medspelare efter inviduella misstag och det var superkatten Simon Röse. När andra fallerar så växer han. Spårvägen stack upp i tre klara målchanser efter felpassar från FC, men då låg han där. På marken, i krysset, på Spitfire och i luften – Röse låg överallt.

I andra halvlek, när regnet hade avtagit. Premiärnerverna hade försvunnit och Filip Bergman kommit in i coachrollen så började det att se annorlunda ut på plan. Spårvägen blir desperata och spelar fulare än i den första halvleken. När sedan ett domslut går emot dem så sparkar deras forward Pashang Abdulla bort bollen i ren frustation. Han får sitt andra gula och blir korrekt utvisad. Då tar matchen en hel annan karaktär.

FC Stockholm äger bollen i resten av halvleken men kommer inte riktigt till de vassa chanserna. Spårvägen fortsätter spela fult och drar på sig mängder av frisparkar och varningar. Totalt får Spårvägen åtta gula kort och två röda, det borde dock ha varit fler.

Tillslut får FC hål på Spårvägens målvatk, och det är ett klassavslut av Filip Lindmark på frispark. Den sitter stenhårt i bortre krysset, om den inte bara hade gått in mitt i mål, ganska löst.

Sedan rullar det på, FC får fler och fler chanser men Spårvägens målvakt Jesper Stenersjö gör en stormatch och räddar flera gånger om. När FC än en gång får en frispark några meter utanför offensivt straffområde så skulle han inte kunna stå emot.

- Jag tar den. Gå bort. Anton Sandberg-Magnusson röst var ljus men ändå hård. Mani Tourang och Filip Lindmark stod bredvid. Jag tar den fortsätter Anton, gå här ifrån. Det kanske blir retur om jag drar den stenhårt i ribban.
Sen blåser domaren, och Anton trycker till. En stenhård vrist som letar sig in bortre hörnet. Vackert och precist. 2-0 och FC är nära sin första vinst i division 3.

När Johan Sund blir inbytt i matchminut ’64 så viskar han till Johan Moberg.
- Gubben. Ett får du idag. Men bara ett.

Moberg älskar Sund, eller Socker som han kallar honom. Han hinner precis ta ett kort av hans muskelösa rygg innan han springer in på plan.

Det dröjer fram till övertidsminuterna. Mikael Erstadius som bytt av Fredrik Thunberg trycker sig fram på högerkanten. En klassiskt tvåfotsdribbling och ett curlat inlägg mot bortre stolpen. Johan Sund hoppar upp, högst upp i luften möter han Mobergs blick borta i båset. Han viskar;
- Nu kommer det.

Bollen trycks upp i nättaket. Spelarna hoppar på honom och kramas. För alla älskar Sund, alla älskar Socker.

När domaren tillslut blåser av matchen har FC vunnit med 3-0. I en premiär, i en premiär som nykomlingar. Där spelet inte riktigt fungerat som det ska, så är resultatet bra mycket bättre än bäst.

Matchens Sheriffer:
Sami Nador
Andras Karlsson
Simon Röse

Målskyttar:
Filip Lindmark
Anton Sandberg-Magnusson
Johan Sund

Byten:
Ivan Tedengren -> Johan Sund ’64
Fredrik Thunberg -> Mikael Erstadius ’71
Johannes Grahn -> Joseph Borras Petersson ’86

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS