Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
2 – 1
Älta IF
Se fler bilder från matchen
Referat FC Stockholm - Älta IF
ons 2016-04-27 | Simon Brännström

Nu måste det väl finnas där. Han kände hur irritationen kröp omkring i kroppen. Den bubblade inte, var mer som en halvljummen öl som skummade och rann till under huden. Flera gånger om dagen hade han varit inne på hemsidan. Han ville läsa om hur matchen hade gått mot Älta – men inte ett ord gick att finna. Leif Persson drämde till datorn och hörde hur den rasslade till. Nu jävlar skulle det finnas ett referat. 

Leffe hade kokat kaffe och bakat en saftig sockerkaka, som alltid med banan i, så att kakan inte blev torr. Han hatade torra kakor. Egentligen skulle spelarna ha fått den, men en jävla förkylning hade tagit över hans liv och fängslat honom i hemmet. Leffe höll andan när han väl surfade in på FC:s hemsida. Om det inte fanns ett referat nu, så skulle han fan slå ihjäl den där jävla referatskrivaren. Ja, det skulle han – men så fick han se det -"Referat FC Stockholm - Älta IF".

Det var rätt trötta miner i FC Stockholm, eller besvikna. FC hade nämligen lämnat en idé till Älta IF, om att de skulle byta hemmadatum och bortadatum för matcherna för att möjliggöra en klassisk Stadionmatch i början av sommaren. Älta hade totalvägrat och Stadionplanerna skulle få läggas på is, eller i alla fall fram till hösten. Nu skulle det bli årets första hemmamatch på Stadshagen istället. 

Stärkta efter en rätt kass vinst mot Spårvägen senast, men med ett fint resultat, skulle alltså första matchen spelas på Stadshagens IP. Kristinebergs IP med Stockholms finaste gräsmatta hade ännu inte öppnat för säsongen.

Robert Damberg hatade plastgräs, ja, det var något av det värsta han visste. Han älskade att få jord mellan tårna och bara få lukta på gräset. Ibland undrande han om han inte hade varit en riktigt bra ko i ett annat liv. Tänk att bara få gå och lunka runt på en gräsmatta och käka gräs, bli avmjölkad, slagga och få äta lite gräs. Han slog undan tankarna när Filip Bergman dundrade in i omklädningsrummet. Fan vad stilig han var slog det Damberg. Så där skulle han också se ut när han blev gammal. 

Coach Bergman hade verkligen lyckats få in sina idéer i FC under den korta tid han varit här. Det hade märkts från första stund hur omklädningsrummet och spelarna svetsades samman och blev en och samma individ. Han hade saknat coachrollen och fotbollen riktigt jävla mycket. Förra matchen hade inte varit bra, men det hade han inte förväntat sig heller. Det tog tid att bygga nytt och bygga om, men inför andra halvlek gjorde han några taktiska förändringar och såg genast resultat. Förändringar han skulle bygga vidare på. 

- Grabbar! Rummets sorl dog genast ut när Filip började tala … Grabbar, vi kan vara överens om att förra matchen inte var vår bästa, men nu drar vi ett streck över det och börjar om från nytt. Idag ska vi spela 4-3-3.
Genast började omklädningsrummet leva och spelarna lyste upp. Äntligen tänkte de alla. Äntligen. 


Startelva: 4-3-3

Simon Röse

Robert Damberg Andreas Karlsson (C) Farid Hafsia Robin Wikman

Sami Nador Mani Tourang Filip Lindmark

Ivan Tedengren Johan Sund Anton Sandberg-Magnusson

Avbytare:
Johannes Grahn
Mikael Erstadius
Fredrik Thunberg
Danny Poles
Love Lidström 
Jorge Arancibia Fuentes (MV)

Solen skulle lysa på Stadshagen, det skulle den, för det hade många meteorologer lovat. Både i TV4 och på diverse väder-appar. Fast det gjorde den inte. Och det struntade domaren blankt i och blåste igång första halvlek mellan FC Stockholm och Älta. Något som dock lyste på Stadshagen var FC Stockholm.

Första halvlek var en uppvisning som hette duga. Längst fram krigade Johan Sund sig sönder och samman. På flankerna var han uppbackad av Tedengren och Anton. Bakom sig hade han trollkonstnären med norra Stockholms flinkaste fötter, Mani Tourang, på lekhumör. Redan efter två minuter hann Mani chippa fram bollen till Sund som med en enkel kroppsfint blev fri. Volleyskottet var hårt, riktigt hårt – men inte alls nära mål. Där borde FC tagit ledningen, men några minuter senare var det dags för ytterligare några chippar. 

Högerbacken Robert Damberg bryter ett uppspel, han hör hur tränarna applåderar honom och han fylls av blod och mod. En delikat tvåfotsdribbling och sedan en stenhård crossboll ut till Anton Sandberg-Magnusson, som vackert suger ner den på bröstet. Enkelt tar han sig förbi sin första försvarare och chippar fram bollen till en framrusande Johan Sund. Denna gång dundrar han inte, han skjuter inte, utan mycket kyligt lyfter han den vackert över Ältas utrusande målvakt. 1-0 i matchminut ’6. 

Så fortsatte det halvleken ut.
Totalt FC-dominans. Sami Nador är en jätte på mittfältet. Fullkomligt hänsynslös och vinner varenda duell, både i luften och på marken. När han sedan har bollen vid fötterna ändrar han skepnad och blir en graciös finlirare, med precisa passningar och magnifika dribblingar. Vid sin sida har han den evigt krigande Filip Lindmark. Inte heller han förlorar en närkamp, och han springer fler meter än någon annan. Dessutom är han ytterst nära att göra mål för andra matchen i rad. 

Istället är det Anton Sandberg-Magnusson som gör det. Ännu en fin cross av Damberg, men denna gång är det Mani Tourang som smeker ner den med yttersidan. Försvararen förstår inte vad som händer och helt plötsligt har Anton fått bollen på foten. Ensam med målvakten bestämmer han sig för att skjuta för att få sin egen retur. Han gillar inte att dela med sig av poäng i poängligan för assist. 2-0 i matchminut ’26.

Halvleken fortlöper i samma stil. Total dominans av FC, och ledningen borde ha varit betydligt större. Men en duktig motståndarmålvakt och oskärpa i avsluten gör att det inte blir några fler FC-mål. 

När domaren blåser igång andra halvlek, så är liret inte lika bra. Simon Röse råkar missta fotbollsplanen för tvättstugan någon gång, och Mani Tourang blir arg. Men FC vinner hemmapremiären. Sista matchen på Stadshagen - för nästa vecka öppnar ju äntligen gräsmattan på Kristinebergs IP igen.

- Såja! Leffe höjde näven i luften. Pumpade lite, så som han brukade göra när FC vinner matcher. Men satan vad han saknade grabbarna i laget. Nu till helgen skulle det bli bortamatch mot Lindö FF i Norrköping, den kommer han nog inte hinna åka på. Men kaffe skulle han fan i mig ta och dricka, och äta någon bulle. Eller två. Det måste man få göra. 


Matchens sheriffer
Sami Nador
Johan Sund
Anton Sandberg-Magnusson

Målskyttar:
Johan Sund
Anton Sandberg-Magnusson


Byten:
Ivan Tedengren -> Johannes Grahn
Mani Tourang -> Dany Poles
Anton Sandberg-Magnusson -> Mikael Erstadius

Mest saknad:
Leif Persson

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS